Awanturka to wspomnienie naszych mam, babć i w ogóle ludzi, dla których ten rarytas był podstawą codziennego jedzenia. Proste połączenie smaków daje idealną i pyszną pastę na kanapki. Do tego bardzo bogatą w wapń! Warto zajadać przynajmniej raz w tygodniu! Co nam trzeba? kostka twarogu półtłustego (około 250 g) i puszka szprotek w oleju (140-170 g). (mogą być wędzone
Latosiowydomoleju z obu stron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysmaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej
Ogrodnik w podróżySałatka z pieczonym burakiem Pyszna i zdrowa! Pieczone buraki możemy wykorzystać nie tylko do sałatek, ale również do kanapek czy jako dodatek do mięs. Składniki: - mix sałat - 1 upieczony burak - 5 łyżeczek serka twarogowego - 1 pomidor - pesto bazyliowe - przepis -> tutaj Jak upiec buraki? - buraki porządnie umyj oraz wytrzyj do sucha, - każdego z nich obłóż folią aluminiową, - włóż do piekarnika
MintTasteSzybkie kanapki nie muszą być wcale nudne, w kilka chwil można wyczarować kolorowe i zdrowe przekąski na wynos. Lubicie awokado?, bo ja uwielbiam w różnych wydaniach, a w szczególności w połączeniu z pieczywem. Składniki: - 1 bagietka - 1 dojrzałe awokado - 1 pierś gotowana pierś z kurczaka - ogórek, pomidor, sałata, papryka czerwona - majonez lub sos czosnkowy 1. Bagietkę kroimy na cienkie plastry
Apetyczna babeczkakolację. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie pasty. Przeważnie lekko je urozmaicam, jak dzisiejszą wersję. Spróbujcie. W kilka chwil można przygotować coś naprawdę pyszne, co odmieni monotonne kanapki. Składniki: 4 jajka klasy M 1 łyżka posiekanego szczypiorku + do dekoracji 1 pełna łyżeczka mielonych pomidorów Skworcu 1 plaster żółtego sera* 1 pełna łyżka majonezu (u mnie w wersji light
Słodkie okruszkiwykonanie. Ta była soczysta, lekko różowa, aromatyczna i miękka. I choć spróbowałam jedynie kawałka, to z czystym sumieniem mogę polecić ją miłośnikom podrobów, zwłaszcza, że dodatki w tej kanapce po prostu urywają tyłek! Co tu dużo mówić, trzeba spróbować 😉 Jeśli chodzi o jelenia to... O mamo! Mięso delikatne i pełne leśnego aromatu, skąpane w genialnym sosie. Ale prawdziwą perełką tego
Cooking Monsterpodpłomyk z porchettą, pomidorki koktajlowe kompresowane w marakui, winogrono, majonez ziołowy, świeża kolendra, marchewka w tempurze Cena: 25 zł Ta propozycja zachwyciła Runoholica i nic w tym dziwnego, czy kanapka z boczkiem, do tego włoskim, może być niesmaczna?! No way! Świetnie sprawdził się podpłomyk - delikatny i chrupiący jak diabli, dzięki czemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane
Cooking Monsterogóle lub od święta. A wtedy pojawiają się problemy trawienne, zaparcia itp. Ktoś mi kiedyś powiedział, że błonnik taki jak w warzywach jest też w pieczywie i jak je kanapkę to już starczy..owszem jest, bo zboże go zawiera, ale NIE jest ono zastępstwem warzyw! Uszy więdną od takich informacji czasami. Każdy posiłek w ciągu dnia powinien zawierać warzywa albo
Zdrowie i pysznie na talerzuchili) i BBQ Burgera (z wołowiną, grillowanym boczkiem, serem i krążkami cebulowymi). Przychodzą ze sztućcami, bo są nieco zbyt duże, żeby złapać je w łapkę i zjeść jak kanapkę. Atutem tutejszej kuchni jest mięso – nie jest za bardzo zjarane. Doprawiono je w takim stopniu solą i pieprzem, żeby można było poczuć smak mięsa. Wersja z mango miała super salsę
Ugotowane pozamiataneJesień wita nas chłodnymi porankami, więc rodzaj spożywanej żywności musi dostarczać więcej energii, a stosowane przyprawy rozgrzewać organizm. Stąd moja propozycja pasty, którą możemy zastosować jako dodatek do kanapek lub jako dip do świeżych jesiennych warzyw. Składniki : puszka białej fasoli 2 papryki chili (u mnie jalapeno) ogromniasta łyżka pasty sezamowej (tahiny) łyżeczka majeranku łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego sól 2 łyżki
Weekendy w domu i ogrodzieblogu jeszcze wiele potraw z wykorzystaniem tych past. To jedne z najciekawszych produktów z gamy Patak’s. Mango chutney to słodko-ostry sos, idealny dodatek do pieczonych mięs, kanapek, wytrawnych potraw. Bardzo polubiłam pikle czosnkowe, które podaję podobnie jak mango chutney do mięsa, ale idealnie smakowały także z plackami z cukinii. Uwielbiam takie zestawienia smaków. A na koniec kilka
nietylkopasta.plkońcu zgodnie stwierdziliśmy, że robimy je w domu…. problem jedynie stanowiło pieczywo…. Na czym je zrobić, na chlebie tostowym, w bagietce? Lokal, w którym zamówiliśmy te „kanapki” serwował je w cieście, które kształtem przypominało nieco pitę, a smakiem… pizzę;) Jakieś takie skojarzenia mieliśmy. Nijak tego jednak nie sposób odtworzyć. Zdecydowaliśmy się więc na bułki
Smaki Na Talerzuteraz urozmaicimy swoje śniadanie. Nasze kanapki będą wyjątkowo smaczne, bo przyrządzimy sobie pastę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie