Czerwona kapusta duszona

Czerwona kapusta duszona

Czerwona kapusta duszona

Przepis na : obiad

Kuchnia litewska  Składniki: 2 małe główki kapusty czerwonej 2 małe cebule 1 mały seler 1 pietruszka 3 szt. goździków 1 łyżka miodu 2 łyżki masła ghee 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka mąki 250 ml bulionu warzywnego 120 ml czerwonego wina sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkowałem, posoliłem, wymieszałem. Cebulę posiekałem, podsmażyłem razem z selerem i pietruszką na maśle. Dodałem kapustę, zalałem bulionem, przykryłem i na wolnym ogniu dusiłem. Jak kapusta zmiękła, wlałem dwie łyżki octu ryżowego, kil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.