Lawson z 'Nigella Christmas' . Składniki: (z dodatkiem ziemniaków, mięsa, itp. spokojnie na jakieś 5-6 porcji) 1 łyżka oleju 1 mała, czerwona cebula, obrana i przepołowiona 1/2 łyżeczki soli 1 czrwone jabłko niewielka główka czerwonej kapusty, lub połowa większej 1 1/2 łyżki miałkiego, ciemno-brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 250ml soku z granatów 125ml soku pomarańczowego
Lejdi of the housekminku 1 cebula 1/2 szklanki białego wina garść suszonych grzybów 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kosteczkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili, papryka czerwona Kapustę odcisnąć z soku, włożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć. W szerokim nieprzywierającym garnku rozgrzać oliwę i masło, dodać kminek oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę, Zeszklić
MarciochaKucharzySurówka z kiszonej kapusty. Surówka z kiszonej kapusty Przepyszna surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i jabłkiem. Chrupiąca, słodko-kwaśna. Jest świetnym dodatkiem do smażonej ryby ( przepis tutaj>>> ), albo panierowanych kotletów z kurczaka z parmezanem ( przepis tutaj>>> ). surówka z kiszonej kapusty jest bardzo prosta do zrobienia jest świetnym dodatkiem(...)doskonale do siebie pasuje, surówka jest pyszna i aromatyczna Surówka z kiszonej kapusty Szybka i bardzo smaczna surówka z kiszonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Przepis jest bardzo prosty, zaś składniki niedrogie i łatwo dostępne. Dodatek cebuli sprawia, że surówka z kiszonej kapusty jest ostrzejsza i wyraźniejsza w smaku. Zamiast cebuli można dodać posiekanego pora albo
Moja Książka Kucharskabeta-karoten, likopen, luteina, zeaksantyna) – znajdziemy je np. w marchwi, dyni, batatach, brokułach, jarmużu, papryce, morelach, mango, antocyjany – znajdziemy je w czarnych porzeczkach, winogronach, truskawkach, wiśniach, bakłażanie, czerwonej kapuście, jagodach, borówkach. Produkty spożywcze szczególnie zasobne w polifenole kawa, zielona herbata, naturalne kakao (koniecznie wypróbuj 8 najlepszych przepisów z kakao w roli głównej ), gorzka czekolada, maliny, borówki, truskawki, czarna
Natka Pietruszkijesienny lub zimowy obiad. Kaczkę możemy też nadziać farszem przygotowanym z kaszy, jabłka i żurawiny. Wtedy będziemy mieć kompletne danie, wystarczy dodać tylko jakąś jarzynkę, nas przykład czerwoną kapustę na ciepło i gotowe. Pieczona kaczka z kaszą gryczana Czas przygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 150 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka
Kulinarne przygody Gatitychcesz możesz ją polać ulubionym sosem. Czas: 35 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 1 duży ziemniak 2 puszki cieciorki (2×400 ml) Kawałek czerwonej kapusty Garść jarmużu (150 g) 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju Sok z cytryny Sól Pieprz
Niedzielny kucharzśledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką , śledzie z jabłkiem i cebulą , śledzie w sosie musztardowym . Składniki – śledzie w sosie paprykowym 250 g filetów śledziowych matias 25 g oliwy z oliwek 50 g cebuli 2 ząbki czosnku 50 g papryki żółtej 50 g papryki czerwonej 50 g papryki zielonej
Ola la LCHFzakończenie, zapraszam na niesamowicie pracochłonną, ale niezwykle pyszną sałatkę Gargouillou de jeunes légumes Pana Michela Brasa. Składniki Warzywa Brokuły Cebula Fenkuł Fasolka szparagowa Groszek cukrowy Buraki Marchewka Czerwona kapusta Cukinia Por Rzodkiewka Kalafior Dresing Kalafiorowy Kakafior ugotowany Czosnek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Śmietana gęsta Ziołowy Świeże zioła, bazylia, pietruszka, mięta, kolendra, tymianek, oregano
RafalCookłyżeczka sosu sojowego 1/2 ząbka czosnku (startego na drobnej tarce) kawałek imbiru (startego na drobnej tarce, 2x więcej niż czosnku) sól pieprz olej do smażenia Dodatki: mała, czerwona kapusta sok z 1 cytryny pieprz sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą(...)pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki na noc kapustę albo pokrój na drobne kawałki, zalej sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem, albo zrób jak ja – pokrój na plastry (nie usuwając głąba), ułóż na talerzu, posyp solą i pieprzem i zalej sokiem z cytryny. W obu przypadkach odstaw na około
SandraFrej.comdawno nie robiłam takiej surówki! A przecież to samo zdrowie. Doskonale pasuje do wszelkich mięs. Nawet jako sałatka do pracy świetnie się sprawdzi ;) 1/2 główki czerwonej kapusty mała cebula marchew kwaśne jabłko łyżka soku z cytryny sól, świeżo zmielony pieprz łyżeczka cukru lub miodu zielenina do posypania Kapustę drobno poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce
Smakołyki AsiRobiąc porządki w kuchni, znalazłam duże zapasy makaronów ryżowych. Pora zacząć je wykorzystywać. Nie chciałam klasycznej "chińszczyzny" dlatego zdecydowałam się na dodatek kalarepy i czerwonej kapusty. Azjatyckiej nuty dodaje sezam i sos sojowy. Czytaj więcej
Kasia Sarnaserowy – smażony camembert z żurawiną – pieczony ser brie – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty KURCZAK Z PAPRYKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI KURCZAK: – 2 mniejsze piersi z kurczaka lub 1 duża – 4 łyżki oliwy z oliwek – przyprawy
nietylkopasta.pljako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy
Smakołyki Asiszafranu sól 2 łyżki oleju Dodatki: gotowe falafele lub domowe z tego przepisu – 8 sztuk, po 4 na porcje 1/2 małej czerwonej cebuli około 10 pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka 1/3 główki czerwonej kapusty sól i pieprz do smaku szczypta cukru około 1/2 łyżeczki siekanej mięty i trochę listków do podania łyżka oliwy Na dressing: łyżka pasty(...)wyłączamy ogień i zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie ryż jest gotowy, aromatyczny i sypki. W czasie gdy ryż się gotujemy, możemy przygotować inne składniki. Fioletową kapustę bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do niej sól oraz cukier i w dłoniach porządnie zgniatamy, aby lekko zmiękła, nabrała smaku przykraw, puściła sok. Zostawiamy ją na jakieś 10 minut, ale możemy
Smaczna Strona