kanapki - 13123 przepisów (strona:337/875)

Pasta drobiowa z marchewką 167

Też zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu ? Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki. Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować. Pasta drobiowa z marchewką

Ewa w kuchni
DŻEM Z CUKINII 89

jest! Jesienny, hipnotyzujący kolorem dżem z cukinii powstał. Nie wiem czy długo nacieszy mój zimowy kącik przetworów:) Gładki, kremowy, wręcz idealny dodatek do śniadań, kolacji, kanapek, jogurtów, smoothie. Dodatek do wypieków wszelakich czy ot tak wyjadany łyżeczką na deser będzie cieszył podniebienie jak nic:) Choć mam w planach zapełnić jeszcze kącik zapasów zimowych to ten dżem musiał powstać pierwszy. Dżem

Zasmakuj Kuchni
3 dania kuchni włoskiej, które warto przyrządzić 143

Pomidory pokrój w drobną kostkę, przypraw pieprzem i ułóż na kromeczkach. Bruschettę zapiekaj przez ok. 7 minut w temperaturze 180°C (pieczywo powinno być lekko zarumienione). Tak przygotowane włoskie kanapki posyp liśćmi świeżej bazylii i dodaj odrobinę świeżo zmielonej soli morskiej. Gęsta zupa z cukinią, parmezanem i bazylią Rozgrzewające i pełne kulinarnej głębi zupy to obowiązkowy punkt włoskiego menu. Dodają

codojedzenia
Orkiszowy bochen na zakwasie pszennym z ziarnami 112

Dziś przedstawiam pyszny bochen chleba, który będzie idealnie nadawał się na kanapki, zdrowe i pyszne. Ja zawsze zajadam go z masłem, a jeszcze ciepły - czyt. niedozwolony - smakuje wybornie. Nie jest trudny w wykonaniu i polecam gorąco. Pyszny bochen chleba na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Roladki z kurczaka 138

Osobiście serka topionego nie jem nigdy na kanapkach, ale zdarza mi się kupić go i wykorzystać do dań obiadowych (zobacz przepis na porową zupę , zupę-krem z cukini i, potrawkę z indyka z cukinią w serowym sosie , pyszne piersi kurczaka z papryką i porem , serowo-czosnkowe bułeczki , schab serowo-koperkowy , czy popularny na blogu makaron ze szpinakiem ) Tym razem serek

Smaki Na Talerzu
Czosnek marynowany w ziołach 92

Czosnek marynowany w ziołach jest świetną przekąską do podgryzania między posiłkami. Można go pokroić nawet na kanapkę. Ale moim zdaniem najlepiej wypada jako dodatek do sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której czosnek się marynuje, też znajdzie… Artykuł Czosnek marynowany w ziołach pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z zielonych pomidorów 149

druga tura zielonych pomidorów to wczesna jesień, gdy już słońce nie takie i nie było szans na dojrzewanie. Taką sałatkę możemy wykorzystać jako tzw."sałatkę"do obiadu, na kanapkę lub jako jeden z wielu składników sałatek imprezowych ;) Zapraszam po przepis! Składniki: 2,5 kg pomidorów zielonych  4 szt cebule  3 szt papryka  3 ząbki czosnku  zalewa

Życie zaczyna się w kuchni
Domowy serek kanapkowy – bardzo kremowy 94

Absolutna PETARDA. Przepis dostałam od mamy. Serek robi się bardzo prosto, smakuje jak jeden z najbardziej znanych serków na kanapkę. Składniki: 1 duży jogurt grecki (400g) 1/2 opakowania dużej śmietany 18 % (200g) szczypta soli Do dużej miski wrzucamy jogurt i śmietanę, doprawiamy solą, mieszamy- sprawdźmy smak. Durszlak kładziemy na drugą miskę. Na durszlak układamy pieluchę tetrową lub woreczek materiałowy

