moim rodzinnym domu. Do kotletów zasiadaliśmy już zanim mama skończyła hurtowe smażenie. Czy był upał czy deszcz, nie ważne, mielone z takimi dodatkami smakowały zawsze, znikały już awansem na kanapce. Lubię takie wspomnienia, te dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami
Zasmakuj KuchniDlatego tym razem chciałam Wam zaprezentować pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem, który doskonale sprawdzi się jako propozycja na pyszny obiad oraz po ostygnięciu jako dodatek do kanapki. Mięso wychodzi aromatyczne, miękkie, soczyste i bardzo delikatne. Polecam! 1 udziec z indyka (u mnie około 1,5 kg) Marynata: 5 łyżek oleju 3 łyżki ketchupu (płaskie) 2 ząbki
Di gotujeugniatamy łyżką. 4. Napełnione słoiki odwracamy do góry dnem i odstawiamy do zastygnięcia, a następnie przekładamy do lodówki. Grzyby przygotowane w ten sposób można wykorzystać do sosów, zup, kanapek, farszów lub zwyczajnie i najprościej można je zjeść prosto z patelni
Apetyczna babeczkawysp a potem upiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Wyszedł przepyszny, aromatyczny i kruchy. Doskonały zarówno na ciepło jako dodatek obiadowy lub na zimno pokrojony w cienkie plasterki na kanapki. Polecam ten przepis :) Składniki: * około 1,5 kg schabu bez kości * pół szklanki sosu 1000 wysp (użyłam sos Paladin do nabycia na stronie panegara.pl ) * 1 płaska łyżeczka
Zrób to smacznieponieważ dzięki dodatkowi kurkumy mają piękny złoto-żółciutki kolor. Ogórki pokrojone w plastry zalewamy słodko-kwaśną zalewą octową z dodatkiem kurkumy i pasteryzujemy. Takie ogórki to idealny dodatek na kanapki w zimie. Dodam tylko,że kurkuma ma wiele właściwości pro zdrowotnych.Kto już takich ogórków próbował? OGÓRKI W KURKUMIE Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych 4 szkl. wody 2 szkl
Bon appetit mon amieskładniki pieprzem. Kromkę pieczywa również podgrzej na patelni lub w tosterze na chrupko. Pokrój pomidorki i oliwki na mniejsze kawałki. Podaj kromkę stostowanego pieczywa z duszonym szpinakiem, połóż na kanapce omlet, wierzch również obłóż szpinakiem oraz pozostałymi warzywami. Zjedz od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapasteryzować z 20 minut, wystudzić na zakrętkach potem normalnie postawić i przechowywać w ciemnym miejscu. - papryka na słodko-kwaśno w słoikach na zimowe dni, jest pyszna do obiadu, kanapek, do zakąski, sałatek........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsame nowości, Dario chodzi objedzony, ponieważ testuje nowe dania. Na szczęście wszystko mu smakuje: i ciasto drożdżowe z cynamonem, i kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który za ciastami nie przepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli
W mojej kuchnitemu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny. Domowe mięsko zawsze jest lepsze od tego ze sklepu. Zwłaszcza że możemy je dowolnie doprawić pod swój smak. Po drugie: jest
Proste-przepisy.plidealna propozycja na wynos, genialny pomysł na Food Truck, a także na drugie śniadanie do szkoły i pracy – Calzone, po pokrojeniu na mniejsze części, je się wygodnie jak kanapkę. Przepis wykorzystuje uniwersalne ciasto drożdżowe, które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego przepisu: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być
Proste-przepisy.plważne, ponieważ tego typu dania raczej wolimy jeść na ciepło a np. w podróży nie ma możliwości ich podgrzania. Dobrze będą sprawdzały się również jako wkład do kanapek, ponieważ smakują podobnie jak domowe warzywne pasztety. My osobiście mamy większą słabość do cieciorki ale zdecydowanie warto spróbować obie wersje. "Bułeczki" z kaszy nadziane daniem Feel Fit (przepis wkrótce na Instagramie
Candy PandasBardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też być fajną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Składniki: 2 tortille, 1/2 czerwonej papryki, 1 /2 żółtej papryki, g arść mixu sałat, 1 pierś z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa
Moja kraina smakówNazwa masełko cukiniowe może być nieco myląca – smarowidło z cukinii masełkiem nie jest, ale świetnie się sprawdza “zamiast” do kanapki. W smaku nieco przypomina wegański smalec. Usmażona z czosnkiem i cebulą cukinia jest mazista, może stąd to skojrzenie. Jeśli w waszych ogródkach cukinia obrodziła, to musicie koniecznie wypróbować taką warzywną pastę – jest bardzo prosta do przygotowania
Poezja smakuinne ulubione dodatki. Zabierając ze sobą do pracy takie śniadanie, wystarczy do oddzielnego pojemniczka nałożyć hummus, a do drugiego warzywa. Bajgle można przekroić, zawinąć w papier śniadaniowy. Taką kanapkę można wtedy bardzo szybko przygotować na świeżo, bezpośrednio przed jedzeniem. Filozofia slow life jest dość popularna od jakiegoś czasu. Mogłoby się wydawać, że to wymysł tych, którzy się nudzą. I przyznam
Codzienna kuchnia niecodziennaSzukacie urozmaicenia w kuchni? Proponuję ser żółty zamienić na mozzarellę, zwykłą szynkę, na szynkę parmeńską, świeżego pomidora na takie suszone, z zalewy, zamiast zielonej sałaty wykorzystać
Smaki Na Talerzu