było rewelacyjne. Spróbowałam wczoraj odtworzyć ten smak posiłkując się różnymi przepisami z Internetu. Wyszło mi! Wyszła mi idealnie taka sama. Jest pyszna, aromatyczna i nada się idealnie do kanapek, ale i do innych dań. Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 5 czerwonych cebul 180 ml czerwonego wina (wytrawnego) 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka liwy z oliwek
Kuchnia moimi oczamiPasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki
Zrób to smaczniePyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego
LatosiowydomPasta z bakłażana , czyli domowa baba ghanoush . Pasta z bakłażana podawana jest przeważnie jako dodatek do pieczywa. Na świecie można spotkać wiele podobnych potraw, które nieznacznie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszny,lekko pikantny sos z grillowanych papryk i bakłażanów.Nadaje się właściwie do wszystkiego- idealny do mięs,na kanapki,jako dodatek do dań obiadowych,do posmarowania pizzy,do makaronu.Jest bardzo uniwersalny ,czyli taki jak lubię.Na pewno wam posmakuje,polecam
Swojskie jedzonkozapasy w spiżarni to zawsze benefit kiedy mamy utrudniony dostęp do świeżych warzyw. Po kiszonkach robię też trochę marynat w occie – te przydają się dla podkreślenia smaku kanapek i burgerów, do sałatek i surówek jako dodatek, jako zakąska na przyjęciach. Ogórki po rosyjsku to marynata barwiona kawałkiem buraka na różowo. Można tu użyć malutkich buraczków w całości lub dużych
Dorota SmakujeJako dodatek aromatyczna, świeżo parzona kawa z mlekiem. Szybki przepis na: Klasyczna jajecznica z kajzerką Składniki pieczywo pełnoziarniste awokado sól pieprz masło odrobina soku z cytryny jajko Przepis na: Kanapki z jajecznicą Tost z awokado i jajkiem sadzonym – przepis Awokado wydrążamy ze skórki, przekładamy do miseczki, skrapiamy odrobiną soku z cytryny i rozgniatamy widelcem. Pieczywo grillujemy na patelni grillowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wędzone piersi z kurczaka - idealne na kanapki lub jako składnik sałatek - np. takiej z ryżem. Przepis bardzo prosty, więc jeśli macie wędzarnie to zachęcam do domowych wyrobów :) Składniki: piersi z kurczaka Zalewa peklująca: 80 g peklosoli 1 litr wody Przygotowanie: Przygotować zalewę peklującą - peklosól rozpuścić w wodzie (wodę przegotować, ostudzić, do ostudzonej wody dodać dopiero peklosól). Piersi z kurczaka
Kocham..lubię..gotuję..też włożyłam do słoików, ale może też być ona w kolorze zielonym. Cukinia marynowana z chili jest chrupiąca, lekko pikantna i świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu czy kanapek. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na cukinię marynowaną z chili do słoików! Ja z podanej ilości składników uzyskałam 3 słoiki o pojemności 0,9 litra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka PichciGotując rosół lub wywar na inną zupę często potem mamy dylemat, co zrobić z mięsem oddzielonym od kości. Niedawno znajoma dała nam świetny przepis na pastę
Kulinarna PolskaDomowy dżem wiśniowy to idealny dodatek do kanapek na zimę, albo jako jeden ze składników różnego rodzaju deserów – ciast, naleśników, gofrów. Jednak z doświadczenia wiem, że do zimy to ciężko będzie mu przeleżeć, bo jest pyszny. Zakładam, że z półek zniknie znacznie wcześniej. Przeczytaj przepis na: Dżem z brzoskwiń Możemy go przygotować na dwa sposoby – z cukrem żelującym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ogórki w zalewie curry to kolejna moja propozycja na zamknięcie ogórków w słoikach. Idealny dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy jako przekąska imprezowa. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Ogórki są pyszne, chrupiące i aromatyczne a wręcz uzależniają, przyznam, że jak otworzę słoik to potrafię sama go opróżnić :) Składniki: * 2,5 kg ogórków gruntowych * 1 litr wody * 300 g cukru
Zrób to smaczniePozostawić smak lata można w słoiku, tym razem zamknęłam cukinię, paprykę i cebulę. Marynowana cukinia z papryką i cebulą to pyszny dodatek do obiadu czy kanapek, jak kto woli. W moim domu najczęściej tego typu dodatki znikają podczas obiadu i to najchętniej w okresie jesienno – zimowym, kiedy nie ma już dostępu do świeżych warzyw … Czytaj dalej Marynowana cukinia
Pieprzyć z FantazjąPasta z zielonego groszku i słonecznika to rewelacyjny dodatek do kanapek. Smakuje tak wspaniale, że chce się ją jeść i jeść… Najlepiej komponuje się z domowym chlebkiem, ale jest tak pyszna, że spokojnie można ją zajadać solo. Jestem przekonana, że zasmakuje każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za zielonym groszkiem. Sama należę do grona tych osób, ale ta pasta
Natka Pietruszki