kanapki - 13623 przepisów (strona:318/909)

Boczek pieczony 139

Dzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Boczek pieczony Czas przygotowania 12 godz Czas gotowania 2 godz Składniki 2 kg boczku bez kości sól (około 2 płaskie łyżeczki) 2 łyżki majeranku 5-6 ząbków czosnku Instrukcje Ząbki czosnku

To co lubię - gotuję i polecam
Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami 124

Jeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu czy innych dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami Składniki 1,5 kg schabu bez kości 2 garście świeżego lub pół paczki mrożonego szpinaku 500 g pieczarek 1 łyżeczka śmietany sól

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem z czarnej porzeczki / galaretka 135

potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę.  W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Instrukcje Porzeczki dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem – galaretka z cukinii 124

Dzisiaj zapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Papryka marynowana 119

mną kolejna, pracowita sobota. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików, jest idealna do kanapek czy sałatek. Z podanej ilości 5kg wychodzi 12 słoiczków 0,54. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka marynowana Składniki 5 kg papryki czerwonej 1 łyżka płaska (potrzebna do posolenia wody, w której obgotowujemy paprykę) Zalewa: 9 szklanek wody

To co lubię - gotuję i polecam
Roladki schabowe ze śliwkami 122

blue, świeżymi ziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe ze śliwkami Składniki 6 kotletów schabowych 6-8 dużych śliwek 150 g sera pleśniowego typu blue Lazur 2 łyżki miodu 12 plastrów boczku

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone 162

tradycyjnej. Każdy ma swój patent na udane kotlety, jeśli je macie podzielcie się nimi w komentarzu. Ja bardzo lubię mielone z duszonymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub na zimno do kanapki ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone Porcje 8 Składniki 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 mała sucha bułka pszenna 1 jajko sól pieprz olej do smażenia bułka

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 133

Pulled pork, wieprzowina długo pieczona. Mięso, które po upieczeniu jest wyjątkowo delikatne i miękkie. Świetnie pasuje do kanapek, wszelkiego rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas

To co lubię - gotuję i polecam
Karkówka pieczona 208

Karkówka pieczona to fajny pomysł na smaczną wędlinę do kanapek, a także danie obiadowe, do którego pasuje wiele dodatków np.: kasze, kluski śląskie, ziemniaki lub po prostu warzywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karkówka pieczona Składniki 1,5 – 2 kg karkówki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka rozmarynu

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta z tuńczykiem i jajkami 131

Często robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z tuńczykiem i jajkami Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 średnie ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo 100 g sera białego 1 łyżeczka drobno posiekanego

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka szwedzka 119

Chciałabym Was dzisiaj zachęcić do przygotowania sałatki ogórkowej. Popularna sałatka szwedzka, która z pewnością Wam posmakuje, świetna do kanapek czy obiadu. Przygotowuje ją się całkiem szybko, z podanej ilości wychodzi 6 słoików 0,5 litrowych. Zapraszam również na bloga po sprawdzone przepisy na ogórki, kiszone , konserwowe i musztardowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka szwedzka Porcje 6 Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Czosnek niedźwiedzi – pasta 136

takiej formie dodawać jako przyprawę do różnych potraw, a także zrobić z niego pastę. Pamiętajcie, że najsmaczniejszy jest ten kupowany, (zbierany) wczesną wiosną. Doskonały jako dodatek do kanapek, sosów, mięs czy jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czosnek niedźwiedzi – pasta Składniki 200 g liści czosnku niedźwiedziego 1 łyżka soli oliwa z oliwek Instrukcje Liście bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Blendujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Frużelina wiśniowa. 202

żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie, ale ja robię to za pomocą

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem (mus) morelowy. 122

fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia trawienie i zapobiega anemii. Dlatego warto przygotować w sezonie chociaż kilka słoiczków tego przysmaku. Zimą wykorzystacie go do kanapek, naleśników, ciast, placuszków. Dżem morelowy możecie przygotować w formie musu. Ja właśnie tak robię ponieważ w przypadku moreli wolę taką konsystencję. Morele po ugotowaniu od razu możecie przelać do słoiczków

To co lubię - gotuję i polecam
Co zapakować dziecku do szkoły na drugie śniadanie 134

szkolny właśnie się rozpoczął. Ponownie powstał dylemat drugiego śniadania dla dziecka. Dawniej dzieci do szkoły zabierały kanapki lub drożdżówki. Jednak często jedzenie lądowało w szkolnym koszu lub na dnie plecaka. Każdy rodzic chce, aby jego dziecko było najedzone w trakcie lekcji oraz spożywało wartościowy posiłek. Na pewno warto zapytać dziecko co chciałoby zjeść na drugie śniadanie i dojść do jakiegoś

ProstePesto.pl