Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Pyszne połączenie kapusty i ogórków na majonezie. Smak dopełnia cebulka ze szczypiorkiem i sok z cytryny. Mniam Składniki: 40 dag czerwonej kapusty 2 kiszone ogórki 1 cebula 1 łyżka posiekanego szczypioru sok z cytryny sól do smaku cukier do smaku majonez Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania skropić sokiem z cytryny i bez przykrycia odparować wodę z kapusty. Następnie wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przypra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapustą, majonez, czerwona kapusta, ogórki kiszone, kapusta kiszona, sałatki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.