kanapki - 13123 przepisów (strona:389/875)

PASTA Z CUKINI DO CHLEBA 175

Znalazłam kolejną smaczną pastę do kanapek .Prosta , szybka i cudowna w swej prostocie.Polecam przepis do wypróbowania. 1 cukinia starta Chleb tostowy Żółty ser 5 dag.( można dać więcej ) sól i pieprz olej kokosowy do smażenia ****************************** 1 .  Pieczywo opiece na złoty kolor. 2 . Cukinie umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser również zetrzeć na tarce. 3 . Rozgrzać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ogórki ” Studenckie koreczki” przetwory 154

mnie to czarodziejski okres. Uwielbiam robić przetwory , zapasy itp. Wiem , dziwne hobby Ogórki ,studenckie koreczki , to uniwersalna przekąska , zawsze pod ręką. Doskonała kiedy coś za nami chodzi , na kanapki , do obiadu ..zastosowań bez liku Genialna do koreczków , pod lampkę wina czy piwko . Proste w wykonaniu , smakują każdemu . Polecam ,szczególnie przydatne , jeśli macie partię krzywych ogórków do wykorzystania . Nie podaję, aptecznych

Ogrodnik w podróży
Wuzetka 494

Przy obecnej pogodzie zdecydowanie polecam upiec biszkopt wieczorem poprzedniego dnia. Trochę wysiłku przy pieczeniu wynagrodzi Wam jednak potem deser – mocno schłodzona domowa wuzetka bije na głowę każdą mleczna kanapkę i smakuje bajecznie! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 120 g mąki pszennej (12 łyżek) 60 g kakao (6 łyżek) 60 g mąki ziemniaczanej (6 łyżek) 216 g cukru

Ciastkozercy
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 186

musisz. Całość przekładamy do wyparzonego słoiczka, odstawiamy słoik tak aby stał na pokrywce przez 24 godziny i gotowe :) Proste prawda ? w zimie otworzymy słoiczek i dodamy do kanapki, makaronu czy nafaszerujemy nim mięso do pieczenia.   Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory

Kuchnia na wzgórzu
Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką) 10123

scala serek. Wyszło smacznie! 2 filety z kurczaka 5 suszonych pomidorów 5 łyżek posiekanej natki pietruszki  150g sera feta 100g sera mozzarella 3 łyżki twarożku (typu Almette, do kanapek)  sól, pieprz, czubryca czerwona (można zastąpić czerwoną papryką), czosnek granulowany 1. Przygotowujemy farsz. Suszone pomidory odsączamy z oleju, siekamy. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Dodajemy sól, natkę

Szefowa kuchni
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 102

które podjadamy od czasu do czasu. W takiej formie są rewelacyjne na imprezy. Albo możemy upiec je nieco większe i wtedy zastąpią nam bułki i posłużą za bazę do kanapek. Tak czy owak smakują wybornie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka

mecooks
Gnocchi z ricotty 145

zjedzenia posiłku. Czasem jednak zdarzają się takie dni, gdy to śniadanie staje się centralnym punktem dnia, chwilą spokoju i wytchnienia przed codziennymi obowiązkami. Czasem to śniadanie to nie tylko kanapka zjedzona w pośpiechu, czy koktajl wypity w drodze do pracy. Takie spokojne śniadanie było dziś. Na stole pojawiły się gnocchi z ricotty ze świeżymi owocami. Pachniało latem i wakacjami. Przywołało

365 dni dookoła kuchni
Ogórki po kartusku 140

Sezon ogórkowy w pełni. Nasze spiżarnie zapełniają się przeróżnymi przetworami z ogórków. Ja mam dla Was przepis na pyszne ogórki po kartusku. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu, kanapek lub sałatek. SKŁADNIKI: Zalewa: 3 litry wody, ½ litra octu 10%, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, Dodatkowo: 3,5 kg małych ogórków gruntowych, 5 sztuk papryki czerwonej, 3 cebule, 2 główki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe przetwory z jabłek 166

jabłek. To gotowiec, który po wyjęciu ze słoika wystarczy doprawić cynamonem i wykorzystać w szarlotce lub do ryżu zapiekanego z jabłkami. Jedno z nas używa tych jabłek zwyczajnie na kanapkach. Trochę więcej pracy i czasu wymaga zrobienie dżemu z jabłek i mirabelek . Jest znakomity do ciasta drożdżowego i lasagne na słodko . Gdy dojrzeją pigwowce i aronia, warto zrobić konfiturę

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb nocny na zakwasie ze złotym lnem i słonecznikiem 85

Uwielbiam takie chleby w których coś mi chrupie pod zębem. Chleb jest pachnący, z chrupiącą skórką i aromatycznym, miękkim i elastycznym wnętrzem. Idealny chleb na kanapki do pracy czy szkoły, polecam. Chleb nocny na zakwasie ze złotym lnem i słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowa nutella 566

Miśce własną wersję kremu czekoladowego i jest zachwycona, zresztą prawdę powiedziawszy obie mamy bardzo zbliżone upodobania kulinarne, więc zjadamy tej „nutelli” po równo. Idealnie sprawdzi się na kanapkach, ciastkach, naleśnikach czy po prostu łychą prosto ze słoika Składniki: 250 g daktyli 100 g orzechów nerkowca 30 g kakao szczypta soli około 300 ml wody czasami dla uzyskania idealnej

greenscarf
Maślane grzanki z serkiem i wiśniami 165

pyszne śniadanie na słodko lub podwieczorek. Grzanki można z powodzeniem podpiec również na grillu. bagietka masło  kremowy, naturalny serek kanapkowy frużelina wiśniowa posiekane migdały Bagietkę pokroić na skośne kanapki, z obu stron cienko posmarować masłem. Na rozgrzanej patelni usmażyć tosty. Ciepłe grzanki posmarować serkiem, nałożyć frużelinę i posypać migdałami

Smakołyki Asi
Pesto szpinakowe 158

pesto #szpinak #słonecznik #olejrzepakowy #pastakanapkowa #czosnek Pesto ze szpinaku, a także z innych zielonych liści takich jak rukola, czy jarmuż to świetna propozycja na "smarowidło" na kanapkę zamiast masła. Jest to też dobry sposób na niemarnowanie żywności. Wykorzystaj te liście, które już za długo leżą u Ciebie w lodówce. Dodatek odrobiny soku z cytryny, zwiększa przyswajalność żelaza ze szpinaku. Jednak

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
„Pikle koktajlowe” z cukinią i ogórkiem 113

cukinią i ogórkiem Pikle koktajlowe , to doskonała mieszanka cukinii , ogórków , chilli i pomidorków koktajlowych w słodkawej marynacie . Idealna przekąska na imprezę i nie tylko . Fajnie, komponuje się także na kanapkach, czy nawet jako dodatek do grilla , obiadu , kolacji. Mnóstwo zastosowań , niewiele pracy , łatwość wykonania , no i smak , zdecydowanie stawiają ten przepis, na początku listy , ” the best zimą ” Składniki

Ogrodnik w podróży
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 109

trzeba było jakoś spożytkować. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni   Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania