kanapki - 13623 przepisów (strona:364/909)

Tosty z pesto i jajkiem 126

kanapki możesz zrobić zarówno na upieczonym pieczywie czyli tostach, ale równie pyszne są na kromce wielskiego chleba, świeżego bez dodatkowego opiekania. To twój wybór! Polecam Wa też inne przepisy na tosty i śniadania: –  tosty francuskie –  szakszuka   –  szakszuka z kurkami –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  placki serowe –  placki jogurtowe

nietylkopasta.pl
Chutney paprykowy 215

warzyw lub owoców z różnymi dodatkami połączonymi octem i cukrem. Ja postawiłam na jesienne smaki. Papryka z rozmarynem i cynamonem połączone octem balsamicznym. Super dodatek do mięsa, do kanapek z wędzonym twarogiem, do placków ziemniaczanych. Opcji jest wiele. Jeśli nie próbowaliście nigdy papryki z odrobiną cynamonu to polecam. Te dwa składniki pasują do siebie idealnie. Ilość porcji: 2 nieduże słoiczki

wiecejwarzyw.pl
Kanapki z serem pleśniowym, miodem i figami 268

Jesień każdemu daje się we znaki, ale możemy sprawić, żeby była bardziej przyjemna. Zamiast zwykłych kanapek z żółtym serem czy szynką, polecam Wam takie pyszne śniadanie. Ser pleśniowy, figi, miód i orzechy włoskie. Prawda, że brzmi pysznie? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kanapki z serem pleśniowym, miodem i figami 268

Jesień każdemu daje się we znaki, ale możemy sprawić, żeby była bardziej przyjemna. Zamiast zwykłych kanapek z żółtym serem czy szynką, polecam Wam takie pyszne śniadanie. Ser pleśniowy, figi, miód i orzechy włoskie. Prawda, że brzmi pysznie? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Papryka konserwowa w zalewie miodowej 152

oraz pikantną   papryczką typu peperoni, które niezmiennie co roku przygotowuję w zalewie miodowo-octowej. Papryka w zalewie jest aromatyczna i bardzo smaczna, delikatna i nie kwaśna. Idealna na kanapki, koreczki lub jako samodzielna przekąska. Jest jędrna i soczysta. Składniki: Papryka, najlepiej kolorowa Nie podaję określonej ilości papryki. U mnie słodka oraz strąki pikantnej peperoni. Strąki ostrej papryki układałam

W garach u Gosi
Portugalia do zjedzenia – Bartek Kieżun – recenzja 166

pestiscos, czyli małe dania typu tapas jak np. kaszanka z ananasem, warzywa w tempurze (fasola mamut i szparagi), dorsz pod beszamelem, sałatka z pomarańczy i kolendry, oraz bifana, czyli kanapka z wieprzowiną. A na deser? Ciasto marchewkowe lub pomarańczowe, ryż z koglem-moglem i zupa nic. Portugalia do zjedzenia Autor: Bartek Kieżun Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2019 Liczba stron

Ugotowane pozamiatane
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 145

Coraz częściej zamiast kanapek z wędliną wybieram różne smarowidła. Najczęściej sięgam po te sklepowe, bo zawsze wydaje mi się, że to takie czasochłonne zrobić je samemu ale tym razem specjalnie ugotowałam więcej cieciorki niż potrzebowałam i zrobiłam swoją pastę. I wiecie co wyszła genialnie, z trudem powstrzymywałam się, by jej nie wyjeść całej łyżeczką. Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (może

Cynamonowe szczęście
DIP JOGURTOWO- KETCHUPOWY Z PIKANTNĄ NUTĄ ORAZ KILKA SŁÓW O CHRUPIĄCYCH PRZEKĄSKACH 161

jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. A przysłowiową kropką nad i jest dodanie kilku kropli pikantnego sosu z chili. Pychota, uwielbiam go nawet do posmarowania na kanapkach z serem lub wędliną :) Jednak zanim podam Wam przepis na dip, chciałabym opowiedzieć Wam w kilku słowach o chrupiących przekąskach, które od kilku dni testujemy niemal co wieczór :) A mowa

Zrób to smacznie
Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i wanilii 158

bardzo macie na nią pomysł, warto zrobić dżem dyniowy. Prosty w wykonaniu, a do tego bardzo aromatyczny i smaczny. U nas w domu dżem dyniowy dajemy na kanapki, jako nadzienie do naleśników ale też np. babeczek. Nada się również jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast. Cały przepis opiera się na puree z dyni. Jeśli nie wiecie w jaki sposób

Mieszam w Garnku
Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 208

grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie przekąski idealnie sprawdzą się jako dodatek do wielu ciepłych i zimnych dań mięsnych, sałatek, ryb oraz kanapek. Oto pomysł na prostą sałatkę marynowaną do słoika z rydzów, marchewki i cebuli w zalewie octowej.  Składniki potrzebne do przygotowania sałatki leśne grzyby, w tym przypadku rydze, ok. 20 średnich

Gotujemy i jemy
Paprykarz 385

sprawdzony przepis na paprykarz szczeciński . Wiele ciekawych porad oraz bardzo dokładny opis wraz ze zdjęciami krok po kroku, pomogą Ci zrobić najpyszniejszy domowy paprykarz. Zapraszam! - świetna pasta na kanapki i nie tylko  - idealny smak domowego paprykarzu - wiele zamienników do różnych składników

AniaGotuje.pl
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 160

dodałam też usmażoną wątróbkę, kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. Wyszedł pyszny, polecam. Domowy jest o wiele lepszy od tego sklepowego. Można jeść na ciepło i na zimno. Do kanapek idealny. Miłego dnia :-) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 2 golonki z indyka 4 marchewki kawałek pora 2 pietruszki kawałek selera 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 jajka

kruche babeczki
Herbatka z pietruszki – schudniesz 4 kg w 3 dni! 171

lecznicze pietruszki: Nać pietruszki pomaga w leczeniu niektórych schorzeń, m. in. astmy, nadciśnienia, wzdęć i gazów, reumatyzmu, nieregularnych i bolesnych miesiączek. Wystarczy dziennie jeść garść świeżej pietruszki dodanej do kanapek, sałatek czy posypaną do dań obiadowych. Jeśli chcemy schudnąć szybko nawet 4 kilogramy w 3 dni wypróbuj napar z natki pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Herbatka z pietruszki – wykonanie

To Musisz Wiedzieć
Sos paprykowo-pomidorowy (Lutenica) 155

Lutenica, a właściwie Ljutenica to sos paprykowo-pomidorowy pochodzący z Bałkanów. Niezwykły smak i aromat pieczonych warzyw sprawia, że sos świetnie pasuje do pieczonych mięs, jak również kanapek. Podobno każda gospodyni na Bałkanach robi go na swój sposób. Polecam również przepis na ajvar . Zerknij również do działu PRZETWORY . Składniki: 3 kg pomidorów lima 1,5 kg bakłażanów 3 kg papryki

Pasja Smaku
MARYNOWANE RYDZE 142

blasze starego babcinego pieca to rarytas 🥰😍 . Właśnie tak większą część zrobiliśmy gdy wróciliśmy z lasu. Resztę postanowiłam zamarynować bo przecież to super zakąska na świąteczny stół czy na kanapkę. Składniki: 3 szkl wody 1 szkl octu  duża cebula kilka ziaren pieprzu 3 liście laurowe  4-5 kulek ziela angielskiego łyżka soli  3-4 łyżki cukru Gorczyca Grzyby

Niespełnione zdolności kulinarne