kanapki - 13123 przepisów (strona:341/875)

Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru 83

dodatkami. W ten właśnie sposób powstały pancakes na mące gryczanej z dodatkiem bazylii, słodzone bananami i figami. Pankejki mogą Cię uratować, gdy chcesz zrobić na śniadanie coś innego, niż kanapki, … Artykuł Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Krem orzechowy 210

Krem orzechowy, który chciałam Wam dzisiaj pokazać to wbrew mylącej nazwie nie pasta z orzechów do smarowania na kanapkach :) Będzie za to idealny do przełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek

Ciastkozercy
Chleb z sezamem na drożdżowym zaczynie biga 102

znajomy z FB z grupy Piekarnicza Brać. Chleb jest mało pracochłonny, tylko potrzebuje trochę czasu na wyrastanie, polecam gorąco. Chleb jest sprężysty, mięciutki i ma chrupiącą skórkę, idealny na kanapki a jak pachnie, a jak jest jeszcze ciepły, będziecie zajadać sam albo z masłem, przepyszny. Bochen chleba na drożdżach z sezamem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 138

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Najlepsze ogórki kiszone na zimę 854

sezonie kupujemy kilka kilogramów i robimy szybkie kiszone ogórki, które zjadamy w ciągu kilku dni. Domowe ogórki są bardzo smaczne oraz bardzo zdrowe. Świetnie nadają się jako dodatek do kanapek,obiadu bądź baza do zupy ogórkowej. Koniec lipca to moment, by zrobić nasze ulubione ogórki kiszone na zimę. Przepis ten podała mi moja babcia, która robi tak ogórki

To Musisz Wiedzieć
Przysmak kanapkowy z boczku, film jak zrobić 134

przypomnienia mój dawny przepis na coś pysznego na kanapki z mielonego boczku-jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam zrobić-Przygotowałam dla was również filmik więc zobaczcie sami jakie to proste

Swojskie jedzonko
Konfitura wiśniowa 110

cukru. Podczas sezonu wiśniowego oprócz dżemów niskosłodzonych zawsze robię partię takich prawdziwych konfitur. Nie ma nic lepszego, niż słoiczek pysznych konfitur otwarty w środku zimy do naleśnika, kanapki lub jako nadzienie do rogalików czy pączków. Polecam serdecznie :) Składniki: 3 kg wydrylowanych wiśni 2 kg cukru 1 szklanka wody Przygotowanie: Wydrylowane wiśnie zasypać 1 szklanką cukru i pozostawić

Kocham..lubię..gotuję..
Dżem miętowy z cytryną 113

roku. Nigdy nie robiłam ale znaleziony na stronie Przy garach  przepis bardzo mnie zaciekawił. W ogrodzie mięty pod dostatkiem to poczyniłam :) Smak zaskakujący, interesujący, orzeźwiający. Fajny dodatek do kanapek ale ja go bardziej widzę jako dodatek do kremów do ciast czy serników na zimno. Mój dżem zabarwiłam barwnikiem spożywczym ale równie dobrze możecie go zostawić w naturalnym kolorze - wtedy

Kocham..lubię..gotuję..
Pasta z bakłażana i papryki 113

Pasty warzywne to idealny pomysł na kanapki. Wcale nie musicie jeść cały czas pieczywa z serem lub wędliną. Jeśli chcecie być zdrowi i dostarczać swojemu organizmowi wielu witamin, postawcie na warzywa! Najłatwiejszym sposobem na przemycenie kilku warzyw w jednym, smacznym miejscu, jest przygotowanie warzywnej pasty. Tym razem pasta z bakłażana i papryki poleca się jako dodatek do pieczywa Pasta

Natka Pietruszki
Gryczane kotlety z łososiem 91

wezmę na 2 kęsy, zagryzę ogórkiem kiszonym i jestem najedzona. 😆 Niby głupie, ale zalicza się jako pełnowartościowy posiłek😎I taki wynalazek jest o wiele ciekawszy i zdrowszy niż standardowa kanapka z serem, szynką i sałatą.😋 T Takie kotleciki można zarówno usmażyć lub upiec. Wartości odżywcze 2 porcji pieczone: 791 kcal

zdrowo i aktywnie
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 102

ogóle lub od święta. A wtedy pojawiają się problemy trawienne, zaparcia itp. Ktoś mi kiedyś powiedział, że błonnik taki jak w warzywach jest też w pieczywie i jak je kanapkę to już starczy..owszem jest, bo zboże go zawiera, ale NIE jest ono zastępstwem warzyw! Uszy więdną od takich informacji czasami. Każdy posiłek w ciągu dnia powinien zawierać warzywa albo

zdrowo i aktywnie
Zapiekanki z pieczarkami! Przygotuj w domu najlepszy polski fast food 63

oliwek Ketchup lub inne dodatki według uznania Porcja na 10 zapiekanek Pieczarki (kapelusze) obrać ze skórki i poszatkować w cienkie plasterki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kanapki ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem i lekko skropić oliwą. Można posmarować masłem. Na kromkach układać dość grubą warstwę pieczarek i lekko je posolić. Całość posypać grubą warstwą żółtego sera

Gotujemy i jemy
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 90

masy wykładać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na złoto z obu stron. Kotleciki z cukinii świetnie smakują na ciepło oraz na zimno.  Mogą stanowić świetny dodatek do kanapek, zastępujący wędlinę. Przed podaniem można oprószyć je startym oscypkiem.    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 87

przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i korzenną nutą goździków będzie idealnym dodatkiem do kanapek, ciast i deserów. Dżem jeżynowy jest naprawdę prosty do przygotowania, gwarancją sukcesu są świeże i dojrzałe jeżyny. Składniki potrzebne na dżem jeżynowy (porcja na 4 małe słoiki): 1 kg dojrzałych

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania