Jajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku. Jajka z łososiem i zielonym majonezem. Zielony majonez uczyliśmy się robić od podstaw na warsztatach z Ernestem Jagodzińskim, wtedy robiliśmy go do ośmiornicy z chorizo, ziemniakami, robiliśmy tam też majonez wasali. Taki zielony majonez to żadna wyższa szkoła jazdy, każdy go zrobi. Zielony majonez z tego przepisu jest prostszy wystarczy wybrane zioła w tym wypadku szczypiorek zmiksować z gotowym majonezem. Często też miksuję szczypiorek z serkiem tworząc pyszna pas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci