kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:78/357)

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami 110

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami to świetny pomysł na świąteczny obiad. Tak przygotowaną polędwiczkę można jeść zarówno na ciepło jako danie główne np. z dodatkiem czerwonej kapusty z wolnowara , ale także na zimno jako wędlina na kanapki. Polędwiczka jest niezwykle smaczna, a aromatyczny farsz pieczarkowy z dodatkiem suszonych śliwek daje jej delikatny słodkawy posmak. Ponadto jest stosunkowo szybka i łatwa

Codzienne Gotowanie
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 95

przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy

Smaki Na Talerzu
Przedstawiam królika 116

przyprawach korzennych i w ziołach.  Składniki: Królik (tuszka)  Balsamiko, Rozmaryn, Tymianek, Cząber, Majeranek, Liść laurowy, Czubryca, Papryka ostra, Kolendra Chili, Oregano, Pieprz (różne kolory)  Cebula czerwona, Marchew, Seler, Dwa ziemniaki, Por Czosnek Królika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć(...)łyżek wody i powoli dusimy. Co jakieś czas sprawdzamy, czy nie trzeba dodać wody.  Po 1-2 godzinach królik jest gotowy. Podałam go z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą

Smaki Przyprawy i Kolory
Sznycle panierowane w orzechach laskowych 92

kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka 1 jajko 2 łyżki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka orzechów laskowych 4 łyżki parmezanu (opcjonalnie, ale warto) Sałata Kawałek czerwonej kapusty Mały pęczek rzodkiewek Pomarańcza Kilka łyżek natki pietruszki 1 łyżka musztardy Dijon (deserowej, miodowej) 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik

Niedzielny kucharz
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 83

przed końcem pieczenia do blachy włożyć pozostałe obrane mandarynki. Gęś pieczoną w całości z mandarynkami podawać z kluskami śląskimi , pieczonymi ziemniakami oraz warzywami przygotowanymi na gorąco, np. duszoną czerwoną kapustą lub zasmażanymi buraczkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości z mandarynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 116

przed końcem pieczenia do blachy włożyć pozostałe obrane mandarynki. Gęś pieczoną w całości z mandarynkami podawać z kluskami śląskimi , pieczonymi ziemniakami oraz warzywami przygotowanymi na gorąco, np. duszoną czerwoną kapustą lub zasmażanymi buraczkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości z mandarynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 157

przypraw. Polecam przepis na marynowaną paprykę w zalewie octowo-miodowej z nutą czosnku - bez pasteryzowania.   Składniki potrzebne do przygotowania marynowanej papryki z miodem i czosnkiem 2 kg papryki - czerwonej lub żółtej 8 ząbków czosnku 2 łyżki oleju Składniki na marynatę octową z miodem 250 ml octu spirytusowego 800 ml wody 3 łyżek cukru 2 łyżki miodu pszczelego(...)łyżeczek soli. Na wrzątek wrzucamy pokrojoną paprykę i blanszujemy ok. 3 - 4 minut. Sparzoną paprykę odcedzamy na sicie i pozostawiamy aby trochę ostygła. Przepisy na jesienne przetwory: Kiszona czerwona kapusta , Kapusta po grecku do słoików , Sałatka grzybowa do słoików , Sałatka zimowa z ogórków w occie , Sałatka z zielonych pomidorów Przestudzone warzywa układamy w słoikach z dodatkiem kilku ząbków czosnku

Korniszonki
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 152

przypraw. Polecam przepis na marynowaną paprykę w zalewie octowo-miodowej z nutą czosnku - bez pasteryzowania.   Składniki potrzebne do przygotowania marynowanej papryki z miodem i czosnkiem 2 kg papryki - czerwonej lub żółtej 8 ząbków czosnku 2 łyżki oleju Składniki na marynatę octową z miodem 250 ml octu spirytusowego 800 ml wody 3 łyżek cukru 2 łyżki miodu pszczelego(...)łyżeczek soli. Na wrzątek wrzucamy pokrojoną paprykę i blanszujemy ok. 3 - 4 minut. Sparzoną paprykę odcedzamy na sicie i pozostawiamy aby trochę ostygła. Przepisy na jesienne przetwory: Kiszona czerwona kapusta , Kapusta po grecku do słoików , Sałatka grzybowa do słoików , Sałatka zimowa z ogórków w occie , Sałatka z zielonych pomidorów Przestudzone warzywa układamy w słoikach z dodatkiem kilku ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Smażony ser feta z miodem 97

smażony camembert z żurawiną – pieczony ser brie – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty SMAŻONY SER FETA Z MIODEM PRZYGOTOWANIE: 20 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 2 kawałki sera feta (ja użyłam gotowych porcji fety, każda po 200g), ważne użyj bardzo dobrej

nietylkopasta.pl
Tortille z kapustą kiszoną i pastą paprykową 103

Pyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową . Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty. Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej. Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka. Obiad podano: tortille. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty 83

warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owo cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie.               Składniki:     250 g czerwonej kapusty kiszonej 2 papierówki 2 szalotki 100 ml oleju rzepakowego 1 łyżka miodu sól, pieprz       Przygotowanie:     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Sałatka z czerwonej kapusty do słoików 135

Pyszna sałatka z czerwonej kapusty ,stary i sprawdzony przepis.Nie może jej zabraknąć w spiżarni.Porcja jest całkiem spora ,ale zdecydowanie warto ,bo na pewno wam posmakuje.Idealna do obiadu .Spróbujcie sami.....polecam

Swojskie jedzonko
Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku 89

około godzinki, wtedy są mega chrupiące a w środku pysznie kremowe. Serwuj dowolnie z mięsem lub sosem czosnkowym .. Moja rodzinka uwielbia je z sosem pieczarkowym i surówką z czerwonej kapusty Pyszne nawet solo do piwa Smacznego !   Artykuł Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Torcik bezowy – Pavlova 100

zewnątrz w kolorze cielistym. Ksylitol to z kolei barwa kremowa w całej objętości. Śnieżnobiałą uzyskamy dzięki inulinie. Można też poeksperymentować z kurkumą, sokiem z buraka czy czerwonej kapusty (nie bez powodu nazywanej modrą, gdyż zabarwi nam ona bezę lub krem na niebiesko), tak by nasz deser miał nietypowe kolory. Pavlovą możemy przygotowywać w zasadzie cały rok wykorzystując dostępne

Kulinarna Pokusa
Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna 80

Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna[/caption]   Zobacz inne przepisy na proste surówki do obiadu: Surówka Z Pomidorów I Ogórków Do Obiadu Surówka Z Czerwonej Kapusty Szybka Zielona Surówka Z Ogórka I Cukinii Surówka Z Marchewki I Pora Szybka Sałatka Z Pomidorów Najprostsza Surówka Z Marchewki Artykuł Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna pochodzi

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania