MARYNOWANE RYDZE

MARYNOWANE RYDZE

MARYNOWANE RYDZE

   Nadeszła jesień więc pora na grzybobranie. Mój mąż uwielbia zbierać grzyby, zresztą dobrze się na nich zna. Niestety nie przepada ich jeść 😂😂 . Jedynym grzybem ,który uwielbia jest rydz - taki zrobiony na blasze starego babcinego pieca to rarytas 🥰😍 . Właśnie tak większą część zrobiliśmy gdy wróciliśmy z lasu. Resztę postanowiłam zamarynować bo przecież to super zakąska na świąteczny stół czy na kanapkę. Składniki: 3 szkl wody 1 szkl octu  duża cebula kilka ziaren pieprzu 3 liście laurowe&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...