kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:50/357)

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 99

czerwonej kapusty i marchewki. Z dodatkiem cebuli, szczypiorku i ziaren sezamu. Idealna do obiadu. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroi

Bullio
Sałatka do obiadu 172

Szybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bitki wołowe w sosie własnym 178

sosie własnym podane z  kluskami śląskimi  i  czerwoną kapustą   to mój ulubiony zestaw obiadowy. Składniki: 700 g wołowiny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 litra bulionu wołowego 2/3 szklanki czerwonego wina  mąka do obtoczenia olej do smażenia słodka czerwona papryka 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć

magiczna kuchnia Kasi
Młoda kapusta z czerwoną fasolą 145

Młoda kapusta z czerwoną fasolą Młoda kapusta , świetne warzywo , co już niejednokrotnie podkreślałam , a do tego zdrowe i niskokaloryczne Sezon w pełni , tak więc trzeba korzystać z jego dobrodziejstw. Przepis jest prosty ale znakomity. Dzięki dodatkowi czerwonej fasolki , taki posiłek staje się bardziej sycący i dłużej trzyma nasz żołądek w ryzach Smaczne, proste , polecam , lepiej zrobić i zjeść(...)odsączoną z zalewy fasolkę , dolewamy śmietankę , dusimy do momentu zagęszczenia się sosu . Podajemy posypane obficie czarnym pieprzem , lub koprem , a najlepiej użyć obu Smacznego !   Artykuł Młoda kapusta z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Modra kapusta 116

zaoszczędzić sporo czasu, bo taka domowa modra kapusta moim zdaniem, musi trochę postać, żeby przegryzły się wszystkie smaki. Dlatego najlepiej przygotować ją dzień wcześniej. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty* 100 g boczku wędzonego 2 jabłka 1 cebula 1 liść laurowy 5-6 kulek ziela angielskiego 5 goździków 1 łyżka octu 1 gałązka świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku sól

My simple kitchen
Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą 212

Zimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Karmelizowane udka z kaczki na modrej kapuście z jabłkami 180

Składniki: na 6 porcji 6 kaczych udek 4 jabłka 2 cebule 1 mała główka czerwonej kapusty 0,5 kubka cukru 1 tabliczka czekolady karmelovej 0,5 kubka octu balsamico 2 owoce granatu 2 listki laurowe sól pieprz 0,5 kubka śmietany 18% Przygotowanie: Jabłka myjemy, kroimy w kostkę, cebulę obieramy siekamy drobniutko, kapustę szatkujemy, wszystko wrzucamy

Luźna Kuchnia
Pelustka ukraińska kiszonka 138

upiłam w Zakwasowni ukraińską pelustkę. Była pyszna. Chciałam sama ją zrobić.  Znalazłam przepis na ukraińskich blogach, który najbardziej mi się spodobał. Zamiast zwykłej kapusty dałam czerwoną. Pocięte warzywa podzieliłam na dwie części. Z podanych składników wyszło 4 słoiki(...)nich załam zalewą z przepisu a pozostałe 2 załam naszą solanką. Teraz się kiszą w dwóch wersjach. Choć pelustka ukraińska dla mnie bardziej przypomina marynatę.  Składniki: kapusta czerwona 1 szt marchewka 2 szt  buraki 2 szt czosnek 4 ząbki Zalewa: woda 1 l sól kamienna 2 łyżki cukier trzcinowy 100 g ziarna pieprzu kilka  liść laurowy

AZgotuj!
Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą 162

przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny lub ocet winny  jogurt(...)naturalny* Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na duzych oczkach, cebulę siekamy drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z oliwy i octu  robimy sos. Polewamy warzywa, mieszamy. Na koniec dodajemy mak i słonecznik oraz posiekaną świeżą miętę. * sporządź sos z jogurtu i ząbka czosnku jeśli nie unikasz nabiału

