kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:78/357)

Surówka z kopru włoskiego 66

gorzka w smaku i zbyt duża jej ilość może zepsuć smak surówki. Szukasz przepisów na surówki z koprem włoskim? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty i kopru włoskiego . The post Surówka z kopru włoskiego appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Surówka z kopru włoskiego 92

gorzka w smaku i zbyt duża jej ilość może zepsuć smak surówki. Szukasz przepisów na surówki z koprem włoskim? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty i kopru włoskiego . The post Surówka z kopru włoskiego appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Łatwe do zrobienia najsmaczniejsze kotlety mielone 96

mielone , ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie!  Pyszne kotlety mielone. Kotlety mielone to doskonały pomysł na pyszny obiad. Zobacz z czym możesz je podać: najlepsza surówka z czerwonej kapusty>>> ziemniaki puree lub z wody z posiekanym koperkiem, ryż tarte buraczki z jabłkiem do obiadu>>> surówka z pomidorów i ogórków ze śmietaną

Moja Książka Kucharska
Kluski śląskie 76

Zawsze powtarzam, że kluski śląskie to moje ulubione kluchy. Choć kojarzone są najczęściej w towarzystwie roladek wołowych i czerwonej kapusty, lub, tak jak poniżej, z buraczkami i mięskiem duszonym w sosie własnym, ja zawsze lubiłam je w jeszcze jednej wersji – same kluchy z sosem pieczarkowym. I jako dzieciak i nie-dzieciak zawsze czekałam na ten dzień, gdy będą

Smaki Na Talerzu
Jakie są kiełki – rodzaje, właściwości 95

zawierają bardzo dużo kwasu foliowego, witamin z grupy B, są źródłem kwasów omega -3, omega-6, błonnika, białka, przeciwutleniaczy. Bogate w żelazo, cynk, potas i wapń. kiełki czerwonej kapusty – zawierają wit A, C, B1 oraz dużo wapnia, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, manganu i tak rzadkich składników mineralnych jak rubid i cez. kiełki gorczycy Zobacz też: Jak wyhodować kiełki

Dorota Smakuje
Kopytka 117

minuty. Wyjąć szumówką na durszlak i zahartować zimną wodą. Kopytka można podawać okraszone zezłoconą lub zeszkloną cebulką. Świetnie smakują z sosem pieczarkowym i surówką z porów lub czerwonej kapusty . ----- Podobne: Bezglutenowe kluski z soczewicą Placki ziemniaczane z grzybami Kluski śląskie

Weekendy w domu i ogrodzie
Meksykańska miska mocy (Buddha bowl #1) 57

kaszy jaglanej) kilka łyżek ugotowanej czarnej lub czerwonej fasoli (może być z puszki) mały słodki ziemniak lub 1/2 większego (upieczony z dodatkiem oleju i przypraw) 1/2 awokado 1 mała marchewka, pokrojona na cienkie paseczki 1 pomidor, pokrojony w kostkę garść ulubionej sałaty lub szpinaku garść poszatkowanej czerwonej kapusty kilka nerkowców (lub sezam albo inne pestki/orzechy) kilka plasterków szalotki/czerwonej

Even Better Food
Kluski śląskie 57

dłuższe paznokcie, mam za to ludzi od tego, więc kluchy wyszły dość urodziwe. I smaczne, jak zawsze. Podrzucam Wam przy okazji przepis na  sałatkę z czerwonej kapusty , która idealnie pasuje do tytułowych klusek.  Składniki: 4 duże ziemniaki (ok 500 g) 1 jajko mąka ziemniaczana – proporcjonalnie do ilości ziemniaków (szczegóły w opisie) (przepis na około 35 małych klusek

Kardamonovy
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami 97

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami to świetny pomysł na świąteczny obiad. Tak przygotowaną polędwiczkę można jeść zarówno na ciepło jako danie główne np. z dodatkiem czerwonej kapusty z wolnowara , ale także na zimno jako wędlina na kanapki. Polędwiczka jest niezwykle smaczna, a aromatyczny farsz pieczarkowy z dodatkiem suszonych śliwek daje jej delikatny słodkawy posmak. Ponadto jest stosunkowo szybka i łatwa

Codzienne Gotowanie
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 81

przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy

Smaki Na Talerzu
Przedstawiam królika 101

przyprawach korzennych i w ziołach.  Składniki: Królik (tuszka)  Balsamiko, Rozmaryn, Tymianek, Cząber, Majeranek, Liść laurowy, Czubryca, Papryka ostra, Kolendra Chili, Oregano, Pieprz (różne kolory)  Cebula czerwona, Marchew, Seler, Dwa ziemniaki, Por Czosnek Królika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć(...)łyżek wody i powoli dusimy. Co jakieś czas sprawdzamy, czy nie trzeba dodać wody.  Po 1-2 godzinach królik jest gotowy. Podałam go z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą

Smaki Przyprawy i Kolory
Sznycle panierowane w orzechach laskowych 80

kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka 1 jajko 2 łyżki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka orzechów laskowych 4 łyżki parmezanu (opcjonalnie, ale warto) Sałata Kawałek czerwonej kapusty Mały pęczek rzodkiewek Pomarańcza Kilka łyżek natki pietruszki 1 łyżka musztardy Dijon (deserowej, miodowej) 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik

Niedzielny kucharz
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 74

przed końcem pieczenia do blachy włożyć pozostałe obrane mandarynki. Gęś pieczoną w całości z mandarynkami podawać z kluskami śląskimi , pieczonymi ziemniakami oraz warzywami przygotowanymi na gorąco, np. duszoną czerwoną kapustą lub zasmażanymi buraczkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości z mandarynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 105

przed końcem pieczenia do blachy włożyć pozostałe obrane mandarynki. Gęś pieczoną w całości z mandarynkami podawać z kluskami śląskimi , pieczonymi ziemniakami oraz warzywami przygotowanymi na gorąco, np. duszoną czerwoną kapustą lub zasmażanymi buraczkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości z mandarynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 145

przypraw. Polecam przepis na marynowaną paprykę w zalewie octowo-miodowej z nutą czosnku - bez pasteryzowania.   Składniki potrzebne do przygotowania marynowanej papryki z miodem i czosnkiem 2 kg papryki - czerwonej lub żółtej 8 ząbków czosnku 2 łyżki oleju Składniki na marynatę octową z miodem 250 ml octu spirytusowego 800 ml wody 3 łyżek cukru 2 łyżki miodu pszczelego(...)łyżeczek soli. Na wrzątek wrzucamy pokrojoną paprykę i blanszujemy ok. 3 - 4 minut. Sparzoną paprykę odcedzamy na sicie i pozostawiamy aby trochę ostygła. Przepisy na jesienne przetwory: Kiszona czerwona kapusta , Kapusta po grecku do słoików , Sałatka grzybowa do słoików , Sałatka zimowa z ogórków w occie , Sałatka z zielonych pomidorów Przestudzone warzywa układamy w słoikach z dodatkiem kilku ząbków czosnku

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania