Przepis na : obiad
Tradycyjny przepis na domowe gołąbki z mięsem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym, które zawinęliśmy w liście kapusty włoskiej i zapiekliśmy w piekarniku. Istnieje wiele sposobów przyrządzania gołąbków i każdy opiera się zawsze o rodzinną tradycję i lokalizację. Klasyczne polskie gołąbki zwykle zawierają ryż i mięso mielone. Podczas gdy niektórzy dodają surowe mięso i ryż, u nas zawsze ryż był wstępnie gotowany. Przepis na te gołąbki pochodzi od mojej Mamy i Babci. W kuchni jednej i drugiej zawsze pachniało... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.