takiej postaci bardzo lubi moja rodzina, często przyrządzam je na śniadanie ale świetnie też się sprawdzają na przyjęciach. Polecam na sylwestra jako przekąskę. Składniki: 6 parówek z szynki Henryk Kania 6 plasterków sera żółtego Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 2 gramy świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki roztopionego masła
Bajeczna Kuchniagłówka kalafiora 200 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 por (biała cześć) 1 cebula 50 g żółtego sera 5 pieczarek 4 wędzone kabanosy Maestro Henryk Kania (Symfonia Wędzona) 2 łyżki świeżej natki pietruszki 5 jajek 2 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Curry Słodka czerwona papryka Suszona natka pietruszki Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy
VioletoweKucharzenieopakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek czarny sezam Nadzienie (2 placki): 8 cienkich białych kiełbasek Maestro Henryk Kania 12 plastrów wędzonego boczku 4 łyżki sosu pomidorowego, u mnie brusketta 300 g sera żółtego Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. W misce mieszamy mąkę z solą
MamaOskarkapracy i cieszyć się ich smakiem. Kabanos nadaje im ciekawego posmaku. Potrzebujemy: 280 g ugotowanej czerwonej soczewicy 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 2 laski kabanosów pieczonych Maestro Henryk Kania 1 cebula 3 łyżki oleju kokosowego 1 jajko 150 g jogurtu greckiego 2 łyżki mąki pszennej, można zastąpić bezglutenową sól, pieprz Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym
MamaOskarkaszklanki żółtego sera 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka natki pietruszki Sól Pieprz Sos pomidorowy z kiełbaskami: 1 biała cebula ½ czerwonej papryki 4 kiełbaski wiedeńskie Maestro Henryk Kania 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml wody 1 łyżeczka cukru Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach (możemy też
VioletoweKucharzenieciepłej wody 20 g świeżych drożdży 20 g oliwy z oliwek pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 3 opakowania parówek z szynki Maestro Henryk Kania Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z odrobiną cukru. Mieszankę tę odstawiamy na około 10 minut w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę z solą i oliwą. Dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy elastyczne
MamaOskarkaświeżych drożdży 1 ¼ szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 3 łyżki oleju 3 kabanosy klasyczne Maestro Henryk Kania 4 suszone pomidory z oleju 5 dużych zielonych greckich oliwek Do dużej miski przesiewamy 400 g mąki pszennej, do osobnej pozostałe 100 g. Dodajemy oregano, lubczyk, sól i cukier. W ¾ szklanki
VioletoweKucharzeniezjedzeniu której będziesz miał siłę by góry przenosić! Niezwykle smaczna, treściwa i bogata. Dasz radę jej się oprzeć? Potrzebujemy: 1 opakowanie kiełbasy białej z szynki Maestro Henryk Kania kilka kromek chleba wieloziarnistego Makaronowy burger: 200 g suchego makaronu typu kolanka, ja użyłam kolorowych mini kolanek 350 g żółtego sera sól, pieprz Tempura: 100 g mąki pszennej
MamaOskarkaulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani ) Ciasto: 80g mąki pszennej 80g mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1 szczypta pieprzu (solidna) 1 jajko około 160 ml mleka Ponadto
Di gotujePomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Zachęcam do przygotowania 😋 Składniki na 2 słoiki 0,5 l: 10-12 kapeluszy z kani (in. zwanych sów) sól, pieprz olej do smażenia 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia
Ugotowaćmąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 30g drożdży (świeżych) 250 ml ciepłego mleka/wody 2 jajka 60 roztopionego tłuszczu Dodatkowo: około 10 parówek (mnie z szynki Henryka Kani ) Ponadto: olej do głębokiego smażenia Drożdże pokruszyć do miski, dodać 1 łyżeczkę cukru (przyśpieszy fermentację), około 50 ml letniego mleka/wody i 1 łyżkę mąki. Wszystko razem wymieszać, nakryć ściereczką
Di gotujeinną nazwę. Dzięki podobnym inicjatywom każdy ma szansę przekonać się, że zdrowe jedzenie to na prawdę DOBRE jedzenie! Jedną z takich osób jest Pan Walenty Kania . Bardzo sympatyczny Pan w okularach z grubymi oprawkami i ładnie wystrzyżonym zarostem, który cały czas się uśmiecha. Ów dżentelmen prezentował na swoim stanowisku własne przyprawy oznaczone etykietami z jego imieniem(...)prawdę mistrzowskie połączenia stymulatorów kubków smakowych naszych języków, które pozwalają na wydobycie z potraw jeszcze większego aromatu i przede wszystkim smaku. Przetestowałyśmy i gorąco polecamy Pana Walentego Kanię i jego "kuchnię dla odważnych". Tutaj znajdziecie więcej informacji o tym niezwykle ciekawym i miłym człowieku. Poniżej, szczypta foto-informacji na temat stoiska omawianego znawcy smaku - Pana Walentego. Nas, takie
Moja Mama GotujeDofinki ): 250g ziemniaków sól, pieprz, olej do głębokiego smażenia 65g mąki 40g masła 2 jajka 1/2 szklanki wody szczypta soli Dodatkowo: 2 opakowania parówek z szynki (u mnie Henryk Kania ) Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej poprzedniego dnia). Wodę zagotować z masłem i dodatkiem soli. Garnek zdjąć z ognia, wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Całość ponownie postawić na mały
Di gotujegotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Fasola mung gotowanie Jak gotować brukselka
Podstawy Gotowaniagotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu! Fasola mung gotowanie Jak gotować brukselka
Podstawy Gotowania