Przepis na : obiad
Pyszne danie, które można przygotować zarówno na codzienny, jak i świąteczny obiad. Karkówka piecze się w piekarniku przez około 2 godziny. Po tym czasie jest kruchutka i wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowana karkówka dobrze smakuje z buraczkami lub czerwoną kapustą i ziemniakami. Jestem pewna, że Wasi bliscy będą zachwyceni takim obiadkiem. Polecam! 5-6 plastrów karkówki 300-400 g pieczarek 3 cebule granulowany czosnek majeranek sól, pieprz Sos pomidorowy: 190-200 g koncentratu pomidorowego ...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...