AZgotuj!
TACOS Z RYBĄ I CZERWONĄ KAPUSTĄ 228

Świeże, domowe tortille, marynata do ryby, sałatka… może się wydawać,... Artykuł TACOS Z RYBĄ I CZERWONĄ KAPUSTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona 147

Kiedy podałam obiad na stół usłyszałam komentarz: "Ale czad!" No to spróbujcie sami. Na cztery porcje: 1/2 niewielkiej czerwonej kapusty poszatkowanej czerwona cebula 200- 250 g małych brązowych pieczarek portobello lub innych grzybów 3/4 szklanki zielonej soczewicy 2 łyżki sosu sojowego a najlepiej Tamari sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu balsamicznego kremowego olej rzepakowy(...)łyżek Soczewicę ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Czerwona cebulę pociąć w piórka, grzyby w plasterki. Usmażyć najpierw cebulę na niewielkim ogniu żeby zmiękła potem dodać grzyby. Kiedy się podsmażą wlać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem wrzucić poszatkowaną kapustę i zwiększyć temperaturę. Smażyć krótko na koniec wlać ocet i lekko odparować. Wrzucić ugotowaną wcześniej soczewicę. Wymieszać

AZgotuj!
PULPECIKI Z KALAFIORA, CZERWONEJ SOCZEWICY I KOMOSY RYŻWOEJ Z SOSEM POMIDOROWYM 76

pulpeciki z kalafiora, czerwonej soczewicy i komosy ryżowej, podane z sosem pomidorowym i wybraną przez Was surówką na pewno przypadną do gustu weganom i wegetarianom, a innych przekona do kuchni roślinnej. Gorąco polecam! Przygotowanie: 30 min. Gotowanie i pieczenie : 1 godz. Na około 20 pulpecików : ● 200 g komosy ryżowej (quinoa) ● 200 g czerwonej soczewicy ● 1 kalafior(...)wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 15-20 minut, aby lekko się obsuszyły. Podawaj pulpeciki z sosem pomidorowym i surówką, np mieszanką zielonej sałaty, rzodkiewki, czerwonej kapusty, startej marchewki, doprawionej sosem winegret

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Królik w sosie własnym 128

Duszony królik w sosie własnym, to moja propozycja  na pyszny, niedzielny obiad w gronie najbliższych. Mojego królika podałam z tartymi kluskami i czerwoną kapustą 1 królik 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2/3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej masło do smażenia 2 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego gałązka rozmarynu 1/2 łyżki majeranku sól, pieprz

magiczna kuchnia Kasi
Wietnamskie naleśniki z mąką ryżową, mlekiem kokosowym i kurkumą 83

Wietnamskie naleśniki kokosowe z sałatką z kapusty, marchewki, awokado i ziół Kolorowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie danie. Złociste, aromatyczne i chrupiące naleśniki serwujemy z sałatką z kapusty, marchewki , awokado i ziół. Całość doprawiamy pikantny sosem. To prawdziwa eksplozja smaków i aromatów, uczta(...)rozkosz dla podniebienia. Składniki NALEŚNIKI 220 g mąki ryżowej 5 g soli 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 1 jajko 400 ml mleczka kokosowego 175 ml wody DODATKI 200 g czerwonej kapusty 2 marchewki 2 – 3 dymki świeże zioła – liście mięty, kolendry, bazylii awokado + sok z limony olej do smażenia SOS 5 łyżek soku z limonki 3 łyżeczki cukru

Tajemnice Smaku
Wietnamskie naleśniki kokosowe z kapustą, marchewką, awokado i ziołami 66

rozkosz dla podniebienia. Składniki NALEŚNIKI 220 g mąki ryżowej 5 g soli 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 1 jajko 400 ml mleczka kokosowego 175 ml wody DODATKI 200 g czerwonej kapusty 2 marchewki 2 – 3 dymki świeże zioła – liście mięty, kolendry, bazylii awokado + sok z limony olej do smażenia SOS 5 łyżek soku z limonki 3 łyżeczki cukru

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania