Miałam czerwoną kapustę która leżała już kilka dni i oczekiwała chyba na to danie bo teraz po jego zjedzeniu powiem Wam, pyszne było. Fasolę gotowałam sama , jednak można użyć też tej z puszki ale może się Wam rozpaść. Smakuje wybornie jako samodzielne danie. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsta, chrupiąca i słodka surówka z kapusty, która sprawdzi się do każdego obiadu. Składniki (6 porcji) -400 g czerwonej kapusty -1 duże jabłko -1/2 cebuli -1 łyżka majonezu -1-2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz. Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić w misce i oprószyć solą by delikatnie zmiękła. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Oba składniki
Zielona KuchniaJeśli lubicie chrupać to taco z warzywami jest idealne. Ja zapakowałam je do lunchboxu. Składniki: opakowanie organicznych Amaizin taco kukurydzianych marchew 1 szt. kapusta czerwona poszatkowana 3 łyżki cukinia pocięta w paseczki 1 szt. poszatkowana biała kapusta 3 łyżki sałata zielona kilka listków ketchup do maczania Sos do warzyw: oliwa z oliwek 1 łyżka
AZgotuj!Składniki: 1/2 kapusty czerwonej 1 jajko panier z ciecierzycy Mamut sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Kapustę pokroić na kawałki tak, aby w każdej był kawałek głębia, a następnie kawałki wrzucić … Czytaj dalej Kapusta panierowana
czarrna od kuchnicurry, cząber, kolendra, majeranek, pieprz, natka pietruszki, szałwia, tymianek Groch - bazylia, czosnek, gałka muszkatołowa, mięta, pieprz, tymianek Kapusta biała - cytryna, cząber, gałka muszkatołowa, goździki, jałowiec, kminek, liść laurowy Kapusta czerwona - anyż, chrzan, cynamon, cytryna, cząber, goździki, imbir, jałowiec, liść laurowy, pieprz Kapusta kiszona - goździki, jałowiec, kminek, liść laurowy, lubczyk, papryka, pieprz Kapusta włoska - cytryna, cząber, gałka muszkatołowa, kminek, kolendra
Zasmakuj Kuchnicesarskasurówka z kapustymizeriasurówka z marchwii i pietruszkiburaczki z paprykąsurówka z czerwonej kapusty
prawdziwe jedzeniedoprawić ewentualnie solą i pieprzem. Danie niewyszukane, a szybkie i smaczne :) Podane z młodą kapustą, fasolką szparagową czy gotowanym groszkiem jest naprawdę świetne.Proponuje też wypróbować z czerwoną kapustą. Przepis pochodzi stąd. mojeGotowanie.pl
Proste PotrawySmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!końcowe przyprawianie należy do własnych upodobań i kubków smakowych. Ja lubię tą surówkę bardziej słodką,moja mama robi ją inaczej. Kapustę gotujemy,jednak podajemy ją na zimno. Jest to bardzo smaczny dodatek do obiadu mięsnego. Składniki: 1 główka kapusty czerwonej 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę cukier ocet sól-ok.1 łyżka Kapustę drobno siekamy,wrzucamy do garnka,zalewamy
Przepisy mojej mamyosób które są na diecie i nie tylko. 1 kalarepa 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka koper świeży sól, cukier, pieprz oliwa z oliwek 1/2 papryki czerwonej Kapustę drobno szatkuję, posypuję solą, cukrem i zostawiam na 15 minut do zmożenia. Po tym czasie kapustę jeszcze odciskam dzięki czemu będzie miękka. Marchewkę, kalarepę obieram i kroję
wesoła kuchniamąki pszennej (plus garść do podsypywania) ok. 230-250 ml kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej
Mienta blogmąki pszennej (plus garść do podsypywania) ok. 230-250 ml kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej
Mienta blogskrótem od koolsalade , oznaczającym surówkę z kapusty. Podstawą sałatki jest poszatkowana drobno biała kapusta ze stosunkowo niewielkim dodatkiem marchwi i cebuli. Czasami spotyka się wersje z dodatkami czerwonej kapusty, ananasa, jabłka itp. Jest to właściwie surówka, bo przecież są w niej tylko świeże składniki. Nic gotowanego, duszonego czy smażonego. W naszym kraju sałatka Coleslaw zyskała popularność wraz
Codzienna kuchnia niecodziennaLubię surówki z kapusty, bo są chrupiące. Dodatkowo, jeśli użyjemy kapusty czerwonej, to mamy piękne kolory na talerzu, a to też pozytywnie wpływa na odbiór smaku :) Czytaj więcej
Kasia SarnaKochani, na obiadową przystawkę polecam czerwoną kapustę. Jest to wersja "uboga" tak mawiają moje dzieci, ale co z tego? Jest bardzo dobra. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie