kanie - 386 przepisów (strona:23/26)

Patison al’a schabowy 108

zamarynować. To warzywa smaczne, niskokaloryczne i nieobciążające żołądka. Poniżej podsuwam pomysł na patisona smażonego w panierce – sposób szybki, smaczny i niedrogi. Tak samo przygotowuję również cukinię, boczniaki oraz kanię   Polecam też… ** Leczo z patisonem ** Tartę z cukinią ** Cukinię faszerowaną mięsem   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, pieprz

Kulinarne S.O.S.
Domowe sposoby na twarde masło! 55

niestety masło całą noc spędziło w lodówce. Jak sobie z tym szybko poradzić? Poniżej znajdziecie kilka metod na to, by masło szybko zmiękło i dało się idealnie rozsmarować na kana The post Domowe sposoby na twarde masło! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Spaghetti all'Amatriciana i zaproszenie do IGTV 113

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu". Tym znanym od prawie trzech tysięcy lat powiedzeniem kierowałam się, tworząc swój kana ł  na IGTV z krótkimi filmikami kulinarnymi z typowo włoskimi przepisami znanymi od wielu pokoleń. Pomyślałam, że tzw. święta rzymska tr ó jca, do której należy Spaghetti all'Amatriciana, Carbonara i Cacio e Pepe, jest idealna na rozpoczęcie mojego nowego kulinarnego

La grande e la piccola cuoca
Domowy kompot z rabarbaru 176

Domowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z szynką 105

Sałatka warstwowa Warstwowa sałatka jak dla mnie zawsze wygląda jak małe dzieło sztuki. Te wszystkie kolorowe warstwy, które zostaną dopiero zmieszane przez kogoś, kto będzie ją

MamaOskarka
Klasyczne włoskie bruschetty 318

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SIEDZUŃ CZYLI LEŚNY KALAFIOR :) - przepis 153

Kiedy wczoraj po pracy wychodziłam na rower, liczyłam, że znajdę żółciaka siarkowego. Zamiast tego znów nazbierałam czubajek kań i... siedzunia! Ucieszyłam się bardzo, ponieważ jest to grzyb rzadki, a smaczny. Nie do pomylenia z żadnym innym. Zwany jest też szmaciakiem, kozią brodą, kwoką. Ma przyjemny, korzenny aromat. Jest delikatny i chrupiący. Ta chrupiąca struktura to chyba jego największy atut :-) Rośnie

Kasia Sarna
Faszerowane patisony 200

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 114

Sałatka ze świeżego szpinaku, z dodatkiem kurczaka, pomidorków koktajlowych i jajka Owoce sta­nowią dosko­nałe uzu­peł­nie­nie dru­gich śnia­dań , więc dokła­dajmy do naszych kana­pek ulu­bione jabłka, gruszki, a nawet banany, które wbrew pozo­rom są bar­dzo war­to­ściowe. Niech taki owoc sta­nowi zamien­nik bato­nika czy wafelka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 258

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos grzybowy 207

Sos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs. Najlepiej jest go przygotować ze świeżych grzybów, jeśli jednak macie ochotę na taki sos w okresie kiedy się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe pierożki z pikantnym farszem 343

Takie pierożki doskonale sprawdzają się na różnych imprezach, często przyrządzam je na sylwestrową zabawę. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: Ciasto: 4

Bajeczna Kuchnia
Jak uprawiać i stosować kolendrę? 124

gdzie użyto całą nać kolen­dry wraz z korze­niami. Świeże liście tego zioła znaj­dują głów­nie zasto­so­wa­nie w azja­tyc­kiej i mek­sy­kań­skiej kuchni . Ja lubię posy­py­wać moje dania świe­żymi mło­dymi liśćmi ale rów­nież dodaję je do goto­wa­nia. Świeżą kolen­drę warto dodać

codojedzenia
Najpopularniejsze przepisy listopada 154

Koniecznie pochwalcie się jak wyszło. Mamy podejrzenie, że wśród naszych Czytelników nie brakuje grzybiarzy. Skąd taki wniosek? Bardzo popularny w listopadzie był nasz tekst poradnikowy, dotyczący tego, jak odróżnić kanię od muchomora . Najpopularniejsze przepisy listopada: 1. Przepis na szynkę peklowaną i wędzoną 2. Przepis na ostry sos chili 3. Wino z pomarańczy 4. Wino z ryżu i rodzynek

Jakugotujesz.pl
Grzybki ! :) 84

kłamie w tej sprawie akurat nie kłamała. Byłam w dużym szoku kiedy zobaczyłam tyle grzybów. Prawdziwki, czarne łepki, maślaki ich była cała masa. A jeszcze większym szokiem była ilość kań (sów). Już na końcu nawet nie chciało nam się ich zbierać. Taka wyprawa do lasu cieszy nie tylko z powodu zebranych grzybów ale jest również świetnym sposobem na wyciszenie się

Magia jedzenia.