 SIEDZUŃ CZYLI LEŚNY KALAFIOR :) - przepis 253
SIEDZUŃ CZYLI LEŚNY KALAFIOR :) - przepis 253Kiedy wczoraj po pracy wychodziłam na rower, liczyłam, że znajdę żółciaka siarkowego. Zamiast tego znów nazbierałam czubajek kań i... siedzunia! Ucieszyłam się bardzo, ponieważ jest to grzyb rzadki, a smaczny. Nie do pomylenia z żadnym innym. Zwany jest też szmaciakiem, kozią brodą, kwoką. Ma przyjemny, korzenny aromat. Jest delikatny i chrupiący. Ta chrupiąca struktura to chyba jego największy atut :-) Rośnie
Kasia Sarna Faszerowane patisony 255
Faszerowane patisony 255Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 170
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 170Sałatka ze świeżego szpinaku, z dodatkiem kurczaka, pomidorków koktajlowych i jajka Owoce stanowią doskonałe uzupełnienie drugich śniadań , więc dokładajmy do naszych kanapek ulubione jabłka, gruszki, a nawet banany, które wbrew pozorom są bardzo wartościowe. Niech taki owoc stanowi zamiennik batonika czy wafelka
Codzienna kuchnia niecodzienna Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 318
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 318Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Sos grzybowy 265
Sos grzybowy 265Sos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs. Najlepiej jest go przygotować ze świeżych grzybów, jeśli jednak macie ochotę na taki sos w okresie kiedy się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Drożdżowe pierożki z pikantnym farszem 390
Drożdżowe pierożki z pikantnym farszem 390Takie pierożki doskonale sprawdzają się na różnych imprezach, często przyrządzam je na sylwestrową zabawę. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: Ciasto: 4
Bajeczna Kuchnia Jak uprawiać i stosować kolendrę? 179
Jak uprawiać i stosować kolendrę? 179gdzie użyto całą nać kolendry wraz z korzeniami. Świeże liście tego zioła znajdują głównie zastosowanie w azjatyckiej i meksykańskiej kuchni . Ja lubię posypywać moje dania świeżymi młodymi liśćmi ale również dodaję je do gotowania. Świeżą kolendrę warto dodać
codojedzenia Najpopularniejsze przepisy listopada 214
Najpopularniejsze przepisy listopada 214Koniecznie pochwalcie się jak wyszło. Mamy podejrzenie, że wśród naszych Czytelników nie brakuje grzybiarzy. Skąd taki wniosek? Bardzo popularny w listopadzie był nasz tekst poradnikowy, dotyczący tego, jak odróżnić kanię od muchomora . Najpopularniejsze przepisy listopada: 1. Przepis na szynkę peklowaną i wędzoną 2. Przepis na ostry sos chili 3. Wino z pomarańczy 4. Wino z ryżu i rodzynek
Jakugotujesz.pl Grzybki ! :) 149
Grzybki ! :) 149kłamie w tej sprawie akurat nie kłamała. Byłam w dużym szoku kiedy zobaczyłam tyle grzybów. Prawdziwki, czarne łepki, maślaki ich była cała masa. A jeszcze większym szokiem była ilość kań (sów). Już na końcu nawet nie chciało nam się ich zbierać. Taka wyprawa do lasu cieszy nie tylko z powodu zebranych grzybów ale jest również świetnym sposobem na wyciszenie się
Magia jedzenia. SIERPNIOWE ZADUCHY 235
SIERPNIOWE ZADUCHY 235Jak ja to lubię! To słodkie zaciemnianie materii. Zwodzenie! Obietnice bez pokrycia! I te popołudnia duszne, senne, zakropione strużką potu. Tyle razy sobie obiecywałem – nie
Mam To Na Widelcu Babeczki serowe z kremem serowym i owocami 196
Babeczki serowe z kremem serowym i owocami 196potraw i czekam na nie z niecierpliwością. Zatem do dzieła, kochani! Na blogu dociekliwi znajdą kilka innych propozycji użycia serka Almette do potraw - między innymi przepis na Pizzę z kaniami , w którym małe kapelusiki grzybów nafaszerowałam właśnie serkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza .669. ricotta w omlecie 182
.669. ricotta w omlecie 182kawowo-toffee omlet z ricotty z surowym ziarnem kakaowca ; herbata choco-chili ~ Snart :) Kan ikke vente onsdag
breakfast of dreams Jak zrobić mleko sojowe i Grand Off 175
Jak zrobić mleko sojowe i Grand Off 175okarę wykorzystuję do kotletów. Źródło przepisu ( jeden z moichulubionych blogów :). Grand Off 2013 Jak dla mnie chyba najciekawszy film festiwalu: NAGRODA ZA SCENARIUSZ: NOTHING CAN TOUCH ME / INTET KAN RØRE MIG ( trailer) Osoba nagrodzona: Milad Alami Reżyseria: Milad Alami Dania Źródło zdjęcia i lista pozostałych nagród tutaj . Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
Qlinarnie i Qlinarnie Opieńki w śmietanie na zimno 261
Opieńki w śmietanie na zimno 261Jejku jak ja uwielbiam tę potrawę, zresztą ja uwielbiam wszelakie grzyby poczynając od pieczarek, boczniaków, mung czy shtake, na podgrzybkach kaniach, kurkach i prawdziwkach kończąc.Aby przygotować to danie potrzebny jest zapasik z jesieni. Specjalnie robię kila słoików osolonych i odrobinę ukwaszonych opieniek aby w zimie i teraz podczas Wielkiego postu można było np w piątek, jak to było
Gosia gotuje