imprezy i przyjęcia. Zawsze jako pierwsze znikają z talerza. Oczywiście, można też uformować i upiec większe bułki, które będą świetne do domowych burgerów lub do przygotowania zdrowych kanapek. SKŁADNIKI / 40 sztuk 375 g (2 i 1/2 szklanki) mąki pszennej 1i 1/2 łyżeczki soli morskiej 10 g świeżych drożdży lub 5 g suszonych 1 łyżka cukru 250 ml letniego
cool and mintybazie jogurtu i majonezu z dodatkiem curry, ketchupu i przypraw. Aromatyczny, szybki sos, który dodasz do wszelakich potraw z drobiu, np. nuggetsów, szaszłyków, aromatycznych warzyw z grilla, kanapek z wędliną lub serem. Do sosu możecie wrzucić przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, świeżo posiekane zioła, np. bazylię, kolendrę, koperek lub natkę, dodać łyżkę pasty ajwar (pasta z pieczonych bakłażanów i papryki
Zasmakuj Kuchninagrzanego do 180 st.C. na około 5-7 minut. Po wyjęciu z piekarnika, na każdej kromce ułożyć plasterek żółtego sera. Następnie na ciepłe bagietki nakładać przygotowany wcześniej farsz. Wierzch kanapek posypać pokrojonym szczypiorkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcidomówce. 12. Domowy longer, czyli miękka, puszysta bułka posmarowana ketchupem, soczyste mięso i świeże warzywa. Przygotowując poniższy przepis wzorowałam się na longerach z KFC. Jednak, aby ulepszyć kanapki - dodałam do nich pomidora oraz ogórka
Ugotowaćmoże jednak ktoś nie słyszał…? Ten przysmak musi być u mnie na stole koniec i kropka. No to wcinamy przez trzy tygodnie kluski z truskawkami częściej niż kanapki….. Najlepsze są kluchy własnej roboty świeżo ugotowane i do tego świeżo zerwane truskawki. Niebo w gębie. Zbieram się do produkcji własnego makaronu. W sumie dobrą mąkę mam, jeszcze jaja
Pieprzyć z Fantazjąkurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i ziarnem słonecznika. O sosie czosnkowym pisałam w innym poście – tutaj . Zawsze go mam w lodówce, bo nie tylko nadaje się do pizzy, kanapek, ale i do tego rodzaju dania. Spokojnie może stać kilka dni a my możemy cieszyć się jego smakiem. Składniki: * sałata kolorowa strzępiasta albo lodowa * pierś z kurczaka * sól ziołowa, papryka słodka
Pieprzyć z Fantazjąprzyprawiłam jeszcze solą, pieprzem i zblendowałam na gładką masę. Można do tej pasty dodać zioła, jeśli lubimy. Polecam zrobić takie pate. Jest to naprawdę smaczny dodatek np. na kanapki. Notatki: * żeby uzyskać bardziej miękką formę tego pate’ nie dodawać żelatyny Smacznego! Lidka Artykuł Pâtè z drobiowych wątróbek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Jeśli komuś znudziła się tradycyjna kanapka z masłem, wędliną i serem to zapraszam do poczytania. Pomysł może trafi Wam do smaku. Wiosenne wydanie tostów i garść witamin Składniki: * bagietka * 2-3 ząbki czosnku * oliwa z oliwek * pomidorki koktajlowe * kiełki * szynka np. parmeńska, szwarcwaldzka, bądź inna dowolna * dowolna sałata np. rukola, roszponka czy masłowa Bagietkę pokroiłam w plastry
Pieprzyć z FantazjąCześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi. Składniki: ( na dwie kanapki) * 4 kromki chleba tostowego * 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach * 2 jajka * świeże liście szpinaku * kiełki np. z rzodkiewki czy z pora * masło czosnkowe Pieczywo zarumieniłam w tosterze
Pieprzyć z FantazjąCześć! Najczęściej podczas weekendów robię śniadania trochę inne niż podczas tygodnia pracy. Mam czas by go poświęcić na zrobienie czegoś innego niż kanapki czy chociażby ukochana jajecznica. To śniadanie zrobiłam również z jajkami, ale zapiekłam je w formie muffinek. Składniki na 12 muffinek: * 10 dkg szpinaku świeżego * 6 jajek * 4 – 5 łyżek startego żółtego sera * 1 ząbek czosnku
Pieprzyć z Fantazjąryby na tysiąc sposobów, na dłuższą metę mogą człowieka zabić..no może nie dosłownie, ale fakt że my po takich, „ekstrasach” myślimy już tylko o zwykłej kanapce z szynką lub serem Prostota tego przepisu jest wprost genialna, tak samo jak smak i łatwość wykonania. Polecam, kurczak będzie hitem, szczególnie dla tych, którzy jak mój starszy syn, cenią sobie
Ogrodnik w podróżyminut – do suchego patyczka. Gotowy chleb można jeść samodzielnie (jak ciasto) albo posmarować masłem – w ten sposób jest jeszcze smaczniejszy. Pomimo słodkiego smaku nadaje się na kanapki, ale pewnie nie wszystkie dodatki będą się dobrze komponować ze słodyczą. Chleb paleo bananowy z mąką gryczaną jest bardzo smaczny, ale niestety to prawdziwa orgia węglowodanowa. Mała kromeczka ma prawie
PaleoSMAKPasztet drobiowy z żurawiną jest dość lekki, kremowy, nie za suchy i bardzo smaczny. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek albo przystawka na świąteczny stół. Ponadto, podczas jego przygotowania powstaje bulion drobiowy, który możemy wykorzystać jako bazę do zgotowania pysznej zupy np. pomidorowej albo ugotować makaron i już mamy rosół. Składniki na pasztet drobiowy z żurawiną (keksówka 27x11cm
e-PrzepisyKulinarne