kanapki - 13123 przepisów (strona:356/875)

Hummus z dyni, bogactwo witaminy A oraz pełnowartościowa wegańska przekąska 153

Hummus z dyni możemy zjeść jako przekąskę. Pokroić parę różnych warzyw np. marchewkę, paprykę – maczać w paście i przegryzać. Możemy wykorzystać hummus jako składnik kanapek. Bardzo delikatna i smaczna. Bogactwo witamin (A oraz C) oraz minerałów żelaza czy potasu. Hummus z dodatkiem dyni to przekąska wolna od 14 głównych allergenów. Jest w 100% wegańska oraz niskokaloryczna. Składniki: połowa małej dyni

wysmienity
Tęczowe tortille pełnoziarniste – warzywna przekąska dla dzieci. 101

pomysł na przekąskę dla dzieci. Moja córka zajadała się nimi. Dobrze spełniają się w roli „finger food” czyli potrawy do której spożycia nie potrzebujemy sztućców. To dobra alternatywa dla kanapek. Zawierają mnóstwo warzyw, wyglądają apetycznie i są smaczne. Składniki: 6 pełnoziarnistych tortilli 3 ugotowane buraki papryka czerwona papryka żółta duża marchewka połowa duzego ogórka 300g hummusu Sposób przygotowania Tortille możesz

wysmienity
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami 108

Pyszna, zdrowa i prosta do zrobienia pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami. Idealny dodatek do kanapek na śniadanie, jako pyszna przekąska z warzywami lub serem.  Wcześniej moją ulubioną pastą był hummus z ciecierzycy, ale odkąd poznałam smak pasty ze słonecznika z suszonymi pomidorami to zdecydowanie wolę pastę ze słonecznika. Pasta jest zdrowa, tania i łatwa do zrobienia

Kuchcik gotuje
Gouda - najpopularniejszy ser na świecie 94

smakiem. Do moich faworytów należy gouda produkowana przez Moniecką Spółdzielnię Mleczarską w Mońkach. Aksamitnie kremowy, o wyrazistym smaku i przyjemnym słodkawym aromacie ser z Moniek jest idealnym dodatkiem do kanapek. Ponieważ świetnie się topi sprawdza się jako ser do pizzy, lazanii, zapiekanek i innych ciepłych dań. Moniecka gouda doskonale komponuje się także z białym i różowym winem. Gouda - najpopularniejszy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Serowe przekąski na weekend – 3 pyszne przepisy 195

typu sera nigdy nie może zabraknąć w mojej kuchni. Wyrazisty, o śmietankowym smaku i doskonałej topliwości. Sprawdza się idealnie w tostach, fondue, zapiekankach czy po prostu jako dodatek do kanapek. To jeden z moich ulubionych rodzajów sera. Przepisu na tosty nie muszę nikomu przedstawiać. Wystarczy dobrej jakości ser, ulubione dodatki i chleb tostowy. Pamiętajcie, że takie tosty w mini wersji

Słodkie okruszki
Szybkie śniadanie: kanapka z awokado i jajkiem 148

Szybka kanapka, którą przygotujecie w kilka chwil. Jajko możecie ugotować poprzedniego wieczoru, a wtedy to już kilka sekund.  Awokado jest niezwykle zdrowe - tak, jest tłuste - ale to dobry tłuszcz, posiada kwasy omega, dodatkowo witaminy A, B, C, E, potas... Ważne, aby było dojrzałe - im ciemniejsze tym lepsze, będzie miękkie i kremowe. Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa, 1 dojrzałe awokado

Lena Gotuje
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 108

niej oznakę witalności i zdrowia. Bierzmy z nich przykład 😉 Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 108

niej oznakę witalności i zdrowia. Bierzmy z nich przykład 😉 Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego

Kuchnia MagdaLeny
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 128

jest nie tylko super zdrowy, ale i bardzo smaczny. Jest łagodniejszy w smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASTA JAJECZNA Z ŻÓŁTYM SEREM 122

Ostatnio coraz więcej past gości podczas moich piątkowych śniadań. Przejadły mi się kanapki z wędliną czy serem, a takie pasty mogą zawsze smakować inaczej, w zależności od dodatków , których użyjemy. Ja takie pasty lubię jeść prosto z miseczki, z dodatkiem pieczywa Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 10 dag żółtego sera w kawałku 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz

Z Majeczką w kuchni
5 przepisów na szybkie dania w 15 minut 98

kuchni. A jeść trzeba. W takiej sytuacji doskonale sprawdzają się przepisy na dania szybkie, niewymagające specjalnie zachodu, umiejętności o co najważniejsze – czasu. Wystarczy kwadrans i jedzenie gotowe. Zamiast kanapki, jakie zazwyczaj robimy z braku czasu, lepiej ugotować coś ciepłego, sycącego i zdrowego. Wybraliśmy dla Was pięć przepisów na szybkie i niekłopotliwe w wykonaniu dania. Więcej znajdziecie na blogu. Zapraszamy

Niedzielny kucharz
Ciasteczka kakaowe z kremem orzechowym 128

dodajemy masło orzechowe i sól. Miksujemy do połączenia składników. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego. Wyciskamy krem na spodnią stronę ciasteczka, po czym przykrywamy go drugim ciasteczkiem - ma powstać ciasteczkowa kanapka ;) Odkładamy ciasteczka do lodówki na około godzinę, aby krem stężał i złączył ciasteczka. A potem: można wcinać jak ciasteczkowy potwór ;) Udanej niedzieli

W kuchni Katie
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 175

powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać

Między kuchnią a pokojem
Pasztet jajeczny 149

Pasztet jajeczny z poniższego przepisu smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło, podany na kanapce w formie grubych plastrów, czy rozsmarowany… Pasztet jajeczny spełni oczekiwania każdego kto go upiecze, jest idealny pod każdym względem. Przepis zaczerpnęłam od jednej z czytelniczek bloga, Bożeny, która zgłosiła pasztet jajeczny do wielkanocnego konkursu, organizowanego niedawno na blogu. Dziękuję Bożenie za przepis, jest

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania