kanapki - 13123 przepisów (strona:324/875)

Domowy serek z jogurtów 471

gazy i zakładamy gumkę, całość wstawiamy do lodówki gdzie  odcieknie serwatka i powstanie wspaniały serek domowy... po całej nocy w lodówce uzyskamy  ser puszysty do smarowania na kanapki typu "almette" ...po następnych 12 h serek twarogowy. -- -- -- Smacznego

chleba naszego
Klops obiadowy z pieczarkami, pomysł na pyszny posiłek ;) 116

można codziennie gdyby nie tłuszcz, cholesterol, kalorie i inne dziwaczne potwory stworzone żeby nas zniechęcić do zdrowego, ludzkiego jadła Dodatkowo taki klops jak wystygnie, staje się świetną wędliną na kanapki. składniki: 0,8 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej ( zdecydowanie najsmaczniejsze ) 7-8 pieczarek, średniej wielkości 1 mała cebula 1/2 płaskiej łyżki gałki muszkatołowej 1/2 płaskiej łyżeczki, mielonych nasion kolendry

Ogrodnik w podróży
Indyk pieczony 108

Dzień dobry :-) Pyszny pieczony filet z indyka. Idealny na kanapki i na ciepło na obiad. Przepis pochodzi z książki "Wędliny domowe". Mięsko wychodzi pyszne i delikatne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 1 kg filetu z indyka 2 łyżki octu winnego 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz 1. Fileta natrzeć solą, pieprzem

kruche babeczki
Ciasto Milky Way 324

Opis Ciasto Milky Way : Ciasto Milky Way to idealne ciasto na każdą okazję. Ciasto to możemy potocznie nazwać mleczną kanapko, ponieważ jest to ciemny biszkopt z kakao z dodatkiem bardzo mlecznej i puszystej masy. Smakiem bardzo przypomina znanego batona Milky Way. Z pewnością swoim smakiem zachwyci każde dziecko jak i dorosłego. Dużym plusem jest to, że nie jest trudny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jak przygotować śniadanie do szkoły 96

razem ze swoim dzieckiem. Jeszcze bardziej to doceni. Pamiętajcie, że ważną kwestią jest samo planowanie posiłków. Omówicie każde danie wcześniej ze swoimi pociechami. Niech wybierze warzywa, które dołączysz do kanapek. Nie będzie wtedy niemiłych niespodzianek dla nich w szkole. I co najważniejsze, dbajcie zawsze o różnorodność dań. Nikt codziennie nie będzie chciał zjadać tego samego. Zrezygnujmy również ze słodyczy. Zastąpmy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasta z zielonego groszku 103

Zielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą. Składniki: 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki, 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Groszek należy odsączyć

Słodki Zakątek
Co jeść i pić, aby dodać sobie energii? 108

kolejną dawkę energii i zapobiegniemy pojawieniu się odczucia głodu. Co w takim razie jeść na drugie śniadanie? No cóż, najlepiej by było, gdyby drugie śniadanie było pełnowartościowym posiłkiem, np. kanapka z wędliną i warzywami, zupa-krem z grzankami, tortilla z kawałkiem piersi z kurczaka i dużą porcją surówki... Wymieniać można długo. Problem w tym, że nie zawsze jesteśmy w stanie

Z notatnika dietetyka
25 PRZEPISÓW NA PYSZNE ŚNIADANIA 98

czekoladą 11. Jajka po turecku 12. Naleśniki kokosowe 13. Smoothie bowl 14. Jabłka w cieście 15. Hummus z bobu 16. Naleśniki z serem i frużeliną 17. Guacamole na kanapkę 18. Pancakes z kaszy jaglanej 19. Chlebek bananowy z cynamonem 20. Dutch baby z piekarnika 21. Domowe bułki pszenno- orkiszowe z miodem 22. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 23. Drożdżowy

SMYKWKUCHNI
Placuszki z kaszy manny 83

takim urozmaiceniem menu. Ja moje placuszki zrobiłam podczas weekendu, miałam wtedy więcej czasu. W ciągu tygodnia śniadania jadam w pracy a dzieci na szybko wcinają płatki na mleku bądź kanapki. Tu wspomnę o przygotowaniu kaszy. Można dodać połowę szklanki mleka mniej do kaszy niż jest podane w przepisie. Będą placuszki wtedy bardziej zbite w konsystencji. Ja dodałam mleka i wody

Pieprzyć z Fantazją
Wędliny domowe – Szynkowar – Perliczka 55

mniej, ani więcej! Po ugotowaniu całość chłodzimy pod zimną wodą, chowamy do lodówki najlepiej na noc. Rano delikatnie wyjmujemy wędlinę z szynkowaru i mamy przepyszny, własny, unikatowy dodatek do kanapek. Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Sałatka z wędzonym serem kozim, burakiem i borówkami 81

tradycyjny ser podpuszczkowy przygotowywany z ekologicznego mleka koziego. Wytwarzany metodami poznanymi na ziemiach karpackich już w XV wieku. Słonawy i dymny w smaku — doskonały nie tylko na kanapkę czy jako półprodukt do sałatek. Z upływem dni zmienia smak na wyrazistszy zyskując uznanie kolejnych amatorów. Idealny na grilla lub na ognisku.”* Sałatka ze szpinakiem, gotowanym lub pieczonym buraczkiem, garścią borówek

Tajemnice Smaku
Chlebek buraczany z kminkiem, czarnuszką i fetą 64

nikt nie potrafił określić, jak skategoryzować ten wypiek. Dla mnie chlebek świetnie się sprawdził, jako dodatek do sałatki ze świeżych warzyw. Smaczny był również posmarowany kremowym białym serkiem, taka kanapka na śniadanie. Cały czas jednak zastanawiam się z czym jeszcze buraczany chlebek będzie się dobrze komponował? Składniki na 20 cm keksówkę 50 g płatków owsianych 1/2 łyżeczki suszonego tymianku

Tajemnice Smaku
Grzanki z serem pleśniowym, szpinakiem, figami i miodem 74

Chrupiące grzanki z kremowym pleśniowym serem, szpinakiem, świeżymi figami i miodem. Jest to świetny pomysł na szybką i przepyszną kanapkę. Grzanki możemy przygotować z chleba, bułek, bagietek lub z ciabatty. Połączenie słodkich dojrzałych fig z intensywnym w smaku kremowym serem z niebieską pleśnią – dla fanów i fanatyków takiego sera – delicje. Przy okazji dodatku sera z niebieską pleśnią, taka

Tajemnice Smaku
Chutney dyniowy z karmelizowanym cukrem 72

ciekawostek i przepisów na chutney znajdziecie u Oli – Cztery Fajery . Dyniowy chutney przygotowany z poniższej receptury najlepiej smakuje mi z serami typu camembert. Lubię też rozsmarować go na kanapce z chrupiącego pieczywa, wcześniej posmarowanej masłem, a na wierzch plasterek żółtego sera.. mniam! Składniki 500 g dyni 150 g cebuli 30 g świeżego imbiru sok z 1 pomarańczy

Tajemnice Smaku
Gravlax – marynowany surowy łosoś z buraczkami i wasabi 89

marynaty i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Część ryby warto zapakować próżniowo, aby przedłużyć termin przydatności do spożycia. Rybę kroimy w cieniutkie plasterki, pod lekkim kątem. Łososia możemy podawać na kanapki, z sosem jogurtowym lub z sosem sojowym i wasabi. Smacznego! Zgrzewarki próżniowe FoodSaver ® zostały wynalezione w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristen. Kristen stworzył urządzenia, które skutecznie eliminują powietrze

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania