buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej
Kulinarne przygody Gatityzrobić najlepszy schab pieczony . Soczysty, idealnie dopieczony i przyprawiony. Sprawdzony sposób na wyśmienity schab pieczony w rękawie lub bez. To numer jeden na obiad na ciepło oraz na kanapki. - zawsze soczyste i idealnie wypieczone mięso - sprawdzony, uniwersalny przepis na pieczony schab - do podania na ciepło oraz na zimno do krojenia w plastry
AniaGotuje.plszybkie, pyszne placuszki – tu w wersji mini, podane z pulpą z mango. Uwielbiam takie śniadania A Wy? Co u Was najczęściej pojawia się na śniadanie? Stawiacie na tradycyjne kanapki lub owsiankę czy jednak sięgacie po omlety, placki, placuszki, a nawet naleśniki? Jeśli chodzi o te ostatnie, to polecam Wam przepis na pyszne naleśniki budyniowe . Proste i szybkie w przygotowaniu
Słodkie okruszkitypy przetwory przyszedł czas na dżem jagodowy. W spiżarni z słodkich przetworów uchował się już tylko on, nie mogłam po prostu nie mogłam go zużyć tylko do naleśników lub kanapki z dżemem jagodowym, i od razu przypomniał mi się piosenka którą, uczyłam się w klasie pierwszej sp. – Jesteśmy jagódki . Fajnie jest czasem wrócić do czasów dzieciństwa chociażby dzięki dżemowi
RAROSSAPodczas 40-dniowego postu na różne sposoby urozmaicałam naszą dietę. Na śniadania zamiast wędliny upiekłam pasztet z białej fasoli. Jest naprawdę świetny i doskonale nadaje się np. do kanapek. Domyślam się, że wielu z Was uważa, że z fasoli to raczej „pasztet”, bo prawdziwy jest tylko na bazie mięsa, ale dopóki nie wymyślą innych określeń niech tak zostanie
Pasja Smakuzmniejszamy temp do 160 stopni i dopiekamy ostatnie 30-40 minut. Rolada na ciepło cudnie smakuje z kluseczkami do obiadu, natomiast na zimno wspaniale sprawdza się jako wędlina do kanapek. Smacznego
Gotowanie...to proste !tego co najważniejsze. Głównymi składnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną
HealthyCreationsLubicie sałatki? Ja ostatnio przygotowuję ich coraz więcej, zabieram do pracy na drugie śniadanie. Jak dla mnie takie rozwiązanie to urozmaicenie kanapek, które już się przejadły Składniki: szklanka trzy kolorowego makaronu pół puszki kukurydzy pół ogórka typu wąż 20 dag polędwicy drobiowej 20 dag żółtego sera w kawałku po połowie papryk: czerwonej , żółtej i zielonej sól, pieprz łyżka majonezu Wykonanie
Z Majeczką w kuchniTaki sos na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska
Zasmakuj Kuchniwyciągnięcie ręki, ale możemy w łatwy sposób przygotować pyszne wędlinki w domu. Dziś goloneczka. Od razu po przyrządzeniu może być daniem obiadem, pozostawiona do wystygnięcia świetną wędlina na kanapki. Składniki: 2 przednie golonki bez kości sól- ok 1,5 łyżki pieprz ziarna- 8 sztuk ziele angielskie- 5 sztuk liść laurowy 3-4 sztuki 2 marchwie 1 pietruszka pół selera
Z Majeczką w kuchniMleczna kanapka tym razem bez pieczenia, na herbatnikach. Masę zobiłam taką samą jak do wersji z biszkoptem tyle, że dałam nieco mniej cukru. składniki: herbatniki kakaowe ok 400 g masa 300 g miękkiego masła 1/2 szkanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku polewa 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru
Monia miesza i gotujemiodem i domową konfiturą oraz świeże owoce to najlepszy wiosenno – letni deser. Do sosów – jest świetny do zabielania sosów, do gotowania. Zobaczcie TEN przepis. Jako samodzielny serek do kanapek – TEN chlebek z labnehem jest genialny, proponuję polać miodem. Jako dodatek do sałatek – mocno odsączony labneh bardzo fajnie się kruszy. Posypcie nim sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych
ladykitchenjednym plusem przygotowania takich placków jest to, że śmiało można zapakować je Naszym pociechom (oraz sobie do pracy) do śniadaniówki, mając pewność, że śniadaniówka wróci pusta, co przy zwykłej kanapce bywa różnie ;) Plus sok Hortex do kieszonki i dobrze zbilansowany posiłek, który dostarczy energii Naszym pociechom gotowy! 500 ml mleka 200 g kaszy manny 90 g cukru pudru trzcinowego
Kraina Miodem Płynąca