autor i są przepyszne. Mięciutkie w środku, przypieczone z wierzchu. Zrobiłam je w kształcie trójkątów aby były inne niż zawsze. Można je podawać do sosów, mięs, jako bułki na kanapki, lub zajadać same, wybór zależy od osoby podającej/zjadającej. Przepis wybrałam do naszego cotygodniowego wspólnego wypiekania na FB czyli Wypiekania na śniadanie. Polecam i Wam do wypróbowania. Proziaki
Moje Małe CzarowaniePyszne bułeczki śniadaniowe. Mięsiste i delikatne zarazem. Świetnie nadają się na tradycyjne kanapki z ulubionymi dodatkami. Najlepsze, jeszcze ciepłe, zaraz po upieczeniu. W kolejnych dniach, gdy zrobią się lekko czerstwe, polecam opiec je na patelni lub zgrillować. Świeżo upieczone i całkowicie ostudzone, można włożyć do strunowych woreczków i zamrozić. SKŁADNIKI / 9 szt 450 g mąki pszennej (najlepiej
cool and mintywww.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Nadaje się do dań mięsnych, ale znakomicie smakuję np. z pieczonymi ziemniakami. Jest również idealnym dodatkiem do kanapek 👌😊 Składniki: -pół główki młodej kapusty -kilka rzodkiewek ( 5-6 ) -1 pomidor ( u mnie malinowy ) -garść drobno pokrojonego szczypiorku sos: -3 łyżki oleju -2 łyżki soku z cytryny
Kulinarne przemysleniaPieczeń wieprzowa idealnie smakuje na ciepło jako mięsny dodatek obiadowy lub na zimno pokrojona w plasterki np na kanapki. Moja dzisiejsza propozycja to pieczeń wieprzowa uprzednio marynowana w dużej ilości świeżego czosnku i majeranku. Wyszła obłędna w smaku, nie za sucha, krucha, miękka i bardzo aromatyczna. Połowę zjedliśmy od razu na obiad taka była pyszna, a reszta została pokrojona
Zrób to smaczniecudo znalazłam w starej gazecie, gdzieś z czasów PRL -u. Zdjęcie zachęciło mnie do upieczenia i to był znakomity pomysł. Ciasto jest delikatne, serowe, idealne na przyjęcia lub jako kanapka do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Kruche ciasto z gotowanym budyniem serowym. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierazem to kukurydza gra główną rolę. Wegańska pasta na przekąskę. Jest słodka i aromatyczna. Z ziołami i oliwą z oliwek stanowi smaczny dodatek do kanapek. Powstała w chwili, gdy postanowiliśmy z mężem ograniczyć spożywanie mięsa. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smaczna, a co najważniejsze małokaloryczna! Składniki: 400g kukurydzy konserwowej, 2 łyżku pestek słonecznika, świeża bazylia, natka pietruszki, świeże liście
Słodki Zakątektamte trzeba było obgotować, teraz chętnie wypróbowałam przepis który pochodzi w bloga Moje Wypieki . Bajgle są pyszne, mięciutkie, fajnie listkuje się ciasto. Bardzo łatwe w formowaniu, idealne na kanapki czy same, polecam gorąco. Bajgle. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWitam Kochani dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp. Są to po prostu domowe bułki :) Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam SKŁADNIKI -500g mąki pszennej tortowej -150ml ciepłego mleka -100 ml ciepłej wody -2 płaskie łyżki cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuposmaku może odgrywać w kuchni istotną rolę i pomóc Ci odkryć więcej kulinarnych zdolności. Pasuje nie tylko do sosów, zup i mięs, ale sprawdzi się także jako dodatek do kanapek czy nietypowych deserów. Gładką konsystencję uzyskaliśmy dzięki procesowi rozdrabniania, zachowując przy tym wszystkie cenione w dyni wartości odżywcze i witaminy. Po miód faceliowy i przysmak z dyni oraz inne ciekawe
Szalona Kuchnia Ewelinysmak i aromat. Wyprodukowana z najdorodniejszych, soczystych owoców zielonego agrestu wnosi radość z codziennych posiłków. Delikatnie słodko-kwaśny smak i letni aromat doskonale nadaje się do ciast, deserów lub kanapek. Orzeźwiające, idealne na lato kompoty, w 100% naturalne, pozbawione dodatków, konserwantów i cukru miody, pełne smaku lata konfitury i jeszcze więcej... znajdziecie na: www.manufaktura-wielkopolska.pl *** na hasło: durszlak10 w naszym
Szalona Kuchnia EwelinySzybka do zrobienia, zdrowa, pyszna, czegóż chcieć więcej? robimy i zajadamy. Ja stawiam miskę przed sobą i wcinam, idealna będzie do obiadu, jako dodatek do mięs, czy kanapek. Polecam gorąco. Sałatka z chińskiej kapusty pac choi i papryki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyłącznie owocowego do bardziej zrównoważonego warzywno – owocowego? Bo odkąd zrezygnowałam z produktów mlecznych na śniadanie, zmagam się z tym, czym zastąpić tradycyjne płatki śniadaniowe z mlekiem, czy klasyczną kanapkę z serem, czy z twarogiem. Jak się najeść bezglutenowo – bezmlecznie na śniadanie … Artykuł Jak zmieniałam swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze? pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOteż dziczyzna . Dzisiaj proponuję pieczoną roladę ze schabu z wędzonym boczkiem i botwinką, która sprawdzi się nie tylko od Święta, ale również na obiad lub na zimno na kanapki. Zróbcie koniecznie! Składniki: 1200 g schabu bez kości 100 g surowego wędzonego boczku (cieniutkie plasterki) 1 mały pęczek botwinki (lub 1/2 dużego) 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka
Oryginalny smakPrzygotuj wyśmienitą kolację dla swoich najbliższych! Przygotuj coś innego niż zawsze i zaskocz ich nowymi aromatami i smakami. To proste! Kolacja to ten posiłek, na który najczęściej przygotowujemy kanapki. Jednak tak naprawdę do dyspozycji mamy o wiele więcej przepisów, które doskonale nadają się na pyszne zakończenie dnia w towarzystwie najbliższych. Jeśli także szukasz przepisów na kolację, którymi możesz zaskoczyć najbliższych
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJedna z najsmaczniejszych past na kanapki. Prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą
R'n'G Kitchen