złoty kolor. Plastry usmażonych kotletów układamy na talerzu, na każdy plaster nakładamy usmażony boczek z papryką i cebulą. Podajemy z ziemniakami i np. podsmażanymi buraczkami lub z czerwoną kapustą . The post Kotlety ze schabu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięredukujemy na średnim ogniu , aż sos zacznie się samoczynnie zagęszczać . Confitowane udka układamy na talerzu , obficie polewamy sosem , przystrajamy plastrem pomarańczy i serwujemy na gorąco . Doskonałe w towarzystwie czerwonej kapusty i zielonego groszku Smacznego ! Artykuł Kacze udka confit z sosem pomarańczowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyuwielbiacie śledzie to polecam Wam też inne przepisy z nimi roli głównej: Po kaszubsku, Kolorowe śledzie z papryką Curry Pod tłustą pierzynką Faszerowane kapustą kiszoną Z kapustą czerwoną Korzenne Terrina śledziowa Śledź pieczony Artykuł ŚLEDZIE W PORACH (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFPstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy z łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka
Ola la LCHFduszony w miodowo-musztardowym sosie. Przygotowany w tej sposób kurczak wychodzi naprawdę soczysty i pyszny. Ja najczęściej podaję go z zestawem różnych surówek. Polecam w szczególności surówkę z czerwonej kapusty lub prostą surówkę z marchewki . Spróbujcie. Składniki: 5 udek z kurczaka (lub np. pałki, nóżki itd) 1 mała cebula 0,5 l bulionu 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
Słodkie okruszkiziemniaczanym Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi konfitowane w przyprawach korzennych gęsie nogi w winie, w kadarce gęsie nogi w czerwonej kapuście Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi Gęś pieczona biała kołudzka Gęś pieczona z jabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą
królestwo garówpiekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1,5 godziny, następnie rozerwać rękaw i piec przez kolejne 10 minut. Karkówkę podałam z ziemniakami pieczonymi i surówką z czerwonej kapusty na ostro. Smacznego Artykuł Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armineimbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany ryż ( np. według
Niedzielny kucharzwedług tego przepisu) 1 łyżeczka sody 2 łyżki posiekanych kaparów 4 okrągłe bułki Mała kulka mozzarelli Duży pomidor Sól i pieprz Sałata Colesław 1 szklanka posiekanej lub startej czerwonej kapusty 2 szklanki posiekanej lub startej białej kapusty 1 łyżeczka soli 1 duża marchew starta 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzświeżej mięty oraz serem halloumi. Bardzo mi ta mięta tutaj podpasowała! Nie tylko kolorystycznie 😋. Pora na drugie dania: udko z kaczki confit z aronią, domowymi kopytkami i czerwoną kapustą sandacz z puree z cukinii, emulsyjnym sosem z małży i jarmużem Powiem Wam, że sandacz to było mistrzostwo świata! Soczysty, delikatny, z chrupiącą skórką. Idealnie się komponował
Kulinarne przygody Gatityawokado – 50 ml oliwy z oliwek – garść świeżej kolendry – sok z połowy limonki – 1 mały ząbek czosnku – sól – do podania kapusta czerwona (z dodatkiem odrobiny octu i cukru) – po podania – ogórek lub cukinia Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w słupki o podobnej wielkości. Zalej je zimną wodą i odcedź
nietylkopasta.plkruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka z czerwonej kapusty .. To dopiero pomysł na obiad
AniaGotuje.plPolub mnie na Facebooku Składniki: Mała główka czerwonej kapusty ok 700 g 1/2 cebuli marchewka jabłko pietruszka mały pęczek koperek mały pęczek 2 czubate łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Kapustę poszatkować, lekko posilić, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę
Kulinarne przygody