jednym plusem przygotowania takich placków jest to, że śmiało można zapakować je Naszym pociechom (oraz sobie do pracy) do śniadaniówki, mając pewność, że śniadaniówka wróci pusta, co przy zwykłej kanapce bywa różnie ;) Plus sok Hortex do kieszonki i dobrze zbilansowany posiłek, który dostarczy energii Naszym pociechom gotowy! 500 ml mleka 200 g kaszy manny 90 g cukru pudru trzcinowego
Kraina Miodem PłynącaJeden z lepszych sosów na zimno do jajek, szynki, kanapek czy też ryby. Super przepis na sos tatarski z kaparami i musztardą. Zrobisz zapewne w niecałe 20 minut. Spróbuj, bo naprawdę warto poznać ten smak. - uniwersalny sos do jajek na twardo - można go trzymać w lodówce do 7 dni - szybki i prosty w przygotowaniu
AniaGotuje.plBułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną, serem i zielonym groszkiem (używam marki Hortex). Jeśli chcecie coś do picia do bułeczek to polecam najlepsze smaczne i zdrowe soki Hortex SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej 150 g mąki razowej
zielonacukinkadodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne. Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad. Polecam! Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny sól, pieprz parmezan Przygotowanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasztety warzywne często pojawiają się w mojej kuchni, bo są fajną i zdrową alternatywą dla kawałka sera i szynki w kanapce. Dziś proponuję Wam obłędny pasztet z marchewką, soczewicą i masłem orzechowym. Marchewka tak samo jak dynia lubią masło orzechowe. Oj tak. I to bardzo. Nie pomijajcie tego składnika, bo dodaje fajnego twista. W przepisie jest harissa. Jeśli nie chcecie
wiecejwarzyw.plLubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości
Z Majeczką w kuchniroku 60-lecie istnienia – marka zrobiła konsumentom świetny urodzinowy prezent, ponieważ całkiem zrezygnowała z używania jajek od kur hodowanych klatkowo – oby to wyznaczyło kierunek także innym. Kanapki z plastrami takiej terriny rozpuszczają się w ustach. Masa ma delikatną konsystencję i przypomina puszystą galaretkę. Ja użyłam jako dodatków łososia, papryki i groszku, ale nie wahajcie się eksperymentować – świetnie
Poezja smakuformować bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHFbezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHFPyszny drobiowy lub drobiowo-wieprzowy pasztet. Uwielbiamy takie pasztety, zarówno same, jak i z dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do kanapek. Dzisiejszy pasztet dodatkowo jest w wersji fit, z małą ilością tłuszczu, z przewagą mięs drobiowych, warzywami i rosołem, oczywiście bezglutenowy, jak większość naszych pasztetów. Jest trochę bardziej suchy (ma dużo mniej tłuszczu niż poprzednie
Smaczne Zdrowekażde białko jajka nałożyć solidną porcję farszu z awokado. Wierzch oprószyć szczypiorkiem lub kiełkami (wedle uznania). Smacznego! Jeśli zostało Wam nieco farszu, to możecie go wykorzystać jako pastę na kanapkę :) Polecam także przepis na jajka faszerowane w wersji wiosennej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Jajka faszerowane awokado appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekozieradki, brokułu, fasolki mung, soczewicy, cieciorki. Tym razem czas na kiełki groszku zielonego, którego delikatne pędy i pierwsze listki mają ciekawy, lekko słodki smak – nadają się do sałatek, kanapek, ale także do koktajli. PRZEPIS NA KOKTAJL Z KIEŁKAMI GROSZKU Składniki na koktajl z kiełkami groszku: garść kiełków groszku zielonego 1 kiwi 1 małe jabłko 1 plaster limonki 1 łyżeczka
Dorota SmakujePasztet z królika domowy – delikatny w smaku, lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe
Dorota SmakujeDawno nie było u mnie żadnych mięs, więc dziś nadrabiam zaległości :) Ten schab, dzięki nafaszerowaniu jest mega soczysty i spokojnie można podawać go do obiadu lub kroić na kanapki. Składniki: - 1 kg schabu - 800 g boczku surowego przyprawy do smaku - pieprz - sól - majeranek - słodka papryka mielona wędzona - oregano Przygotowanie: Schab i boczek myjemy i osuszamy. W schabie na całej
Zainspirowana w kuchnisię zrodził w głowie projekt na kilka kolejnych postów na blogu. Dlaczego? Bo doskonale wiem, że nie ma nic gorszego, jak nudne jedzenie w pracy, albo buła od "Pana Kanapki" ;-). Jednym z najlepiej klikających się postów na moim blogu jest post, w którym prezentowałam Wam zestawienie super sałatek do pracy na cały tydzień. Teraz chciałabym przygotować dla Was lunch boxy
SMYKWKUCHNI