Witam Kochani dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp. Są to po prostu domowe bułki :) Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam SKŁADNIKI -500g mąki pszennej tortowej -150ml ciepłego mleka -100 ml ciepłej wody -2 płaskie łyżki cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuposmaku może odgrywać w kuchni istotną rolę i pomóc Ci odkryć więcej kulinarnych zdolności. Pasuje nie tylko do sosów, zup i mięs, ale sprawdzi się także jako dodatek do kanapek czy nietypowych deserów. Gładką konsystencję uzyskaliśmy dzięki procesowi rozdrabniania, zachowując przy tym wszystkie cenione w dyni wartości odżywcze i witaminy. Po miód faceliowy i przysmak z dyni oraz inne ciekawe
Szalona Kuchnia Ewelinysmak i aromat. Wyprodukowana z najdorodniejszych, soczystych owoców zielonego agrestu wnosi radość z codziennych posiłków. Delikatnie słodko-kwaśny smak i letni aromat doskonale nadaje się do ciast, deserów lub kanapek. Orzeźwiające, idealne na lato kompoty, w 100% naturalne, pozbawione dodatków, konserwantów i cukru miody, pełne smaku lata konfitury i jeszcze więcej... znajdziecie na: www.manufaktura-wielkopolska.pl *** na hasło: durszlak10 w naszym
Szalona Kuchnia EwelinySzybka do zrobienia, zdrowa, pyszna, czegóż chcieć więcej? robimy i zajadamy. Ja stawiam miskę przed sobą i wcinam, idealna będzie do obiadu, jako dodatek do mięs, czy kanapek. Polecam gorąco. Sałatka z chińskiej kapusty pac choi i papryki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyłącznie owocowego do bardziej zrównoważonego warzywno – owocowego? Bo odkąd zrezygnowałam z produktów mlecznych na śniadanie, zmagam się z tym, czym zastąpić tradycyjne płatki śniadaniowe z mlekiem, czy klasyczną kanapkę z serem, czy z twarogiem. Jak się najeść bezglutenowo – bezmlecznie na śniadanie … Artykuł Jak zmieniałam swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze? pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOteż dziczyzna . Dzisiaj proponuję pieczoną roladę ze schabu z wędzonym boczkiem i botwinką, która sprawdzi się nie tylko od Święta, ale również na obiad lub na zimno na kanapki. Zróbcie koniecznie! Składniki: 1200 g schabu bez kości 100 g surowego wędzonego boczku (cieniutkie plasterki) 1 mały pęczek botwinki (lub 1/2 dużego) 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka
Oryginalny smakPrzygotuj wyśmienitą kolację dla swoich najbliższych! Przygotuj coś innego niż zawsze i zaskocz ich nowymi aromatami i smakami. To proste! Kolacja to ten posiłek, na który najczęściej przygotowujemy kanapki. Jednak tak naprawdę do dyspozycji mamy o wiele więcej przepisów, które doskonale nadają się na pyszne zakończenie dnia w towarzystwie najbliższych. Jeśli także szukasz przepisów na kolację, którymi możesz zaskoczyć najbliższych
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJedna z najsmaczniejszych past na kanapki. Prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą
R'n'G KitchenPasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej od kupnej pasty z jajek (i wiesz co jesz ;)). Continue reading Pasta jajeczna at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plproduktów, który tak naprawdę towarzyszy nam każdego dnia. Nic dziwnego, bo to w końcu produkt niezwykle wszechstronny, który z łatwością dopasowuje się do każdych okoliczności – idealnie pasuje do porannych kanapek, świetnie radzi sobie podczas obiadu, np. pokrywając wierzch ulubionej zapiekanki, a i podczas kolacji nie ma mu równych – tutaj wpada do sałatki, czy też pokrywa wierzch chrupiących zapiekanek. Panie
365 dni dookoła kuchniwyczekuje maja z ustęsknieniem, bo to oznacza rabarbar, szparagi, truskawki, botwinkę no i czosnek niedźwiedzi! Kocham jego ostro – słodkawy smak i uwielbiam blendować na pesto albo pasty do kanapek. Doskonale smakuje również na ciepło – Read More Artykuł Cukiniowa zupa krem z czosnku niedźwiedziego pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonjest wegański. Jeśli chcecie zastąpcie go mlekiem lub jogurtem roślinnym, będzie świetnym zamiennikiem dla osób z nietolerancją laktozy. Serek z migdałów idealnie sprawdzi się na śniadanie i urozmaici niejedną kanapkę. Polecam! Składniki: masa migdałowa (pozostała po mleku migdałowym ) 2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 – 2 łyżki posiekanej bazylii
Oryginalny smakpracy zabieram owsiankę, to poza ulubionymi dodatkami w postaci orzechów, bakalii, czy też siemienia lnianego, dodaję obowiązkowo owoce (moje ulubione, to maliny); Jeżeli na śniadanie w pracy zabieram kanapkę, to zawsze dodaję na niej świeżą paprykę, rzodkiewki, ogórek, pomidory lub inne warzywa. Dodatkowo zabieram np. pomidorki koktajlowe jako przekąskę. Często robię do pracy sałatki pełne warzyw. Na obiad często jadam
Passions hobbies lifespokojnie w domu zaczęłam się zastanawiać czego faktycznie nie mogę i jakie mam możliwości. Doszłam do wniosku, że w sumie nie jest źle.. bo przecież np. ulubione kanapki z guacamole i jajkiem nadal będą ulubione tylko muszę zamienić chleb pszenny na żytni, ten prawdziwy razowy bez dodatków. I tak to dalej się już gładko potoczyło. I toczy dalej
Plate of JoyKakao, od dzieciństwa towarzyszy chyba każdemu. To wspaniały dodatek do naleśników na słodko, racuchów czy placków z owocami, kanapek, jajecznicy, ciasteczek czy innych słodkich wypieków. Podaję je do śniadania, w ciągu dnia lub na kolację. Smakuje na ciepło lub zimno. Zawsze! Nie kupuję gotowych napojów mlecznych tego typu. Robię je sama, bo to nie tylko smak dzieciństwa, ale też
Zasmakuj Kuchni