kanapki - 13123 przepisów (strona:318/875)

Jajka faszerowane pieczarkami i szynką 82

zmieniać proporcje składników, jak i same dodatki. U nas tym razem jajka faszerowane są szynką, pieczarkami i drobnym szczypiorkiem, przez co można powiedzieć, że na talerzu mamy małą, smakowitą kanapkę. Składniki na jajka faszerowane pieczarkami i szynką 6 jajek 4-5 plasterków szynki 1 / 2 pęczka drobnego szczypiorku 5 średnich pieczarek 2 łyżki majonezu 1 / 2 łyżeczki majeranku

niecodziennikpary
Pieczony udziec z indyka 74

piekarniku jeszcze przez 10 minut, aby skórka się zrumieniła. Pieczony udziec z indyka bardzo dobrze smakuje nie tylko na ciepło do obiadu, ale także na zimno jako wędlina do kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczony udziec z indyka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Dżem śliwkowy II 94

wszystkim długie gotowanie na małym ogniu sprawiają, że dżem śliwkowy bez konserwantów nie ma sobie równych. Ten dżem stosujemy często w naszej kuchni, głównie jako dodatek do naleśników, na kanapki z białym serem, ale także do przekładania ciast. Dzisiaj np. świeży dżem ze śliwek węgierek towarzyszył śniadaniowym pankejkom. Składniki na dżem śliwkowy 3 kg śliwek 900 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Warstwowa sałatka z selera marynowanego 72

Zamiast tradycyjnych kanapek na śniadanie lub kolację proponujemy Wam zdrową, kolorową warstwową sałatkę z selera marynowanego . Niech nie zmyli Was zdjęcie, sałatki wychodzi spora miska i najeść się nią może cała rodzina, a jej przygotowanie jej jest prawie tak szybkie jak napisanie tego wpisu. Składniki na warstwową sałatkę z selera marynowanego 1 słoik marynowanego selera 250 g szynki

niecodziennikpary
Kotlety z fasoli 109

kotlety wystarczyło doprawić tylko majerankiem, solą oraz pieprzem. Kotlety z fasoli są bardzo sycącą potrawą, wystarczą proste dodatki, aby skomponować obiad, można je także potraktować jako dodatek do kanapek. Składniki na kotlety z fasoli 200 g fasoli Jaś 100 g czerwonej fasoli 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 liście laurowe 2 ziarenka

niecodziennikpary
Ogórki małosolne 75

przyniosłam z ogrodu. Ponieważ byłyśmy dość niecierpliwe, Mama nacinała końce ogórków, czasami także zalewała je ciepłą wodą, abyśmy już na drugi dzień miały ogórki małosolne do obiadu lub na kanapkę. Teraz także przez cały ogórkowy sezon w domu stoi nastawiony wielki słój ogórków, po które można zawsze sięgnąć i schrupać ze smakiem. Udostępnij Składniki na ogórki małosolne

niecodziennikpary
Baba ghanoush 77

Baba ghanoush przygotowana samodzielnie w domu to efekt naszej wyprawy do Łodzi i przepysznej kolacji zjedzonej w libańskiej restauracji. Jeśli lubicie pasty do kanapek, słonych przekąsek lub surowych warzyw, baba ghanoush z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zrobienie tej pasty z bakłażanów jest łatwe i szybkie. Najwięcej czasu zajmuje opiekanie bakłażanów, tak aby ich skórka zrobiła się czarna. Ponieważ

niecodziennikpary
Pasta z wędzonego śledzia 147

wystarczające na zrobienie dwóch, trzech obiadów, więc rybkę na obiad zamieniliśmy na rybkę na śniadanie. Kupiłam bowiem po raz pierwszy wędzone śledzie z zamiarem zrobienia z nich pasty na kanapki . Obawiałam się co prawda ilości ości w tej rybie, ale z tymi drobnymi, które przeoczyłam, poradził sobie blender i w przygotowanej paście ich nie wyczuliśmy. A pasta z wędzonego śledzia

niecodziennikpary
Grejpfrut pieczony w miodzie 125

świetny dodatek do śniadania, lub jako przekąska. Smakuje wyjątkowo - delikatniej, a zarazem z lekką pikantnością miodu i z charakterystyczną grejpfrutowi goryczką. Zjadłem go ze świeżym domowym pieczywem jako kanapkę śniadaniową i było ekstra. Innym razem dodałbym jeszcze warstwę twarożku, a już na niego wyłożyłbym ten cudownie pachnący owoc. Jednak jak już i mówiłem, pieczony grejpfrut w miodzie to świetna pełnowartościowa

Kuchnia Łukasza
Soczysty vege burger z halloumi na przedwiośnie i domowe bułki 120

świeżością warzyw i wszystkich zielonych przyjaciół ;) No i jeszcze te bułki! Bardzo proste i typowo hamburgerowe. Wchłaniają w siebie wszystkie smaki i aromaty wydobywające się ze składników ciepłej kanapki, a do tego są puszyste, miękkie i mogą być opieczone właśnie tak, jak lubicie najbardziej ;) Porzućmy chociaż na chwilę rozterki i odsuńmy na bok kłębuszki lęku, bo właśnie zaczyna się najzieleńsza

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Buraki stir fry z ryżem i tuńczykiem 91

myślą o tym że są w stanie długo spokojnie poleżeć sobie w spiżarni. Z buraków nastawiłam bardzo zdrowy zakwas, robię z nich surówki, gotuję zupy, piekę do sałatek, na kanapki. Buraki są super! Dzisiaj zapraszam Was na buraki pokrojone w słupki, podsmażone krótko na oleju w towarzystwie brązowego ryżu i tuńczyka. PRZEPIS BURAKI STIR FRY Składniki buraki stir

Dorota Smakuje
Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT 92

lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się do roboty! Jeśli nie – zapiszcie przepis na później. Osobiście jestem wielką miłośniczką ricotty, uwielbiam używać jej do placków, ciast, kanapek, czy do obiadu, dlatego zawsze mam ją w lodówce. Całe ciasto to zaledwie ok. 1035kcal, B: 50,4g, T: 48,1g, W: 97,2g. Składniki na formę

Be Fit Be Strong
papryka w korzennej zalewie pasteryzowana w piekarniku... 119

góra/dół, słoiki pasteryzować w piekarniku 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - papryka w zalewie korzennej jest bardzo lubiana w naszym domu jako dodatek do kanapek, sałatek, do zakąski.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sos tatarski 292

tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku

NiePieprz.pl
Chleb w jajku z kakaowym tahini 84

porcje: 12 kromek chleba 6 łyżeczek tahini z kakao 2 jajka pół szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 6 kromek chleba smarujemy tahini z kakao. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy odrobiną miodu. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Chleb w jajku

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania