OGÓRKI MAŁOSOLNE 159OGORKI MALOSOLNE Tym razem zapraszam do wypróbowania przepisu na ogórki małosolne. Ogórki te są bardzo smaczne, chrupiace, proste w wykonaniu, idealne jako dodatek do kanapek, obiadu czy tak po prostu do zjedzenia. .Składniki*: 1,5 kg ogórków 100 g soli kamiennej, nie jodowanej(3 lyzki) liść lub kawałek obranego i oczyszczonego korzenia chrzanu 2-3 duże łodygi
Kulinarnie z Polką na Kresach
Kaczka faszerowana migdałami 135Kaczka faszerowana migdałami i rodzynkami jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 100 g migdałów bez skórki, 100 g rodzynków, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 ml bulionu (najlepiej drobiowego) miód pitny 3-4 łyżki Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału
królestwo garów
80 przepisów na dania na kolację 155patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy przepis na szakszukę (shakshukę) TARTA Z CUKINIĄ GNOCCHI Z POMIDORKAMI SAŁATKA
nietylkopasta.pl
DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI NA ZIMĘ 255DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI Dla osób lubiących czarną porzeczkę w dzisiejszym poście polecam smaczny i nie ciężki do zrobienia dżem na zimę. Dżem ten będzie idealnie pasował na kanapki, omlety, jak również po łyżeczce można dodawać go do herbaty - tak właśnie dodaje się go w rodzinie mojego męża. Składniki: • 4 litry przebranej i odszypułkowanej czarnej porzeczki • 3 litry cukru * zasada
Kulinarnie z Polką na Kresach
Sałatka z kiszonych buraków 124staram się wykorzystywać. Tym razem powstała sałatka z kiszonych buraków i zielonej soczewicy, która może być fajnym dodatkiem do obiadu. Jeśli masz np. pasztet z czerwonej soczewicy , to do kanapek z nim również świetnie będzie pasowała! Sprawdź koniecznie mój przepis na kiszone buraki . Gdzie dostaniesz sos Ponzu? KLIKNIJ i sprawdź. Ewentualnie możesz go zastąpić zwykłym sosem sojowym i łyżeczką soku
Blendman
Ketchup z cukinii 194wspaniała pasta zastępuje sklepowy ketchup i ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Jest to przepis nawet dla początkujących. - tylko najważniejsze składniki - super sposób na wykorzystanie cukinii - świetny do pizzy, zapiekanek, na kanapki
AniaGotuje.pl
“Jadłonomia po polsku”, Marta Dymek | Recenzja książki 134się wracać. Tu pojawiają się tradycyjne potrawy z dość nietypowym dla mnie akcentem np. jak dodatek mleka kokosowego do ogórkowej czy barszczu z bobem. Jest tu wiele past do kanapek, a ja często takie zajadam, więc spędzę jeszcze wiele godzin w kuchni z tą książką. Marta udowadnia, że kuchnia polska to nie tylko mięsne potrawy, ale także dania pełne sezonowych
Mienta blog
Chlebak – obowiązkowy w kuchni! 176potrzebny, czy jest to zbędna fanaberia? Pieczywo towarzyszy nam często przez cały dzień. Większość osób sięga właśnie po nie na śniadanie, a także na kolację. Służy nam ono do kanapek, a także innych potraw. Zapach i smak świeżego pieczywa kojarzy się ponadto z błogim dzieciństwem. Dzisiaj nie zawsze uda nam się dotrzeć do piekarni z samego rana, aby móc cieszyć
kruche babeczki
Domowy sos barbecue 188amerykańską. Jest to idealny dodatek zarówno do potraw z grilla, ale i nie tylko. Jego wyrazisty smak pokreśli smak każdej potrawy. Domowy sos barbecue idealnie będzie pasował również do kanapek. Przeczytaj również: Karkówka w jogurcie na grilla Sos barbecue możecie oczywiście kupić, gotowy jednak ten przygotowany w domu jest o wiele lepszy, a jego przygotowanie wcale nie jest takie trudne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
OGÓRKI W MUSZTARDZIE - z miodem, prosty przepis. 155musztardzie. Ogórki w zalewie musztardowo-miodowej. Wypróbowany przepis na ogórki w musztardzie z miodem. Prosty przepis na doskonałe ogórki w musztardzie rosyjskiej lub sarepskiej z miodem. Ogórki idealne do kanapek, jako przekąska lub dodatek do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie i ostre w smaku ogórki na zimę w zalewie musztardowo-miodowej. Po prostu pyszne. Ogórki w musztardzie z miodem
Moja Książka Kucharska
Kiszone buraki 132wolę robić go na bieżąco. Tak według mnie smakuje najlepiej. Co można zrobić z kiszonych buraków? Możesz ugotować wspaniały barszcz, użyć buraczków do surówki, sałatki lub spałaszować je na kanapce. Informacje dodatkowe Zalewam buraki gorącą wodą, żeby oddały jeszcze więcej soku oraz zmiękły. Z podanych proporcji powinny Ci wyjść 3 duże słoiki kiszonych buraków. Do kiszenia możesz również użyć glinianego
Blendman
Spaghetti z wędzonym łososiem w kremie 174wędzonego łososia w kremie SUEMPOL ,który powstał według domowej receptury. Opakowanie jest dość duże ma 140 g i nie zawiera w sobie żadnego badziewia. Idealnie smakuje na kanapkach, grzankach ,na waflach ryżowych ,ale przyciśnięta czasem, a raczej jego brakiem i chęcią zjedzenia makaronu postanowiłam wykorzystać krem do spaghetti i to okazało się strzałem w dziesiątkę. I jako
Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka szwedzka na zimę – sałatka z ogórków do słoików 248razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z ogórków na zimę do słoików – sałatkę szwedzką. Sałatka jest bardzo smaczna, można ją podać do obiadu, do mięsa lub położyć na kanapce. Jeżeli chcemy to możemy również do niej dodać na przykład marchew lub paprykę, ale polecam zrobić z samymi ogórkami ponieważ pomimo braku innych dodatków jest bardzo smaczna. Do przygotowania sałatki
Uwaga Babcia Gotuje
Kotlety mielone 171można sporządzić około 8 większych i 10 mniejszych kotletów, Zazwyczaj robię podwójną porcję, ponieważ moja rodzina oprócz kotletów do obiadu w formie na ciepło często je kotlety mielone na kanapkę z dodatkiem sosu pomidorowego bądź czosnkowego. Mięso jakie wykorzystuje do przygotowania kotletów to zazwyczaj mieszanka szynki wieprzowej z łopatką wieprzową, Miele je za pomocą maszynki do mięsa na średnich oczkach
To Musisz Wiedzieć
Papryka pieczona, bez skórki z zalewie octowej 123pory jest u mnie w spiżarni co roku.Jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no i smak pieczonej papryki jest zupełnie inny,rewelacyjna na kanapki,do mięs
Swojskie jedzonko