kanie - 386 przepisów (strona:23/26)

SIEDZUŃ CZYLI LEŚNY KALAFIOR :) - przepis 225

Kiedy wczoraj po pracy wychodziłam na rower, liczyłam, że znajdę żółciaka siarkowego. Zamiast tego znów nazbierałam czubajek kań i... siedzunia! Ucieszyłam się bardzo, ponieważ jest to grzyb rzadki, a smaczny. Nie do pomylenia z żadnym innym. Zwany jest też szmaciakiem, kozią brodą, kwoką. Ma przyjemny, korzenny aromat. Jest delikatny i chrupiący. Ta chrupiąca struktura to chyba jego największy atut :-) Rośnie

Kasia Sarna
Faszerowane patisony 235

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 149

Sałatka ze świeżego szpinaku, z dodatkiem kurczaka, pomidorków koktajlowych i jajka Owoce sta­nowią dosko­nałe uzu­peł­nie­nie dru­gich śnia­dań , więc dokła­dajmy do naszych kana­pek ulu­bione jabłka, gruszki, a nawet banany, które wbrew pozo­rom są bar­dzo war­to­ściowe. Niech taki owoc sta­nowi zamien­nik bato­nika czy wafelka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 299

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos grzybowy 246

Sos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs. Najlepiej jest go przygotować ze świeżych grzybów, jeśli jednak macie ochotę na taki sos w okresie kiedy się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe pierożki z pikantnym farszem 370

Takie pierożki doskonale sprawdzają się na różnych imprezach, często przyrządzam je na sylwestrową zabawę. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: Ciasto: 4

Bajeczna Kuchnia
Jak uprawiać i stosować kolendrę? 154

gdzie użyto całą nać kolen­dry wraz z korze­niami. Świeże liście tego zioła znaj­dują głów­nie zasto­so­wa­nie w azja­tyc­kiej i mek­sy­kań­skiej kuchni . Ja lubię posy­py­wać moje dania świe­żymi mło­dymi liśćmi ale rów­nież dodaję je do goto­wa­nia. Świeżą kolen­drę warto dodać

codojedzenia
Najpopularniejsze przepisy listopada 189

Koniecznie pochwalcie się jak wyszło. Mamy podejrzenie, że wśród naszych Czytelników nie brakuje grzybiarzy. Skąd taki wniosek? Bardzo popularny w listopadzie był nasz tekst poradnikowy, dotyczący tego, jak odróżnić kanię od muchomora . Najpopularniejsze przepisy listopada: 1. Przepis na szynkę peklowaną i wędzoną 2. Przepis na ostry sos chili 3. Wino z pomarańczy 4. Wino z ryżu i rodzynek

Jakugotujesz.pl
Grzybki ! :) 124

kłamie w tej sprawie akurat nie kłamała. Byłam w dużym szoku kiedy zobaczyłam tyle grzybów. Prawdziwki, czarne łepki, maślaki ich była cała masa. A jeszcze większym szokiem była ilość kań (sów). Już na końcu nawet nie chciało nam się ich zbierać. Taka wyprawa do lasu cieszy nie tylko z powodu zebranych grzybów ale jest również świetnym sposobem na wyciszenie się

Magia jedzenia.
SIERPNIOWE ZADUCHY 199

Jak ja to lubię! To słodkie zaciemnianie materii. Zwodzenie! Obietnice bez pokrycia! I te popołudnia duszne, senne, zakropione strużką potu. Tyle razy sobie obiecywałem – nie

Mam To Na Widelcu
Babeczki serowe z kremem serowym i owocami 174

potraw i czekam na nie z niecierpliwością. Zatem do dzieła, kochani! Na blogu dociekliwi znajdą kilka innych propozycji użycia serka Almette do potraw - między innymi przepis na Pizzę z kaniami , w którym małe kapelusiki grzybów nafaszerowałam właśnie serkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
.669. ricotta w omlecie 158

kawowo-toffee omlet z ricotty z surowym ziarnem kakaowca ; herbata choco-chili ~ Snart :) Kan ikke vente onsdag

breakfast of dreams
Jak zrobić mleko sojowe i Grand Off 146

okarę wykorzystuję do kotletów. Źródło przepisu ( jeden z moichulubionych blogów :).  Grand Off 2013 Jak dla mnie chyba najciekawszy film festiwalu: NAGRODA ZA SCENARIUSZ: NOTHING CAN TOUCH ME / INTET KAN RØRE MIG ( trailer) Osoba nagrodzona: Milad Alami Reżyseria: Milad Alami Dania Źródło zdjęcia i lista pozostałych nagród tutaj . Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

Qlinarnie i Qlinarnie
Opieńki w śmietanie na zimno 236

Jejku jak ja uwielbiam tę potrawę, zresztą ja uwielbiam wszelakie grzyby poczynając od pieczarek, boczniaków, mung czy shtake, na podgrzybkach kaniach, kurkach i prawdziwkach kończąc.Aby przygotować to danie potrzebny jest zapasik z jesieni. Specjalnie robię kila słoików osolonych i odrobinę ukwaszonych opieniek aby w zimie i teraz podczas Wielkiego postu można było np w piątek, jak to było

Gosia gotuje