kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:76/388)

Domowe hotdogi 48

sezamu Dodatki: 4 parówki 100 g mozzarelli w kawałku 80 g sera żółtego w kawałku 4-6 szt małych korniszonów 4 duże łyżki colesława ( np tego z czerwonej kapusty ) ketchup i musztarda do podania W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier, odstawiamy na 5 minut. Do misy wsypujemy mąkę, sól, dodajemy jajko i oliwę z oliwek. Wlewamy mleko

Delicious Place
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 307

cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 2,5 h szarpana wołowina  (przepis) maślane bułki do burgerów  (przepis) Coleslaw 1/4 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 4-5 łyżek majonezu 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka octu winnego z białego wina 1/4 szklanki maślanki sól pieprz Dodatkowo ogórki kiszone kilka łyżek majonezu

Słodki Kompromis
Gęś pieczona 62

całości z piekarnika. Z czym podawać gęś pieczoną? – pomysły na serwowanie gęsiny Doskonała gęś pieczona, podana z modrą kapustą i kluskami śląskimi , to klasyka, która nigdy nie zawodzi. Delikatne w smaku kluski śląskie bardzo dobrze podkreślają smak pieczonej gęsiny. Modra kapusta, duszona z dodatkiem jabłek i przypraw, dodaje lekko kwaskowaty akcent, który równoważy smak mięsa, a pełen smaku(...)Tradycyjne dania z gęsiny – międzynarodowe inspiracje Choć gęś pieczona kojarzy się głównie z Polską, jest również popularna w innych krajach. W Niemczech gęś podaje się z knedlami i czerwoną kapustą. Niemieckie tradycyjne dania z gęsiny, takie jak Martinsgans to klasyka wśród potraw na św. Marcina i Boże Narodzenie. Możesz też przygotować pieczoną gęś po alzacku , danie popularne w regionie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasztet z gęsi z żurawiną 151

gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uda gęsi w czerwonej kapuście zastawa

królestwo garów
Szybkie danie dla zapracowanych. 170

kochani do wypróbowania tego jednogarnkowego dania :) 1 puszka fasoli piękny Jaś Jamar 6 ziemniaków 8 cieniutkich kiełbasek 1 duża cebula 3 marchewki sól, pieprz do smaku 1 łyżka czerwonej papryki 1łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii  4 łyżki masła lub oliwy Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na 4 części, marchewkę w grubsze plasterki. W garnku(...)Powiem Wam że moja rodzina się  zajadała tym daniem, naprawdę polecam. Jeśli lubicie dania bardziej tłuste to możecie dodać więcej masła lub oliwy. Danie wybornie smakuje z kapustą czerwoną zasmażaną firmy Orzech. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym – przepis tradycyjny 86

łyżeczka liść laurowy ziele angielskie słodka papryka mielona Oraz: średniej wielkości główka kapusty włoskiej gorąca woda lub gorący bulion Wyżej wymienione składniki wystarczą, aby przygotować 20 – 22 gołąbki z ryżem i mięsem. Warto pamiętać, że do zawijania użyliśmy kapusty włoskiej. Jeśli wykorzystasz inną kapustę, ta ilość może się zmienić. Gołąbki z ryżem i mięsem – przepis Przygotowanie: Do przygotowania(...)plastikowych 100 g woreczkach. Do wykonania gołąbków nie jest potrzebna specjalna kapusta, trudno też jednoznacznie stwierdzić, która jest najlepsza, ponieważ każdy ma swoją ulubioną. Wiemy, że jedni, tak jak my, lubią gołąbki z kapusty włoskiej, inni z białej, a są też nawet pasjonaci kapusty czerwonej. Wybór należy do Ciebie. Jak zrobić dobre gołąbki z ryżem i mięsem? Od tego

Kuchnia Na Wypasie
Wielkanocne last minute: 10 najszybszych przepisów na Wielkanoc 169

szczypiorku. Wielkanocne jajka herbaciane po chińsku Wielkanoc może się odbyć bez wielu rzeczy, ale nie bez pisanek i kolorowych jajek. Najlepsze są naturalne barwniki jak łuski cebuli, liście czerwonej kapusty i wędzona herbata. Składniki: 8 jajek ugotowanych na półtwardo (5 minut) Marynata: 2 szklanki wody łyżka liści herbaty wędzonej (np Lapsang) pół szklanki sosu sojowego pół łyżeczki czarnego pieprzu(...)kanapkowych z chlebem pszenno – żytnim bio, razowym z jagodami goji lub z chlebem żytnim bio. Składniki: puszka sardynek razem z olejem 2 jajka ugotowane na twardo pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki do dekoracji Jak przygotować pastę jajeczną z sardynkami? Wszystkie składniki oprócz natki miksujemy na gładką masę. Dekorujemy natką i podajemy

