kanapki - 13123 przepisów (strona:364/875)

SPAGHETTI Z PESTO Z RUKOLI I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 146

czasie kiedy gotuje się makaron, blendujecie wszystkie składniki na pesto i obiad lub wyśmienita kolacja gotowe! Pesto z rukoli ma cudownie orzechowy posmak, możecie je wykorzystać również do smarowania kanapek czy zapiekania mięs. U mnie dziś w wegetariańskim wydaniu, smakuje rewelacyjnie, a jeśli zostanie Wam porcja z obiadu to możecie zapakować ją do pracy, odgrzać i w minutę macie wartościowy

Słodko-Słony Świat Ilony
Schab z kurkami 120

Schab z kurkami Przepyszny schab faszerowany kurkami, który można podawać na gorąco lub na kanapki.  Przepis został zaczerpnięty z zagranicznej strony. Składniki : schab - 700 g Farsz : kurki - 380 g cebula - 1 szt natka pietruszki - 0,5 pęczka bułka tarta - 1 łyżka jajko - 1 szt ser żółty - 4 plastry sól i pieprz vegeta Przygotowanie: Schab opłukać, osuszyć. W schabie długim

Kuchnia Danusi
Jajka na chmurce 147

Niestety śniadaniom nie poświęcam należytej uwagi – ot, zwykła kanapka lub płatki owsiane z jogurtem i to przygotowywane dopiero w pracy… i to też nie zawsze. Weekendowe śniadania to jedyny czas, gdy można na śniadania przeznaczyć troszkę więcej czasu. Na blogu jest kilka takich smacznych, lecz pracochłonnych przepisów np Croque madame , śniadanie angielskie , jajka po benedyktyńsku czy śniadaniowe tosty

Smaki Na Talerzu
Rolada z karkówki 138

Zapraszam na smaczną domową wędlinę z karkówki. Karkówka w formie rolady z pieczarkami i szpinakiem super smakuje i ładnie wygląda. Świetna na zimno na kanapki i na ciepło jako danie obiadowe. Polecam Składniki: ok. 1 kg karkówki 2 garście szpinaku świeżego 2 duże pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju/oliwy sól pieprz 2 łyżki tartego żółtego sera papryka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pogácsa – węgierskie pogacze ziemniaczane 118

jeszcze chwilę na podrośnięcie. Piec ok. 20-30 minut, aż zrobią się złociste. Bułeczki można podawać jako przekąska do wina lub piwa, ale mogą też stanowić bazę na kanapki. Dzięki ziemniakom dosyć długo pozostają świeże

Weekendy w domu i ogrodzie
Serniczki z porzeczkami 115

Śniadanie nie musi być nudne. Kanapki są dobre,ale takie placuszki wcale nie są gorsze. Lubię urozmaicone śniadania więc różnego typu placuszki czy naleśniki pojawiają się u nas często.  Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń

Kolorowa kuchnia Elki
CHLEBEK Z PATELNI NA JOGURCIE 122

każdej strony, na dość dużym ogniu, do zrumienienia. Gotowe smarujemy masełkiem. Chlebki możecie podać jako dodatek do sałatki lub jako składnik półmiska antipasti. Świetnie sprawdzą się jako baza domowych kanapek. Wypróbujcie koniecznie;) SKŁADNIKI / 8 SZT. CHLEBKI 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 150 g  jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli MASEŁKO ZIOŁOWE 25 g masła

cool and minty
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 160

zrobić z wędzonej ryby? Spróbujcie tej pysznej sałatki z cieciorką. PRZEPIS Ta pasta z makreli was zaskoczy. Nietypowe składniki, super smak. PRZEPIS Artykuł Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 126

zmuszał do jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki pachnącej trawą. Uwielbiam szpinak w każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe

Karo in the Kitchen
Miodowy twarożek z rodzynkami 116

Zapraszam na pyszny twarożek z miodem i rodzynkami oraz nutą wanilii. Twarożek idealny jest do naleśników lub na kanapkę. Polecam Składniki: 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki rodzynek Przygotowanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, miód, pastę waniliową oraz jogurt naturalny i blendujemy razem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem. 98

olej wraz z masłem klarowanym, każdą roladkę smażymy na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy ja do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Najlepiej smakują na ciepło. Ale na kanapce też są smaczne. Roladki zamiast do piekarnika możemy także przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kremowa pasta kanapkowa z łososia 125

Przepyszna pasta na kanapki, która idealnie sprawdzi się na chrupiącym pieczywie podana na śniadanie albo jako przekąska na imprezie. Kremowa pasta kanapkowa z łososia Wędzony łosoś połączony z serekiem kremowym, odrobiną soku z cytryny, rzodkiewką i zieloną cebulką to podstawowe składniki pasty kanapkowej, którą przygotowałam w ostatnią sobotę. Pastę zaserwowałam mężowi na śniadanie i nie krył on swojego nią zachwycenia

mecooks
Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem 149

Można je pić dodając do wody, albo dosypywać do potraw. Między innymi do białych serów, jogurtów, kanapek, panierek, farszów, sałatek, sosów, chleba i wielu innych dań. Są nasionami żelującymi, podobnie jak siemię lniane, które ma zbliżone właściwości do chia. Robiąc oddzielnie dwa farsze, odkryłam ich właściwości żelujące nawet w serze. Ser po dosypaniu nasion po kilku minutach stawał się bardziej

Leśny Zakątek
Szybka i prosta sałatka z selerem konserwowym i szynką 2556

tych sałatek, które robi się w ekspresowym tempie, więc polecam ją szczególnie wtedy, gdy wpadają do nas niespodziewani gości, a chcemy ich ugościć na kolację czymś więcej niż zwykłymi kanapkami :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z selerem konserwowym i szynką jest przepyszna! Lekko słodko-kwaśna dzięki ananasowi i ogórkom kiszonym. Dla nas jest idealna! W naszym domu uwielbiamy ją jeść

Kulinarne Przeboje
ŚWIĄTECZNY PULLED PORK W GALARECIE 64

Najbardziej lubię pulled pork (szarpaną wieprzowinę) prosto z pieca – jest wtedy mięciutka i soczysta. Ale co zrobić w sytuacji, gdy chcemy wykorzystać ją do kanapek dopiero na następny dzień? Rzućcie okiem na ten przepis, by uzyskać odpowiedź na to pytanie. Składniki: łopatka wieprzowa ze skórą, bez kości (ok 600g) 2 duże cebule 1 łyżka posiekanej cebuli 3 ząbki czosnku

SandraFrej.com

Proponowane wyszukiwania