Zamiast tahiny dodałam podsmażoną cukini ę, której smak podkręciłam dodatkiem czosnku, szczypt ą papryczki chili i kuminu. Hummus jest niezwykle aromatyczny, kremowy, znakomity jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonych warzyw lub ziemniaków . Przyznam szczerze, że ta niespotykana kompozycja smaków bardzo przypadła nam do gustu i często będę powracała do tego przepisu
La grande e la piccola cuocapodałam z serkiem i owocami. Nie ma w nich grama mąki, cukru. Dodałam za to zdrowy miód, płatki chabrów. Do pieczenia babeczek bardzo dobra jest Śniadaniowa klasyczna . Nie tylko kanapki można nią smarować, ale dodawać ją można do pieczenia. Same babeczki robi się bardzo szybko. Polecam upiec je dzień wcześniej a rano przed pracą tylko udekorować. Można je przechowywać
wesoła kuchniapyszna słodko - winna cebulka,idealna na kanapki,,do warzyw czy grilla -ostatnio zachwyciła mnie do kaszanki i sosiku czosnkowego-mniam spróbujcie sami
Swojskie jedzonkoczerwonej porzeczki oraz agrestu. Lekko kwaskowate z wyraźną słodyczą banana pobudzą was z pewnością. Miseczka pełna wartościowych witamin, przede wszystkim witaminy C zapewni uczucie sytości i zastąpi niejedną kanapkę. Swoją przygotowałam późnym wieczorem ,a rano dodałam jedynie pełnoziarnistą granolę oraz świeże owoce. Kilka słów o sezonowych bohaterach. CZERWONE PORZECZKI Małe ależ ile w sobie kryją mocy. dzięki dużej
vaniliowoczekoladowaspecjalizujących się w wegetariańskich produktach i daniach KROK 5: Zredukuj liczbę mięsnych posiłków Wyznacz jeden najbardziej tradycyjny dzień (na przykład niedzielny rodzinny obiad) jako bezmięsny Zastąp szynkę w śniadaniowej kanapce warzywem lub pastą warzywną, hummusem lub dżemem Dodawaj większą porcję warzyw w codziennych obiadach, zmniejszając jednocześnie gramaturę mięsa Kiedy uda Ci się dojść do punktu 5 możesz powiedzieć o sobie
Fleksitarianizm.plpogody i odpalamy grill niemalże codziennie. Dzisiaj grillowałam schabowe w pesto. Uwielbiam marynować mięso w pesto, bez różnicy czy jest to pesto czerwone czy zielone . Pesto uwielbiam! Smaruję nim kanapki, dodaję do makaronu, twarożku i marynuję mięso na grilla . Schabowe w pesto to cienkie kotlety, które potrzebuję dosłownie parę minut na grillu. Są aromatyczne i soczyste. Schabowe z grilla trzeba
codojedzeniastrączkowa. Uwielbiam przygotowywać z niej hummus. Zresztą arabska nazwa ciecierzycy to właśnie hummus . Choć jeszcze większą miłością darzę falafele . Te pyszne aromatyczne kotleciki często przygotowuję w domu, zwykle pieczone. Kanapka z falafelem to też mój ulubiony fast food. Ciecierzyca to roślina z rodziny bobowatych. Często nazywane jest cieciorką (sama tak mówię), ale cieciorka to inna roślina z tej samej rodziny
Figa S-makiemwzbogacane odrobiną listków bazylii, z orzechami nerkowca, czosnkiem i oliwą extra vergine. Świetny sposób na wykorzystanie naci z młodej marchewki, która często ląduje w koszu. Pesto możemy stosować na kanapkach zamiast masła, na grzankach lub w makaronach. Polecam również “ Pesto pietruszkowe z prażonym słonecznikiem ” lub “ Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca” . A jeśli interesuje Was przepis
Moja Delicjajest wegański. Jeśli chcecie zastąpcie go mlekiem lub jogurtem roślinnym, będzie świetnym zamiennikiem dla osób z nietolerancją laktozy. Serek z migdałów idealnie sprawdzi się na śniadanie i urozmaici niejedną kanapkę. Polecam! Składniki: masa migdałowa (pozostała po mleku migdałowym ) 2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 – 2 łyżki posiekanej bazylii
Oryginalny smakteż dziczyzna . Dzisiaj proponuję pieczoną roladę ze schabu z wędzonym boczkiem i botwinką, która sprawdzi się nie tylko od Święta, ale również na obiad lub na zimno na kanapki. Zróbcie koniecznie! Składniki: 1200 g schabu bez kości 100 g surowego wędzonego boczku (cieniutkie plasterki) 1 mały pęczek botwinki (lub 1/2 dużego) 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka
Oryginalny smakktóry jest też bio i z naturalnych składników :-) Mąż ostatnio stał się fanem hummusu, więc dla niego bio hummus z suszonymi pomidorami i drugi z kolendrą. Stosujemy go na kanapki zamiast masła ;-) Mnie zaciekawił bardzo miód suflet z płatkami róży, oj coś czuję, że będzie smakował rewelacyjnie :-) Dla siebie kupiłam też bio wodę różaną w sparyu, przyda mi się
kruche babeczkinadzieniem,ale smakują równie dobrze w wersji wytrawnej. Spróbujcie koniecznie. Przy okazji chciałabym Wam polecić margarynę Śniadaniową o smaku Solonego Masła jako wyrafinowany dodatek każdego śniadania, podkreśli smak kanapki, oraz zapewni pełny energii start każdego dnia. EKLERKI ŚNIADANIOWE Składniki: eklerki: 130 g margaryny Śniadaniowej pół szkl. wody 1 szkl. mąki 4 jajka wypełnienie: 200 g serka kremowego 3 łyżki
Bon appetit mon amie