Ugotowane pozamiatane
Szybka surówka z pora i marchewki 81

koniec surówkę doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy nieco miodu i dokładnie mieszamy. Surówka z porem i marchewką Klasyczna surówka z porem i marchewką , to kolejna po surówce z białej kapusty i pora , prosta przekąska z wykorzystaniem tego pysznego i bardzo popularnego warzywa, którą znajdziesz na naszym Blogu Kulinarnym . Surówkę z porem nazywamy dość często tradycyjną i nazwa ta nie jest(...)szukasz innych pomysłów na warzywne dodatki do obiadu, sprawdź również jak smakuje nasza surówka z selera i jabłka , nieco mało znana surówka kopenhaska oraz surówka z białej i czerwonej kapusty . Chrupiąca surówka z selera i marchewki , to również świetna propozycja na zdrową przekąskę. Życzymy smacznego! Artykuł Szybka surówka z pora i marchewki pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pańczkraut 190

ekspertów, ale nie rządowych czy związkowych tylko naukowych :) Przejdźmy zatem do tematu. Kuchnia śląska to nudne weekendy. W sobotę mielone, a w niedzielę rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą. Za to w tygodniu mamy dowolność. Możemy wybrać z całej gamy tanich pożywnych dań. Takie danie miało wyżywić ciężko pracującego człowieka, w warunkach ograniczonych zasobów. Tutaj wszystko musi być

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotlety selerowo-kalafiorowe oraz "Jesienna miłość" i "Magnolia" 175

masy formować kotlety przerzucając je z ręki na rękę. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać z surówką np. z czerwonej kapusty . Ostatnio mam dość napięty grafik i mało tutaj publikuję, ale sporo czytam w czasie podróży. Dziś zatem wyjątkowo o dwóch książkach, o których do tej pory napisać nie zdążyłam(...)potrafiłam wzruszyć się podczas lektury, choć - gdy już się pozna całość historii - nie ma się złudzeń, że robi się dojmująco smutno. Mnie jednak czegoś zabrakło. Po przeczytaniu "Kobiet z Czerwonych Bagien" rzuciłam się na kolejne książki Grażyny Jeromin - Gałuszki . Zaczęłam "Złoty sen", ale się poddałam po kilkunastu stronach (może kiedyś podejdę do tej powieści jeszcze raz). Postanowiłam więc wgłębić

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków 60

gulaszem po węgiersku . Ja podałam je z drobiowym „gulaszem”/potrawką z papryką i pieczarkami (przepis podaję pod przepisem na placki ziemniaczane) oraz surówką z czerwonej kapusty. Gulasz warto sobie przygotować wcześniej, tak by smażąc placki, był już gotowy do podania. Ja ziemniaki gotowałam na świeżo, ale jeśli zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego, one również będą(...)mniej więcej całej powierzchni) patelni i smażymy na małym ogniu, z obu stron, do zarumienienia. „Gulasz” drobiowy z papryką i pieczarkami : 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szkl. bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego mielona papryka słodka oregano bazylia cukier sól, pieprz Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy

Smaki Na Talerzu
Quinoa bowl z dressingiem z marakui 227

Generalnie idea jest taka, że w misce umieszcza się wszystkie składniki dania i podaje z sosem, zatem przeciętny Kowalski wrzucił by tam ziemniaki, schabowego i zasmażaną kapustę i polał to wszystko masłem ;) (taki suchar), ale chyba chodzi też o to, żeby było zdrowo. Więc najczęściej (choć nie zawsze) są to surowe warzywa i dodatki.  W zależności od wersji mogą(...)porcja dla jednej osoby (o umiarkowanym apetycie, Pudzianowi trzeba dorzucić stek ;)).  Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej kolorowej quinoy 2/3 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy 1 fioletowa marchew garść poszatkowanej czerwonej kapusty pół smaczliwki garść grzybów nameko 2 łyżki orzechów arachidowych parę łodyżek rukwi wodnej (można zastąpić roszponką) 1 łyżeczka klarowanego masła (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej

Quinoa Raz!
KIEŁKI - RECEPTA NA ZDROWIE 167

potas, cynk, selen, mangan;  Inne  - k oenzym Q10, sulfofran, kwasy tłuszczowe omega-3, błonnik, karoten, luteina, chlorofil, antyoksydanty, białko. KIEŁKI FASOLI ADZUKI Vigna angularis  - nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo(...)kiełków zielonych i są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty. Hodować możemy zarówno kiełki kapusty czerwonej, jak i białej. Czerwona zawiera większe ilości selenu i witaminy C, natomiast biała więcej karotenu.  WARTOŚCI ODŻYWCZE:  Witaminy

wege i kropka
Pulpety drobiowe 93

nieduże mięsne kulki gotowane w aromatycznym sosie z dodatkami. Smakują z potrawami z ziemniaków lub np. kopytkami oraz podane z surówką z sałaty lodowej lub surówką z czerwonej kapusty . Są pyszne i delikatne w smaku, idealnie komponują się z warzywnym sosem, w którym się gotują. Jeśli lubisz pulpety, zapraszam także po mój sprawdzony przepis na pulpety gotowane w sosie(...)dodaję usmażone pulpeciki, zmniejszam moc palnika na średnią. Pulpety w sosie gotuję około 25-30 minut. Sos do pulpecików możesz także przygotować z dodatkiem 2 tartych marchewek oraz 1 czerwonej papryki startej na tarce o dużych oczkach. Pod koniec wlewam chochlę bulionu do miseczki, dodaję po łyżeczce obu mąk (pszennej i skrobi ziemniaczanej), mieszam energicznie rózgą kuchenną

Zasmakuj Kuchni