sezonie na bób nie może zabraknąć, przepysznej o kremowej konsystencji pasty z bobu na kanapki. Jest jedną z moich ulubionych past wegańskich, które często przygotowuję, również zimą. Oczywiście, jeśli nie skończy mi się zapas mrożonego bobu Moim zdaniem pasta z bobu z koperkiem jest rewelacyjna! Polecam Składniki: 1/2 kg bobu 2 łyżki posiekanego koperku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku
Oryginalny smakbób można jeść zarówno ze skórką lub bez (wedle uznania). Można go zajadać od razu jako taką przekąskę lub wykorzystać go do sałatki, zupy, zrobić z niego pastę n kanapki lub farsz do pierogów. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do czego w kuchni sprawdzi się bób? Pomysłów na wykorzystanie bobu w kuchni jest wiele. Przede wszystkim w kuchni bliskowschodniej, najczęściej wraz
Kulinarne Przebojezaletą jest fakt, że przygotowane w ten sposób potrawy idealnie smakują także na zimno. Można zatem jadać je nie tylko jako ciepły obiad, ale również w formie dodatku do kanapki. Znacznym ułatwieniem w kuchni jest również gotowanie na parze. Składników wrzuconych do parowaru nie trzeba nawet szczególnie doglądać. Wystarczy nastawić minutnik i zapamiętać czas gotowania poszczególnych produktów. Dodatkową zaletą jest
Kulinarne Przebojewymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii. Plastry sera zawijamy w rulon. Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser. Na grilla
R'n'G Kitchenniezmienną od lat recepturę bazującą na ukwaszonym mleku i najwyższej jakości olejach roślinnych. Nie zawiera konserwantów, jest źródłem kwasów Omega 3 i witamin A, D i E. Idealna na kanapki. Śniadanie uznawane jest od wielu lat za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zadbać, aby było zbilansowane i dostarczało energii na długo – niezależnie od tego, czy jesz
Szalona Kuchnia Ewelinyjajek dodajemy majonez, musztardę oraz starte na tarce ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy. Połowę łączymy z pastą jajeczną, a resztą posypujemy po wierzchu kanapek
Smaki Na TalerzuPieczeń indycza jest aromatyczna, soczysta i bardzo smakowita. Idealna do obiadu lub do kanapek. Łatwa w wykonaniu i szybka w znikaniu. Nadziewana pierś z indyka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechlebek z truskawkami świetnie sprawdza się w różnych sytuacjach – prosto z pieca jest miękki i cieplutki, gdy nieco wystygnie, można go zjeść z dodatkami jak kanapkę, a gdy nieco wyschnie i stwardnieje na następny dzień, będzie idealną bazą tostów francuskich. Chlebek z truskawkami – władca królewskiego śniadania? This strawberry bread is perfect in many forms – when
SandraFrej.comCześć! Najczęściej podczas weekendów robię śniadania trochę inne niż podczas tygodnia pracy. Mam czas by go poświęcić na zrobienie czegoś innego niż kanapki czy chociażby ukochana jajecznica. To śniadanie zrobiłam również z jajkami, ale zapiekłam je w formie muffinek. Składniki na 12 muffinek: * 10 dkg szpinaku świeżego * 6 jajek * 4 - 5 łyżek startego żółtego sera * 1 ząbek czosnku
Pieprzyć z Fantazjązapracowani, nie mamy czasu, nie chce nam się, ale jeśli chodzi o jedzenie to kompromisów nie ma:) Gotujemy na kilka dni na przód, planowo, nie kupujemy jedzenia u Pana Kanapki, ani w stołówkach. Jest nam ogromnie miło, że takich osób jak my jest więcej. Przed dwoma tygodniami byliśmy w radio TOK FM , gdzie opowiadaliśmy o naszej metodzie kucharzenia, jak planujemy
Niedzielny kucharzskórki itd Ja już więcej chleba pszennego na pewno nie będę piec bez użycia garnka. Nie warto. Chleb ma ładną, chrupiącą skórkę i ładnie wyrośnięty miąższ. Doskonały jest do kanapek czy wcinania jedynie z pomidorem i natką. Świetnie smakuje nawet na trzeci dzień od upieczenia. Ja podałam dość skrótowy opis mieszania, bo Ken zaleca używanie metody szczypcowej i ją opisuje
Mieszam w Garnkunaprawdę moje odkrycie zeszłego roku. Nie mam pojęcia jak ja funkcjonowałam bez tego ,,wynalazku”. Obecnie hummus pojawia się w moim jadłospisie prawie codziennie: a to jako dodatek do kanapek, jako przekąska ze świeżymi warzywami, czy jako dodatek do wege bowl. Przeważnie przygotowuję go w wersji tradycyjnej, ale czasem pozwalam sobie na trochę szaleństwa Wersja z bobu to moja ulubiona
365 dni dookoła kuchnismaku Wiejskiego Masła od marki Bielmar. Wyszło idealnie puszyste a po uparowaniu mięciutkie. Co wyróżnia margarynę spośród innych dostępnych na rynku?, Bogaty wybór i świetna konsystencja. Doskonała do kanapek jak i również do innych dań na gorąco. Smak wiejskiego masełka ma lekką nutę maślaną i świetnie współgra z warzywnymi dodatkami. No to tyle łapcie przepis. Składniki
vaniliowoczekoladowaktóra jest wyzwaniem. Mam dla was przepis na chrupkie pieczywo żytnio-ryżowe z słonecznikiem w towarzystwie warzyw i sałat oraz Wegańską margaryną od Śniadaniowej marki Bielmar. Takie kanapki są bardzo odżywcze i doskonałe po treningu. Uwielbiam sałatę i mogłabym ją jeść w każdej postaci. Do tego inne świeże sezonowe warzywa i uczta pełna zdrowia i witamin kłania
vaniliowoczekoladowawyciskarkę aby pozbyć się drobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy Galaretka
W garach u Gosi