MojaQchnia.pl
Kotlety z piersi kurczaka panierowane w płatkach drożdżowych 88

witaminy H (biotyna) i D, chrom, kobalt, mangan, cynk, miedź, żelazo, wapń, magnez, fosfor, sód, selen. Osobiście uwielbiam wzbogacać nimi różne potrawy, zwykłe kanapki, czy też koktajle i dania wegańskie . Ryba panierowana w płatkach drożdżowych również świetnie smakuje, ale wracając do kotletów...  Są naprawdę bardzo smaczne i soczyste, a dzięki płatkom nabrały delikatnie serowego posmaku. Polecam! 2 pojedyncze piersi

Di gotuje
Łopatka wieprzowa pieczona w smalcu z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem 113

Doskonałe mięso na ciepło na obiad lub jeszcze lepsze na zimno do kanapek. Dzięki esencji Knorr do duszonych warzyw nie trzeba ich dodatkowo doprawiać. Duża ilość warzyw powoduje, że cała potrawa, pomimo smalcu jest bardzo lekka. Na zimno z sosu powstaje bardzo delikatna galaretka. Co potrzeba: 1,4 – 1,5 kg łopatki wieprzowej bardziej okrągłej, 1 sztuka esencji Knorr

Bułka z Chlebem
Udziec z indyka pieczony w ziołach 89

Kruche, soczyste mięso, doskonałe na ciepło na obiad i na zimno jako dodatek do kanapek. Sprawdzi się również na stole w czasie przyjęcia i świąt Co potrzeba: 1.5 kg udźca z indyka bez kości, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Gotowa mieszanka przypraw: pomidor suszony, bazylia, czosnek granulowany, 6 łyżek oleju do smażenia, 15 gałązek tymianku świeżego lub mrożonego Wykonanie: Umyte mięso

Bułka z Chlebem
Jak dobrze ubić śmietanę? 69

dobrze jest zawczasu pomyśleć jak ją wykorzystać. Jeśli jednak nie masz pomysłu zawsze możesz zrobić masło, nawet po dodaniu cukru pudru, będziesz mieć wtedy lekko słodkie masło idealne na kanapkę z dżemem albo do jakiegoś ciasta. Możesz też przechowywać przez jakiś czas bitą śmietanę w lodówce, musisz jednak wiedzieć że lubi ona wracać do swojej płynnej postaci. Wtedy nic straconego

Słodki Blog
Przekąska… 80

kukurydzianym nadałam kolorowy i pełen energii charakter i podałam na desce. Moja córka zjadła je bez mrugnięcia okiem. Przygotowałam je z myślą o tych, którzy nie chcą zrezygnować z kanapek, ale muszą zrezygnować   z pieczywa. Oto moja propozycja pomiędzy posiłkami . Składniki: - wafle kukurydziane  Kupiec - kilka plasterków marchewki - 1 bardzo soczysta gruszka - pół dojrzałego awokado - trochę natki pietruszki ,selera

Z Kuchni Do Kuchni
Chutney z gruszek 81

Chutney gruszkowy z chili, dyni i cebuli jest banalnie prosty do zrobienia. Zazwyczaj podaję go na zimno, ale równie dobrze smakuje na ciepło, pasuje do pieczonego mięsa, deski serów, kanapek z wędliną, a nawet do ryb. Pikantny chutney z gruszek można podawać także jako sos do makaronu Chutney z gruszek - Cztery Fajery Chutneye to rodzaj dżemów z owoców lub warzyw

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 133

słoików. Po szczelnym zamknięciu przechowujemy słoiki w chłodnym miejscu (możemy wstawić je do lodówki, żeby uniknąć popsucia kiszonek). Z czym najlepiej komponują się kiszone grzyby? Możemy układać je na kanapkach, dodawać do sałatek lub zrobić z nich koreczki. Oprócz suszenia, marynowania i kiszenia, grzyby możemy też zamrozić. Ten szybki sposób przetwarzania pozwoli przechowywać grzyby przez dłuższy czas (do 6 miesięcy

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania