Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 170było rewelacyjne. Spróbowałam wczoraj odtworzyć ten smak posiłkując się różnymi przepisami z Internetu. Wyszło mi! Wyszła mi idealnie taka sama. Jest pyszna, aromatyczna i nada się idealnie do kanapek, ale i do innych dań. Aromatyczna konfitura z czerwonej cebuli 5 czerwonych cebul 180 ml czerwonego wina (wytrawnego) 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka liwy z oliwek
Kuchnia moimi oczami
PASTA Z TUŃCZYKA Z DODATKIEM CHRZANU 145Pasta z tuńczyka przygotowywana jest zazwyczaj z majonezem. Jednak moja wersja wzbogacona została o chrzan co zaostrzyło jej smak. Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na kanapkę lub np do faszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki
Zrób to smacznie
Ogórkowe plasterki w pikantnym curry. 136Pyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego
Latosiowydom
Pasta z bakłażana 148Pasta z bakłażana , czyli domowa baba ghanoush . Pasta z bakłażana podawana jest przeważnie jako dodatek do pieczywa. Na świecie można spotkać wiele podobnych potraw, które nieznacznie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy Ajwar - pyszny sos do mięs ,na kanapki 162Pyszny,lekko pikantny sos z grillowanych papryk i bakłażanów.Nadaje się właściwie do wszystkiego- idealny do mięs,na kanapki,jako dodatek do dań obiadowych,do posmarowania pizzy,do makaronu.Jest bardzo uniwersalny ,czyli taki jak lubię.Na pewno wam posmakuje,polecam
Swojskie jedzonko
Ogórki marynowane po rosyjsku 150zapasy w spiżarni to zawsze benefit kiedy mamy utrudniony dostęp do świeżych warzyw. Po kiszonkach robię też trochę marynat w occie – te przydają się dla podkreślenia smaku kanapek i burgerów, do sałatek i surówek jako dodatek, jako zakąska na przyjęciach. Ogórki po rosyjsku to marynata barwiona kawałkiem buraka na różowo. Można tu użyć malutkich buraczków w całości lub dużych
Dorota Smakuje
Tost z awokado i jajkiem sadzonym 168Jako dodatek aromatyczna, świeżo parzona kawa z mlekiem. Szybki przepis na: Klasyczna jajecznica z kajzerką Składniki pieczywo pełnoziarniste awokado sól pieprz masło odrobina soku z cytryny jajko Przepis na: Kanapki z jajecznicą Tost z awokado i jajkiem sadzonym – przepis Awokado wydrążamy ze skórki, przekładamy do miseczki, skrapiamy odrobiną soku z cytryny i rozgniatamy widelcem. Pieczywo grillujemy na patelni grillowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wędzone piersi z kurczaka 202Wędzone piersi z kurczaka - idealne na kanapki lub jako składnik sałatek - np. takiej z ryżem. Przepis bardzo prosty, więc jeśli macie wędzarnie to zachęcam do domowych wyrobów :) Składniki: piersi z kurczaka Zalewa peklująca: 80 g peklosoli 1 litr wody Przygotowanie: Przygotować zalewę peklującą - peklosól rozpuścić w wodzie (wodę przegotować, ostudzić, do ostudzonej wody dodać dopiero peklosól). Piersi z kurczaka
Kocham..lubię..gotuję..
Cukinia marynowana z chili 171też włożyłam do słoików, ale może też być ona w kolorze zielonym. Cukinia marynowana z chili jest chrupiąca, lekko pikantna i świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu czy kanapek. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na cukinię marynowaną z chili do słoików! Ja z podanej ilości składników uzyskałam 3 słoiki o pojemności 0,9 litra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichci
Co zrobić z mięsem po gotowaniu zupy? Mamy przepis na pyszną pastę kanapkową 1443Gotując rosół lub wywar na inną zupę często potem mamy dylemat, co zrobić z mięsem oddzielonym od kości. Niedawno znajoma dała nam świetny przepis na pastę
Kulinarna Polska
Domowy dżem wiśniowy 150Domowy dżem wiśniowy to idealny dodatek do kanapek na zimę, albo jako jeden ze składników różnego rodzaju deserów – ciast, naleśników, gofrów. Jednak z doświadczenia wiem, że do zimy to ciężko będzie mu przeleżeć, bo jest pyszny. Zakładam, że z półek zniknie znacznie wcześniej. Przeczytaj przepis na: Dżem z brzoskwiń Możemy go przygotować na dwa sposoby – z cukrem żelującym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
OGÓRKI W ZALEWIE CURRY 132Ogórki w zalewie curry to kolejna moja propozycja na zamknięcie ogórków w słoikach. Idealny dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy jako przekąska imprezowa. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Ogórki są pyszne, chrupiące i aromatyczne a wręcz uzależniają, przyznam, że jak otworzę słoik to potrafię sama go opróżnić :) Składniki: * 2,5 kg ogórków gruntowych * 1 litr wody * 300 g cukru
Zrób to smacznie
Marynowana cukinia z papryką i cebulą 800Pozostawić smak lata można w słoiku, tym razem zamknęłam cukinię, paprykę i cebulę. Marynowana cukinia z papryką i cebulą to pyszny dodatek do obiadu czy kanapek, jak kto woli. W moim domu najczęściej tego typu dodatki znikają podczas obiadu i to najchętniej w okresie jesienno – zimowym, kiedy nie ma już dostępu do świeżych warzyw … Czytaj dalej Marynowana cukinia
Pieprzyć z Fantazją
Pasta z zielonego groszku i słonecznika 130Pasta z zielonego groszku i słonecznika to rewelacyjny dodatek do kanapek. Smakuje tak wspaniale, że chce się ją jeść i jeść… Najlepiej komponuje się z domowym chlebkiem, ale jest tak pyszna, że spokojnie można ją zajadać solo. Jestem przekonana, że zasmakuje każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za zielonym groszkiem. Sama należę do grona tych osób, ale ta pasta
Natka Pietruszki