godziny przed podaniem – wymieszać wszystkie składniki. Łososia podawać posiekanego na cienkie plasterki z sosem. Łososia można przechowywać potem ok 1 tygodnia w lodówce. Resztki można wykorzystać na kanapki lub do sałatki ziemniaczanej
Smaczny zeszytniesamowicie smaczne mięso! Kabanosy z kurczaka są świetnym dodatkiem do omletów i zapiekanek, ale też stanowią idealną przekąskę w ciągu dnia. Polędwica stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do kanapek! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * jajka – 3 szt * mleko 3,2% – 3 łyżki * świeży szpinak baby – 1 pełna garść * cebula dymka – 1 szt * masło min. 82% * kabanosy
Ostra na Słodkosię w te kupne, a nasze domowe z pewnością będą smaczniejsze i zdrowsze. Moją propozycją jest papryka marynowana, która gości w mojej kuchni już od dawna. Wykorzystuję ją do kanapek, surówek, jak i do dań na gorąco. Każdemu z osobna polecam zrobienie własnych przetworów, satysfakcja gwarantowana! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg papryki 1 cebula ziele angielskie liście laurowe pieprz
Danka PichciAromatyczny sos czosnkowy to niezastąpiony dodatek do dań z grilla, kanapek, zapiekanek, wędlin, itp. W moim domu podaję taki sos bardzo często, szczególnie na przyjęciach rodzinnych i nie tylko. Czosnek nazywany jest naturalnym antybiotykiem, zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy podatni na przeziębienia, powinniśmy jak najczęściej korzystać ze zdrowotnych właściwości czosnku. Może go spożywać każdy. Nie należy jednak
Danka PichciPasta jajeczna to doskonała alternatywa dla wędlin czy innych dodatków, z których robimy kanapki. Jest to świetny sposób na przygotowanie czegoś pysznego do pieczywa. Za każdym razem możemy tworzyć swoje niepowtarzalne smaki, którymi zaskoczymy naszych domowników. Polecam przygotowanie pasty jajecznej każdemu, a na pewno będziecie ją robić częściej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 5 połówek suszonych pomidorów w oliwie
Danka Pichciogródka można tanim kosztem zrobić zapasy na zimę. Przygotowując kolorowe pikle warzywne zimą ucieszą one nas wyglądem i smakiem, a także będą świetnym dodatkiem do obiadu lub kanapek. Możemy je robić z dowolnych warzyw. Takie kolorowe przetwory robię co roku i najszybciej znikają ze spiżarni! A jak jest u Was? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mały kalafior
Danka Pichcizdrowsze. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z cukinii z dodatkiem papryki i cebuli w słodko-kwaśnej zalewie z kurkumą. Taka sałatka pasuje właściwie do wszystkiego jako dodatek do obiadu lub kanapek. Jeżeli macie nadmiar cukinii w ogrodzie to polecam wypróbować ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 kg młodej cukinii 3 czerwone papryki 400 g cebuli 1 główka czosnku Zalewa: 2 szklanki
Danka Pichci