OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGORKI  MALOSOLNE  Tym razem zapraszam do wypróbowania przepisu na ogórki małosolne. Ogórki te są bardzo smaczne,  chrupiace, proste w wykonaniu, idealne jako dodatek do kanapek, obiadu czy tak po prostu do zjedzenia. .Składniki*: 1,5 kg ogórków 100 g soli kamiennej, nie jodowanej(3 lyzki) liść lub kawałek obranego i oczyszczonego korzenia chrzanu 2-3 duże łodygi kopru włoskiego 2 liście winogrona 3-4 liście czarnej porzeczki 3-4 liście wiśni 3 ząbki czosnku * podane składniki przeznaczone są na jeden 3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.