Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

Składniki: 1 mała główka lub połówka dużej główki kapusty czerwonej, 1/2 cytryny, 2 jabłka, 1 cebula, 1-2 garście natki pietruszki, sól, pieprz, mała śmietana 18% ( 175g). Przygotowanie: Kapustę pokroić. Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną natkę pietruszki. Jabłka obrać, wykroić twarde części ze środka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Wcisnąć sok z cytryny, posolić, popieprzyć, dodać śmietanę i wymieszać. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.