kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:89/357)

Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 112

się do podawania potraw, które trzeba kroić nożem. Jak babcię kocham, cierpnie mi szczęka na samo wspomnienie tego odgłosu. Przegrzebek z kremem z raków, puree ze świeżego ogórka, czerwona kapusta – nooo… i tu mi już prawie, że urwało. Przegrzebek – w punkt, a krem z raków…? O mamusiu kochana. Mistrzostwo świata. Co prawda „puree ze świeżego ogórka” powinno raczej nosić

Kate's Kitchen
Schabowe po rusku 150

bardzo rumienić można przykryć folią lub – inna opcja – ser nałożyć w połowie czasu pieczenia). Schabowe po rusku podałam z białą kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty. Jak dla mnie to połącznie było idealne, ale każdy oczywiście poda z czym lubi. Nietuzinkowy i ciekawy smak, prostota przygotowania – ten przepis to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Przepis podpatrzyłam

mojewypiekiinietylko
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM I CEBULĄ 119

najbardziej podstawowa wersja.W przygotowaniu czerwonej surówki jest pewien sekret....wiecie jaki? By zachowała swój piękny kolor należy ją zakwasić oraz gotować bez przykrywki. Składniki:   1/2 główki czerwonej kapusty 1-2 kwaskowe jabłka 1 średnia cebula cytryna bądź ocet jabłkowy,ewentualnie spirytusowy sól,pieprz 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju Główkę kapusty przeciąć na pół,obrać,poszatkować. Zagotować

Niespełnione zdolności kulinarne
wrapy z krewetkami w papierze ryżowym. 190

mniej to musicie dopasować je pod siebie. Składniki: 8 listków papieru ryżowego krewetki 2 małe marchewki 100 gr ryżu (tutaj jaśminowy ale do sushi też się nada czerwona kapusta ( ok ¼ główki) szpinak (kilkanaście listków) rzodkiewka (parę sztuk) Przygotowanie: Papier ryżowy moczymy w wodzie na parę sekund (każdy moczymy osobno tuż przed zwijaniem). Rozkładamy na nim równo krewetki (u mnie

PaleoLife
Surówki do obiadu. 4 proste przepisy. 249

moim stole. Mam nadzieję, że i Wam zasmakują. Spróbujcie. Więcej przepisów na surówki znajdziecie tutaj (klik)   A jeśli szukacie pomysłu na pyszny obiad zapraszam (klik) Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami Prosta surówka z kapusty Surówka z marchewki i pora Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków

Słodkie okruszki
GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS 129

węgiersku polecam mięso wołowe, ja wykorzystałam łopatkę, która wyszła bardzo krucha. Gulasz wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami śląskimi, do tego ulubiona sałatka u mnie z czerwonej kapusty. Przepis z 1910 roku, który  dostałam od Lenki z bloga Przepisy Tradycyjne  Składniki: 600 g mięsa wołowego  2 cebule  1 łyżka masła 700 ml bulionu

Kukuleczki
"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 143

klik , pyszny krem z kurek i inne dania główne: pstrąg w maku, łosoś z miodem i lazurem, ryż pietruszkowy, sajgonki warzywne, gęś owsiana podawana z zielonymi kopytkami i czerwoną kapustą, schabowy w maślance, mini kotlety mielone z sosem czosnkowo - ogórkowym, puree z groszku, obsmażana marchewka i wiele innych przepisów oraz desery: mnie urzekły pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem

kruche babeczki
Pulled pork - szarpana wieprzowina 178

maczanka krakowska. Potrzebujemy do tego bułki wodnej (jest miękka i bardzo lekka i fajnie nasiąka sosem z mięsa) i dodatków, u mnie były to ogórki kiszone, sałatka z czerwonej kapusty i sos majonezowo-musztardowy

Dobra karma
HAMBURGER DOMOWY - PYCHA! 175

Kotlet mielony. Bułka do hamburgerów. Podsmażona cukinia z czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką, cayenne i solą. Pomidor, papryka, ogórek, cebula. Kapusta czerwona. Sos z ketchupu i majonezu

JejKuchnia
Kopytka 126

zimą, zwłaszcza w weekendy, do niedzielnego obiadu, pasują idealnie. Kilka składników i dodatek do obiadu z mięsem gotowy. U mnie w domu najczęściej jemy kopytka z mięsem i kapustą czerwoną.  Kopytka Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko około 100 g mąki pszennej - im więcej dodamy tym kopytka będą mniej delikatne szczypta soli Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, obieramy, dzielimy

Moja smaczna kuchnia
Roladki schabowe z wędzoną śliwką 217

wysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości około 30-40 minut gotowy sos zabielić zahartowaną śmietaną. Podawać z kluskami lub puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku 155

czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Desery Domowe kokosanki

My Chcemy Jeść
szybkowar-udka z gęsi w sosie własnym... 185

minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie udka wyjąć na talerz, do wywaru wsypać mąkę i mikserem wszystko zmiksować, zagotować do zagęszczenia sosu, podawać z ziemniakami np. czerwoną kapustą z mojego przepisu "zobacz TUTAJ" - smaczne, aromatyczne danie z gęsią..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki schabowe mięsnym farszem 507

roladki po same brzegi wypełnione mięsem ;) jedne z ulubionych mojej córki, która mięso wręcz uwielbia ;) Doskonałe na rodzinny obiad. A w połączeniu z kluskami śląskimi i i duszoną czerwoną kapustą (przepis tutaj ) tworzą obiad doskonały. 5 kotletów schabowych 1 duży pojedynczy, zmielony filet z kurczaka sól, pieprz 2 ząbki czosnku łyżka przyprawy gyros łyżeczka papryki słodkiej 3 ziarenka ziela

Smakołyki Asi