Pomidorowe muffinki z tuńczykiem i oliwkami

Pomidorowe muffinki z tuńczykiem i oliwkami

Muffinków nigdy za wiele! Zwłaszcza, że te wytrawne świetnie nadają się jako alternatywa dla kanapek. Składniki (12 sztuk) -2 szkl. mąki owsianej lub pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -250 ml passaty pomidorowej -puszka tuńczyka w kawałkach -garść oliwek -2 jajka -1/4 szkl. oliwy z oliwek -suszona bazylia -szczypta soli Przygotowanie Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Mokre składniki (passata, jajka, olej) umieścić w 1 misce. Dokładnie wymieszać. Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.