kanie - 386 przepisów (strona:19/26)

Kuskus perłowy jak gotować ? 79

możliwości są praktycznie nieograniczone. Baw się gotowaniem i odkrywaj nowe, smaczne kompozycje! Kuskus perłowy jak gotować- video Poznaj inne artykuły: Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Jak długo piec boczek w rękawie? Jak gotować kuskus ? Kasza gryczana biała jak gotować Fasolka jak gotować

Podstawy Gotowania
Jak smażyć boczek? 104

kucharzy, którzy pragną doskonalić sztukę smażenia boczku i cieszyć się niezastąpionym smakiem tej potrawy. Jak smażyć boczek - video Poznaj inne artykuły: Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Jak długo piec boczek w rękawie? Jak gotować kuskus ? Kasza gryczana biała jak gotować Fasolka

Podstawy Gotowania
Jak długo piec udka ? 79

doskonałe efekty i cieszyć się smacznymi daniami, które z pewnością zachwycą Twoich bliskich. Jak długo piec udka- video Poznaj inne artykuły: Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Jak długo piec boczek w rękawie? Jak gotować kuskus ? Kasza gryczana biała jak gotować Fasolka

Podstawy Gotowania
Patelnia grillowa jak smażyć ? 85

video,.e-con>.elementor-widget-video{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)} Poznaj inne artykuły: Patelnia grillowa jak smażyć ? Jak długo gotować mak ? Kania jak smażyć ? Jak długo piec udka ? Jak smażyć boczek? Kuskus perłowy jak gotować ? Jak długo piec boczek w rękawie? Jak gotować kuskus ? Kasza gryczana biała jak gotować Fasolka

Podstawy Gotowania
Schab leśniczego, duszony z grzybami 114

świeżutkich leśnych grzybów Oczywiście moje ukochane podgrzybki są w tym przepisie obowiązkowe. Jest piękny czas dla każdego grzybiarza , a ja nim zdecydowanie jestem Wysyp w lesie podgrzybków, kurek, kani i maślaczków, zachęca do codziennych spacerów.. Uwielbiam tą porę roku, zdecydowanie jest dla mnie naj Wracając do potrawy, polecam, schab wychodzi pyszny, kruchy nie robi się suchy

Ogrodnik w podróży
Kania w panierce 140

Składniki : kania jajko, sól bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Grzyba umyłam pod bieżącą wodą, osączyłam dokładnie na ręczniku papierowym Jajko roztrzepałam z kilkoma łyżkami wody, dodałam szczyptę soli oraz taką ilość bułki tartej by po roztrzepaniu uzyskać gęstą,( ale nie za gęstą ) masę Zamoczyłam grzyba tak by z obu stron dokładnie pokrył się masą jajeczną Smażyłam na rozgrzanym

Proste Potrawy
Kalafior gotowany smażony w panierce 116

najpopularniejszy przepis. Ostatnio zapanowała moda na coś takiego jak ”schabowy z kalafiora ”. I ja postanowiłam wypróbować ten pomysł na kalafiora z patelni. Schabowy z kalafiora, schabowy z kani, schabowy z kurczaka. Może ja się czepiam, ale niech ktoś mi powie…. gdzie kalafior lub kurczak mają schab? 🤔 Jak ugotować kalafior? Kalafior smażony w panierce, zapraszam na dalszą

Dieta moja pasja
Pokrzywa zwyczajna w mojej kuchni 102

gotuję tylko zalewam gorącym bulionem na około 30 minut. Odsączam i postępuję dalej, tak jak ze zwykłymi kotletami mięsnymi.Uwielbiam kotlety sojowe na zimno, podobnie mi smakuje czubajka kania, przyrządzona w ten sam sposób. Zastanawiałam się co zrobić, aby sok z pokrzywy zatrzymać jak najdłużej świeży bez jego pasteryzowania. Nie musiałam długo myśleć! Mrożenie! Często jesienią zamrażam zioła hodowlane

