Herbata po turecku z kardamonem
Herbata po turecku z kardamonem
Herbata po turecku z kardamonem - jak parzyć herbatę po turecku Herbata po turecku z kardamonem jest aromatyczna, mocna, bardzo gorąca i słodka. Turcy kochają herbatę, nie mniej niż kawę, choć zwyczaj jej picia upowszechnił się zaledwie 150 lat temu. Wcześniej była zbyt droga i stosunkowo mało dostępna. Cay (czytamy: czaj), jak w Turcji nazywa się herbatę, jest dziś nierozerwalnie związany z turecką kulturą i stanowi symbol gościnności. I taką właśnie aromatyczną herbatą chciałabym Was dzisiaj ugościć. Usiądźc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, sałatki, sałatka, zupa, shoarma, królik, owoce morza, ciasto owocowe
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję