dodatkiem aromatycznych, intensywnych przypraw jest najlepszym co mogliście przygotować na obiad dla siebie i swojej rodziny. Taka rwana wieprzowina w brązowym, smolistym sosie, będzie idealnym dodatkiem do tortilli, kanapki, czy chociażby sałatki. A dwa macie w ten sposób obiad z głowy na 2 dni, a nawet dłużej. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSerowe mini pączki to moje guilty pleasure. Do kawy, do kanapki ze śledziem, do żurku… mogę je jeść wszędzie. Są bardziej wciągające niż popcorn i chipsy i pomimo usilnych modłów niestety nie chcą iść tylko w biust, odkładają się wszędzie i równo. Tłusty Czwartek, czyli Ogólnopolski Dzień J**ania Diety, zbliża się nieuchronnie. Już mam ułożone wymówki i usprawiedliwienia
ladykitchenBardzo lubię awokado co pewnie już zauważyliście. Wiele moich przepisów jest z wykorzystaniem właśnie tego owocu. Najczęściej ląduje na kanapkach,w najprostszej formie czyli w plasterkach. Dodaję je również do sałatek,robię też pasty do pieczywa lub kremy na słodko. Oto kolejna moja propozycja kremu,tym razem z dodatkiem masła orzechowego. na dwie porcje: dojrzałe awokado banan łyżka
Kolorowa kuchnia Elkinadaje ciekawego wyglądu. Jest to idealna potrawa na śniadanie, obiad jak i kolacje. Można podawać go na wiele sposobów, z różnymi dodatkami np. z sosem, majonezem lub na kanapce. Taki pasztet zrobi furorę podczas świąt Wielkanocnych, gdzie głównym motywem są właśnie jajka. PRZEPIS NA 4 PIECZENIE W KOKILKACH 🌿 jaja ugotowane na twardo 8 szt. 🌿 jajko
Kuchnia PaulettesCześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi. Składniki: ( na dwie kanapki) * 4 kromki chleba tostowego * 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach * 2 jajka * świeże liście szpinaku * kiełki np. z rzodkiewki czy z pora * masło czosnkowe Pieczywo zarumieniłam w tosterze
Pieprzyć z FantazjąJeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe - zapraszam na kotlety po mojemu -Schabowe mocno czosnkowe. Idealne do obiadu ale również do kanapek. Polecam . Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 8 SZTUK: 0.5 kg schabu bez kości 2 ząbki czosnku
Gotowanie PatkiDzisiaj kolejna pasta, która urozmaici każdą kanapkę. Tym razem jest to pasta czerwonej fasoli z boczkiem , czosnkiem i odrobiną cząbru, dzięki któremu nabiera oryginalnego charakteru. Za sprawą kilku prostych składników można wyczarować coś pysznego. Mniam… Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 45 g boczku (parzonego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek mała szczypta cząbru sól pieprz Przygotowanie
Oryginalny smakprzyprawiłam jeszcze solą, pieprzem i zblendowałam na gładką masę. Można do tej pasty dodać zioła, jeśli lubimy. Polecam zrobić takie pate. Jest to naprawdę smaczny dodatek np. na kanapki. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i garść witamin :) Składniki: * bagietka * 2-3 ząbki czosnku * oliwa z oliwek * pomidorki koktajlowe * kiełki * szynka np. parmeńska, szwarcwaldzka, bądź inna dowolna * dowolna sałata np. rukola, roszponka czy masłowa Bagietkę pokroiłam w plastry
Pieprzyć z Fantazjądokładnie blendujemy do powstania gładkiej masy. Tak przygotowaną pastę przekładamy do miseczki i gotowe. Z tej ilości składników pasty wychodzi naprawdę sporo, więc spokojnie zostanie jej do krakersów czy kanapek. Jeśli nie potrzebujecie aż tyle, można „obciąć” składniki o połowę. Czas przygotowania: 30 min SMACZNEGO
Związek na patelnimnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko
mojej kuchnikolejne 50 minut, od czasu do czasu podlewam. M ięso było soczyste, mięciutkie , wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem. Pychotka! * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokład nej temperatury panującej w moim piekarni ku , nie chce on ze mną współpracować, piekę w nim wsz ystko
Na moim talerzupiekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :) Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula
Na moim talerzu