Leśny Zakątek
Żeberka w sosie śmietanowym z leśnymi grzybami 105

cebule   1 ząbek czosnku   500 świeżych leśnych grzybów   olej   2 listki laurowe   ziele angielskie ( wg uznania )   2 łyżki proszku grzybowego z suszonych kani   500 ml słodkiej śmietany 18 %        Przygotowanie:       Żeberka opłukałem, osuszyłem, podzieliłem na porcje szer. ok. 8 cm (tak na 2-3 kostki). Natarłem

R'n'G Kitchen
Flaki wołowe. Jak zrobić pyszne flaki jak u mamy 167

zupa, której głównym składnikiem jest oczyszczony i pokrojony w cienkie paski żołądek. Flaki przyrządzam z flaków wołowych, wieprzowych, z żołądków drobiowych, oraz w wersji wegetariańskiej, jako grzybowe flaczki z kani. Flaki gotuję z dodatkiem ostrej i łagodnej papryki, majeranku, gałki muszkatołowej i pieprzu. Do tej pory przygotowywałam je bez zasmażki, te dzisiejsze flaki wołowe mają zasmażkę oraz tarty świeży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Herbata po turecku z kardamonem 128

jaka moc herbaty będzie dla nas najbardziej odpowiednia. Jakie herbaty piją Turcy W zależności od mocy naparu Turcy rozróżniają trzy typy herbaty koyu - bardzo mocny, ciemny napar herbaciany tavşan kani-kanı (dosłownie: krew królika) - brązowo- czerwony kolor herbaty açık - co w dosłownym tłumaczeniu oznacza światło - czyli słabą, bardzo jasną herbatę Do parzenia herbaty po turecku używa się zarówno herbat

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SMAŻONE ZIEMNIAKI Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ 138

jako dziecko, wtedy polewałam na wierzch maślankę i całość jadłam łyżką. Mmm... już ślinka leci ;) Składniki: * 5 większych ziemniaków * 3 kiełbasy śląskie (użyłam kiełbasy śląskiej z szybki  Henryk Kania ) * 1 większa cebula * pół łyżeczki przyprawy do ziemniaków (użyłam  Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Jeśli nie macie ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia, należy je obrać, pokroić

Zrób to smacznie
Nalewka z zielonych orzechów włoskich 206

Nasza najstarsza nalewka na zielonych orzechach włoskich pochodzi z.... 1999 roku. Źródła: 1. Liść orzecha włoskiego (Juglandis folium) – działanie przeciwdrobnoustrojowe oraz bezpieczeństwo stosowania w chorobach skórnych, Natalia Derebecka, Małgorzata Kania, Justyna Baraniak, Postępy Fitoterapii 3/2012, s. 197-202 2.Królewski orzech włoski, dr inż. Janusz R. Mroczek, Zakład Biologicznych Podstaw Rolnictwa i Edukacji Środowiskowej Uniwersytetu Rzeszowskiego PS. Nie jestem

Cztery Fajery
Biała kiełbasa z jabłkami 134

przydomowy ogród. Ale do dzieła , przygotujmy bardzo pyszne i niezwykle proste danie! Autorką jest przyjaciółka Kasi Dowbor- Marta. Składniki 10 białych kiełbas : u mnie kiełbasa biała z szynki HENRYK KANIA   2 opakowania 5 soczystych kwaśnych jabłek 1 cebula cukrowa: u mnie jedna cebula czerwona i jedna biała zioła prowansalskie pieprz i sól do smaku 2-3 ząbki czosnku

Z Kuchni Do Kuchni
Chrupiące panierowane pieczarki a la kotlety 198

Chrupiące panierowane pieczarki a la kotlety. Ostatnio miałam ogromną ochotę na „kotlety” z grzybów. Pamiętam jak kiedyś mój tata robił takie z kani (sowa) lub z boczniaków. Nie miałam tamtych grzybów „pod ręką”, więc wykorzystałam duże kapelusze pieczarek portobello. Wyszło naprawdę pysznie Prostota i smak. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Spróbujcie. Składniki: (ilość można

Słodkie okruszki