kanapki - 13123 przepisów (strona:384/875)

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką 149

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:). 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 pietruszka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku  przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i pietruszkę

Szefowa kuchni
Słodko-kwaśne marynowane wiśnie 142

wiśnie można również serwować jako składnik sałatki z serem feta i pieczonym mięsem, można je także podawać jako dodatek do mięs i serów na talerzu z przystawkami. Polecam przygotować kanapkę z pasztetem z wątróbki i wiśniami - to naprawdę pyszne połączenie. Jak zrobić słodko-kwaśne marynowane wiśnie na zimę - wypróbowany przepis , składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na marynowane wiśnie

Moja Książka Kucharska
Pesto pietruszkowe najprostsze i najlepsze 124

niego to co lubię i akurat pasuje mi do moich kulinarnych poczynań. Na pesto zawsze mam ochotę i używam je nagminnie nie tylko do makaronu ale i na kanapki, do zup, marynowania czy jak dodatek do twarożku. A Wy lubicie pesto? Kupujecie czy miksujecie domowe pesto? Pesto pietruszkowe Składniki: ½ l duży pęk pietruszki 2 ząbki czosnku 3 łyżki prażonych nasion

codojedzenia
Sałatka z pomidorów 135

Taką sałatkę przygotowujemy najczęściej do chrupiących grzanek z rozmaitymi serami, do mięsa z grilla lub ot tak, po prostu do kanapek czy kiedy najdzie chęć na pomidora. Istnieje druga wersja z dodatkiem śmietany bez rzodkiewki. Ot! Proste i znane smaki. Polecam! Sałatka z kolorowych pomidorów, nie byle jakich, bo z domowej hodowli:) nie pryskane, bez niczego, za to doglądane, podlewane

Zasmakuj Kuchni
Klasyczna sałatka szwedzka z ogórków, do słoika 776

owocki, albo targałyśmy je z targu. A potem szorowałyśmy i zamieniałyśmy w pyszne przetwory. Taka sałatka z ogórków to świetny dodatek obiadowy do kasz, do mięska czy nawet na kanapki. Ogórków przyrządzonych w ten sposób, nie trzeba specjalnie przyprawiać, bo smakuje doskonale. U mnie już drugi rzut przetworów z tego przepisu. A przepis pyszny, znaleziony w Kobiecie i Życiu

Mieszam w Garnku
CUKINIA MARYNOWANA W CURRY - na zimę 643

limonki. Taką cukinię można podawać jako dodatek na ciepło do potraw kuchni indyjskiej lub jako sałatkę. Po odcedzeniu z zalewy, można ją wymieszać z majonezem i wykorzystać do posmarowania kanapki. Do przygotowania tej cukinii używamy wyłącznie curry w proszku. Nie powinno się stosować pasty curry, gdyż zawiera ona w swoim składzie olej. Pasteryzacja wodna niestety nie zapewnia bezpieczeństwa przetworów

Moja Książka Kucharska
Klasyczne ogórki kiszone domowe do słoika 136

klasykę. Tak jest i tym razem. Dzisiaj zapraszam na klasyczne ogórki kiszone. Takie, jakie możecie kupić w sklepie (teoretycznie:). Takie, jakie dacie do sałatki, położycie zimą na pyszna kanapkę, czy takie, z jakich zrobicie z powodzeniem zupę ogórkową. Takie tradycyjne ogórki kiszone to prawdziwa skarbnica cennych dla naszego organizmu witamin, bo kiszonki są bardzo zdrowe. W każdym domu zapewne robi

Mieszam w Garnku
Pasta z bobu 162

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować

Szalona Kuchnia Eweliny
Przepisy na śniadania z jajkiem 219

Śniadania z jajkiem są bardzo smaczne, pożywne oraz szybkie w przygotowaniu. Oprócz jajka na twardo na kanapki, jajka na miękko czy jajka sadzonego, możemy skomponować wiele ciekawych jajecznych śniadaniowych wariacji, których przygotowanie wcale nie zajmie dużo więcej czasu. Śniadania z jajkiem również nas bardzo nasycą, ponieważ jajka zawierają bardzo wysoką wartość odżywczą. Pamiętajcie, że śniadania są najważniejszym posiłkiem, który daje

Kuchnia Bazylii
Ser w słoiku do kanapek i sałatek 96

Pyszna propozycja dla lubiących różne dodatki do sałatek czy kanapek. Można przygotowywać cały rok i sięgać do lodówki w potrzebie. Inspiracją był dla mnie przepis z książki "Slow west wege", trochę zmodyfikowalam składniki. Jest pysznie! Składniki ser sałatkowy w kostkach w zalewie naturalnej 1 opakowanie ok 5 pomidorów suszonych oliwki w zalewie 2 ząbki czosnku sól do smaku koeperek świeży

Z Kuchni Do Kuchni
Ekspresowe pikle w 48 godz. 196

czerwona cebula,ale można dać również,kalafior ,brokuły,patisony,dynie itp.polecam bo taki słoik zawsze warto mieć w lodówce-można go przetrzymywać do 3 miesięcy  i używać na kanapki,do hot-dogów,hamburgerów lub po prostu do obiadu -polecam Składniki na 1 litrowy słoik: 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i  cukinia, słodka i ostra papryka, cebula

Swojskie jedzonko
Hummus z musztardą i dymką (Hummus ai cipollotti) 176

musztard ą  i dymk ą , zmodyfikowan ą  wersj ę  tradycyjnego hummusu z dodatkiem tahin y.  Hummus jest niezwykle aromatyczny, kremowy, znakomity jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonych warzyw lub ziemniaków. S ł odki smak dymki idealnie łączy  si ę  z wyrazistym smakiem musztardy, aromatycznym kurkumy, cytryny i czosnku. Przyznam szczerze, że ta niespotykana

La grande e la piccola cuoca
Dżem z cukinii 133

większą popularnością. Dla niektórych może być to dużym zaskoczeniem, jednak jest to jeden z przepisów, którego trzeba spróbować. Dżem z cukinii jest naprawdę świetny! Możemy użyć go do kanapek, gofrów czy ciast. Jest idealnym dopełnieniem wszelkiego rodzaju placków na słodko, a nawet deserów.... Tryb czytania Artykuł Dżem z cukinii pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
KANAPKI NA CIEPŁO Z NIESPODZIANKĄ 172

kostkę, ser w paski. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę i paprykę do miękkości. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Pod koniec smażenia dodajemy wędlinę. Przekładamy na talerz. Z kanapek wycinamy środki (jak na zdjęciu) Jajko roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu.  Na tej samej patelni wlewamy kilka kropli oleju, układamy chleb, do środka nakładamy farsz, delikatnie zalewamy jajkiem

Pani na deser
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM 196

Uwielbia pasty :) Te mięsne i rybne i warzywne  . Często je robie , idealnie pasują do kanapek czy krakersów. Tym razem zapraszam na pastę z rzodkiewkami , ogórkiem kiszonym , świeżą natką pietruszki. Pyszna . Polecam :)  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ A teraz przepis

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania