kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:64/357)

Gołąbki z czerwonej kapusty 216

kaszą bulgur i gotowanym kurczakiem Składniki kapusta czerwona 2 gotowane udka kurczaka (ok. 500 g) szklanka kaszy bulgur cebula masło natka pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie   Z kapusty usuwamy zeschnięte lub nadpsute liście. Nacinamy przy głąbie tak by liście nie popękały ,zdejmujemy największe liście. W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy

R'n'G Kitchen
dania z gęsi 116

jabłkowym   gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi w kadarce   uda gęsi w czerwonej kapuście pierś gęsi podwędzana - domowa wędlina okrasa gęsie pipki - nadziewane szyje gęsie gęsi pipek - gulasz z gęsich żołądków pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej gołąbki z gęsi

królestwo garów
Chili con carne z krojoną wołowiną 183

zamrażarce. Danie co prawda wymaga dłuższego duszenia, ale smak nie odbiega znacząco od chili, które przygotowywałam do tej pory. Mięso podałam z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty. Składniki: 700 g chudej wołowiny 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 1,5 dużej papryki lub 2 małe 500 ml passaty pomidorowej puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy przyprawa

Czerwień i błękit
Surówka z kiszonej kapusty, z burakiem i koperkiem 312

szczęście wszyscy w domu je lubimy, ale żeby nam się nie znudziły przyrządzając z nich sałatki i surówki zmieniam często dodawane składniki. Dzisiejsza surówka przypomina wyglądem surówkę z kapusty czerwonej . To jednak tylko złudzenie, bo w rzeczywistości starłam do niej zwykłego buraka. Dodał nie tylko koloru, ale też idealnie zgrał się z kiszoną kapustą. Smaczna Pyza poleca tę pyszną

Smaczna Pyza
Kapusta niebieska do obiadu 127

Najlepiej smakuje z kluskami i roladą Składniki • 1/2 główki kapusty czerwonej • 1 cebula • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka cukru • 2 łyżki margaryny łub kilka łyżek oleju • pieprz do smaku • sól  Sposób przygotowania 1. • Kapustę pokroić dodać wodę sól i ugotować  do miękkości  • Kapustę dobrze wycedzić z wody 2. • Do odcedzonej gorącej kapusty dać

W królestwie smaków Beaty
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 212

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z łososia 50

kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka z czerwonej kapusty KOTLETY Z ŁOSOSIA PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 5-7 kotletów, 2-3 porcje SKŁADNIKI KOTLECIKI: – 200-250 g fileta z łososia – 1 szklanka lub nieco więcej czerstwego pieczywa

nietylkopasta.pl
Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem 79

kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka z czerwonej kapusty KOTLETY ZIEMNIACZANE Z TUŃCZYKIEM PRZYGOTOWANIE: 20-40 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 7-8 kotletów, 4 porcje SKŁADNIKI: – 400 g ugotowanych ziemniaków – 1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie

nietylkopasta.pl
Kotleciki z wędzonego twarogu i makreli 82

kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka z czerwonej kapusty KOTLECIKI Z WĘDZONEGO TWAROGU I MAKRELI PRZYGOTOWANIE: 20 minut Ilość porcji: 5-6 kotlecików SKŁADNIK KOTLECIKI: 250 g wędzonego twarogu 1 wędzona makrela 1 cebula 1 łyżka oleju + dodatkowy olej

nietylkopasta.pl
Sałatka z łososiem i awokado 115

odżywczych. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne przepisy na sałatki: Sałatka szwajcarska Kolorowa sałatka meksykańska  Sałatka meksykańska ananasem   Sałatka z awokado i jajkiem Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów Sałatka z kaszką kuskus i mango Sałatka z kuskusem i cukinią Orientalna sałatka z pieczoną dynią i jarmużem Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY 198

modrą kapustą Kaczka również była wyśmienita. Z zewnątrz chrupiąca, w środku soczysta ale jednak ogromnym zaskoczeniem było dla mnie to, że była zrobiona na słodko. Całość smaku dopełniała czerwona kapusta. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą komponowały. Tutaj warto podkreślić, że oprócz wyśmienitego smaku… charakteru tym daniom dodawał sposób ich podania. Sam wygląd zachęcał do ich skosztowania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania