Kanapka często jest u mnie na śniadanie. Jednak chleb angielski średnio mi pasuje. Zbyt puchaty i jakiś taki przyklejający się do zębów. Zdarzy się upolować jakiś bochenek z polskiego sklepu, jednak nie zawsze jest mi do niego po drodze. Marzy mi się w końcu wzięcie się za własny wypiek świeżego chleba, jednak i to muszę […] Artykuł Jogurtowy deser
Pink EnvelopePewnie kojarzycie klasyczną kanapkę z masłem orzechowym i dżemem – przysmak z kuchni amerykańskiej :) U mnie w nieco innej postaci, bo zrezygnowałam z tosta i postawiłam na płatki owsiane. Owsianka z masłem orzechowym i dżemem sprawiła, że po raz kolejny nie musi być ona nudna. Smaki zdecydowanie dla prawdziwych wyjadaczy masła orzechowego :) […] Artykuł Owsianka z masłem orzechowym pochodzi
Pink Envelopesmoothie przez cały tydzień. Każdego wieczoru otrzymywałam kolejne przepisy, na które czekałam z niecierpliwością. Na początku byłam niechętna. Wydawało mi się, że nic tak mnie nie nasyci rano jak kanapka i jajecznica, jednak picie smoothie na śniadanie […] Artykuł 4 pomysły na smoothie śniadaniowe pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopepytanie dlaczego chapsiki- bo są na jedno chapnięcie. Można by użyć nazwy tapas, czy finger food, ale ja wolę nasze, swojskie chapsiki. Tak mówiła moja prabacia, kiedy kroiła sobie kanapkę na kawałki wielkości jednego gryza. Jakie chapsiki układam na desce? Koniecznie tortillę z cukinią . Jakiś suszony owoc (morela, śliwka, daktyl) zawinięty w suszoną szynkę lub boczuś (jeśli to daktyle
les mirabellesSprawdzą się na ciepło jako zamiennik tradycyjnych kotletów oraz na zimno do kanapki lub #vegeburgerów. To moja propozycja na zdrowe włoskie wspomnienie lata. Cukinia, której pod koniec lata dostatek, zdrowa kasza jaglana, świeża bazylia i ciągnąca się mozzarella. Kotleciki pożywne, łatwe i szybkie w wykonaniu. Będziesz potrzebować ok. 7 kotletów cukinia - ok. 350 g marchewka
Wylizany Rondelbazie majonezu, musztardy francuskiej i miodu. W lżejszej wersji możecie zastąpić połowę majonezu jogurtem naturalnym. Jeśli nie wykorzystacie całego sosu do polania sałatki, polecam wykorzystać go np. do kanapek. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1/2 brokuła 4 jajka 1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie mieszanki sałat garść pomidorków koktajlowych 100 g sera feta DRESSING 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
cool and mintysobą na dwa sposoby albo w kawiarce albo po prostu w termosie. Prosto? No pewnie! Na taki wypad sprawdzą się też rewelacyjnie naleśniki zapakowane w pojemniki, zwykłe kanapki, ciasteczka pełnozbożowe do kawy, czy po prostu ciepła owsianka w metalowym kubku, który owiniesz folią aluminiową. Tyle i gotowe! A, jak inaczej od razu zaczął się dzień
SMYKWKUCHNImasłem, harissą i serem pleśniowym. Cudownie pasuje do ciężkich gulaszy. Można z niej zrobić popularny „chleb w jajku” i posypać ostrym, tartym serem. Można używać zamiast chleba do kanapek. Polecam spróbować wersję z kozim twarożkiem, figami i miodem. Masło, biały ser i miód też genialnie pasują. Spróbujcie! Potrzebujemy: 500 g mąki uniwersalnej 10 g glutenu w proszku 10 g drożdży
ladykitchenPapryka konserwowa to coś, bez czego nie wyobrażam sobie kanapki z pasztetem i bułki z kiełbasą. Serio! Nauczył mnie tego mój tata, który był wielkim koneserem papryki konserwowej. Żeby w końcu wyszła papryka konserwowa idealna, uśmierciłam kilka kilogramów tego warzywa, zabiłam kilkanaście słoików, nauczyłam się nowych przekleństw i utwierdziłam się w przekonaniu, że sprawdzone sposoby babć, sąsiadek
ladykitchenŚniadania nie muszą być nudne i oklepane. Równie dobrze z podanych składników moglibyśmy zjeść kanapki z kiełbaskami i pomidorem, ale zawsze istnieje opcja, żeby trochę zaszaleć i podać śniadanie, które zaskoczy każdego! :) Potrzebujemy: Gofry: 250 g mąki pszennej 50 g parmezanu 100 g frankfurterek Henryk Kania 1/2 czerwonej cebulki 450 ml wody 25 ml oleju rzepakowego 2 jaja sól, pieprz
MamaOskarkakuchni , lub macie stadko Tadków Niejadków do nakarmienia Składniki na 2 osoby : 2 szt pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 plastry szynki parmeńskiej 2 nieco grubsze niż na kanapki , plastry sera o mocnym smaku np Radamer ,Mazdamer 2 ząbki czosnku – małe sól ,pieprz do smaku 1 -2 roztrzepane jajka – jak do schabowego 1 szklanka bułki tartej olej
Ogrodnik w podróżysłoiczków, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 5 - 10 minut. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. K onfitura ta doskonale nadaje się do dań mięsnych, ja smaruję sobie nią kanapki z wędliną zamiast musztardy czy majonezu. R ada : Można zrobić konfiturę bez pektyny, wtedy będzie mieć rzadszą konsystencję. Aby konfitura była zdrowsza można zamiast cukru dodać miód np. połowę
Przepisy i porady kulinarnejest wspaniały! Pełen dobrych składników bez konserwantów, barwników i chemicznych dodatków. Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności oraz pikanterii o której intensywności możecie zdecydować sami. Wspaniały dodatek do kanapek, pizzy i wielu dań. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
Wędrówki po kuchni