Ogórkowe plasterki w pikantnym curry.

Ogórkowe plasterki w pikantnym curry.

Ogórkowe plasterki w pikantnym curry.

  Pyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki gorczycy 2 łyżki posiekanego kopru (baldachimu)   Robimy! Ogórki myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy kroimy w dro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, curry, mielone, obiad, przetwory, kanapki, ogórki w curry

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.