kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:61/357)

Smoothie z mango i fig 182

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką,octem i cukrem 96

końcowe przyprawianie należy do własnych upodobań i kubków smakowych. Ja lubię tą surówkę bardziej słodką,moja mama robi ją inaczej. Kapustę gotujemy,jednak podajemy ją na zimno. Jest to bardzo smaczny dodatek do obiadu mięsnego. Składniki: 1 główka kapusty czerwonej 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę cukier ocet sól-ok.1 łyżka Kapustę drobno siekamy,wrzucamy do garnka,zalewamy

Przepisy mojej mamy
Surówka z kalarepy 155

osób które są na diecie i nie tylko.  1 kalarepa 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka koper świeży sól, cukier, pieprz oliwa  z oliwek 1/2 papryki czerwonej   Kapustę drobno szatkuję, posypuję solą, cukrem i zostawiam na 15 minut do zmożenia. Po tym czasie kapustę jeszcze odciskam dzięki czemu będzie miękka. Marchewkę, kalarepę obieram i kroję

wesoła kuchnia
Falafel z proziakami i ognistym sosem 122

mąki pszennej (plus garść do podsypywania) ok. 230-250 ml kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej

Mienta blog
Falafel z proziakami i ognistym sosem 195

mąki pszennej (plus garść do podsypywania) ok. 230-250 ml kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej

Mienta blog
Coleslaw - kultowa sałatka z sieciowych restauracji 247

skrótem od koolsalade , oznaczającym surówkę z kapusty.  Podstawą sałatki jest poszatkowana drobno biała kapusta ze stosunkowo niewielkim dodatkiem marchwi i cebuli. Czasami spotyka się wersje z dodatkami czerwonej kapusty, ananasa, jabłka itp. Jest to właściwie surówka, bo przecież są w niej tylko świeże składniki. Nic gotowanego, duszonego czy smażonego. W naszym kraju sałatka Coleslaw zyskała popularność wraz

Codzienna kuchnia niecodzienna
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 251

Lubię surówki z kapusty, bo są chrupiące. Dodatkowo, jeśli użyjemy kapusty czerwonej, to mamy piękne kolory na talerzu, a to też pozytywnie wpływa na odbiór smaku :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kapusta czerwona czyli modra do obiadu 194

Kochani, na obiadową przystawkę polecam czerwoną kapustę. Jest to wersja "uboga" tak mawiają moje dzieci, ale co z tego? Jest bardzo dobra. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Młoda kapusta zasmażana 71

window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta zasmażana Wiosną wśród nowalijek na pewno znajdziemy młodą kapustę, z której możemy przygotować pyszną, delikatną i bardzo apetyczną młodą kapustę zasmażaną, czyli dodatek który idealnie pasuje do tradycyjnego kotleta schabowego, czy też kotletów mielonych. Poniżej szybki i prosty przepis na ten pyszny specjał.   Młoda kapusta zasmażana Składniki: 1 główka młodej kapusty (u mnie(...)następnie wsypujemy pokrojoną cebulę i smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Młodą kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do dużego garnka, dodajemy zeszkloną cebulę i zalewamy szklanką wody. Do kapusty dodajemy sól oraz pieprz, po czym garnek przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 min. W czasie gdy kapusta się dusi drobno siekamy koperek oraz przygotowujemy zasmażkę W małym rondelku rozpuszczamy

Księga-Smaku
Surówka z białej kapusty z papryką i szpinakiem 133

białej kapusty dodać czerwoną paprykę, a na dodatek urozmaiciłam jeszcze szpinakiem, który akurat miałam w lodówce. Surówka z białej kapusty z papryką i szpinakiem - przepis Do przygotowania surówki będziesz potrzebować: 1/4 główki białej kapusty, marchew, czerwoną paprykę, garść świeżego szpinaku, 2 łyżki natki pietruszki. Do przygotowania sosu będziesz potrzebować: łyżeczkę syropu klonowego, 3 łyżki jogurtu naturalnego

Z notatnika dietetyka
5 obiadów na tydzień – jak robić, żeby się nie narobić 101

składników potrzebnych do zrobienia 5 obiadów Lista zakupowa: Mięso/ryby 500 g mielonego indyka 6 udek z kurczaka Łosoś wędzony Warzywa: Cukinia 6 pietruszek 4 ziemniaki Mała główka czerwonej kapusty 1 puszka cieciorki + puszka na humus Boczniaki Sałata rzymska lub masłowa duża Papryka żółta Papryka czerwona Cebula 2 pomidory Garść pomidorków koktajlowych Kiszony ogórek Ogórek świeży Makaron

Niedzielny kucharz
Faszerowane kacze udka na sałatce z pieczonych buraków z olejem rzepakowym 161

dania była zapiekanka z ryżu i jabłek. Pomyślałam, że ten ryż z owocami byłby świetnym farszem do pieczonej kaczki, a dokładnie kaczych udek. Miałam zamiar podać je z czerwoną kapustą, ale ostatecznie zdecydowałam się na pieczone buraki. Skropione sokiem cytrynowym i olejem rzepakowym z dodatkiem czerwonej cebuli i orzechów włoskich okazały się być doskonałym dodatkiem do pieczonych udek

Wiem co jem
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie 156

Żeby przygotować marynatę potrzebujemy jedynie miód i sos sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego lub białego sezamu + 2x Pak Choi

Tajskie smaki
Cebula faszerowana kapustą,gruszką,rodzynkami i gorgonzolą 110

moja publikacjaSkładniki na 4 porcje:4 duże czerwone cebulećwiartka czerwonej kapusty1 gruszkagarść rodzynek2 łyżki startego seleraser gorgonzola sól, pieprzmiódoliwa z oliwekCebule obieramy, ścinamy "kapelusze" i wydrążamy środek następnie solimy i pieprzymy oraz skrapiamy oliwą. Farsz: kapustę drobno szatkujemy, gruszkę obieramy i ścieramy na tarce, rodzynki drobno kroimy, seler ścieramy na tarce. wszystko razem

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania