kanapki - 13623 przepisów (strona:345/909)

papryka w korzennej zalewie pasteryzowana w piekarniku... 170

góra/dół, słoiki pasteryzować w piekarniku 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - papryka w zalewie korzennej jest bardzo lubiana w naszym domu jako dodatek do kanapek, sałatek, do zakąski.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sos tatarski 341

tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku

NiePieprz.pl
Chleb w jajku z kakaowym tahini 133

porcje: 12 kromek chleba 6 łyżeczek tahini z kakao 2 jajka pół szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 6 kromek chleba smarujemy tahini z kakao. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy odrobiną miodu. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Chleb w jajku

Mienta blog
Kanapka orzechowa 257

orzechów włoskich ok 1/2 szklanki erytrytolu 1 budyń waniliowy 2,5 szklanki mleka Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka … Czytaj dalej Kanapka orzechowa

czarrna od kuchni
Wędliny w słoiku 170

produktami typu wyrób wędlino podobny. Tyczy się to również mięsa, smalcu, zupy czy innych konserw w słoikach. Domowa wędlina czy smalec ze słoika są idealne jako obkład na kanapki. Nasi czytelnicy wiedzą, że co jakiś czas dodajemy jakiś nowy przepis na wędlinę domową. Wędlina ze słoika jest tania, smaczna, a do jej przygotowania potrzebne są jedynie słoiki, dowolne mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem 124

wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. To pyszna włoska wersja pieczywa, występuje w wersji cienkiej jak i grubszej. Ja tym razem zrobiłam grubszą, aby wykorzystać ją jako podstawę kanapek.   Focaccia z ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem 300 g ugotowanych ziemniaków 300-400 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 650 g mąki pszennej 20 g drożdzy świeżych plus 1 łyżeczka cukru

Kuchnia na wzgórzu
Bułeczki drożdżowe, chleb, rogaliki drożdżowe i inne domowe pieczywo 346

zanim minie jego data przydatności do spożycia, okaże się, że musisz je wyrzucić. Jeżeli kupiłeś/aś za dużo pieczywa, możesz je zamrozić, wysuszyć, zrobić pyszne śniadanie:  Kanapka Monte Cristo / chleb w jajku Tosty francuskie Śniadaniowy tost Powracając, pieczenie chleba to bardzo miła i przyjemna sprawa, mam dla Was kilka prostych przepisów. Nie wiem czy wiecie, nie każdy wychodząc

MamaOskarka
Łatwe obiady z makaronem 173

szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Makaron z pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym Sałatka makaronowa z serem feta i granatem   Artykuł Łatwe obiady z makaronem pochodzi

Kuchnia Bazylii
Udziec z indyka pieczony na warzywach 148

aromatyczny. Udziec z indyka pieczony na warzywach gorąco polecam na rodzinny obiad. Jeżeli nie zjecie całego mięsa na obiad, to gdy ostygnie świetnie nadaje się jako wędlina na kanapki. Poniższy przepis jest bardzo prosty i świetnie nadaje się do tzw. "czyszczenia lodówki" czy wykorzystania nieco zwiędniętych warzyw. Udziec z indyka pieczony na warzywach Składniki:  Podudzie z indyka z kością

Codzienne Gotowanie
Szynka pieczona w marynacie musztardowej 172

pyszną pieczeń, tym razem z szynki wieprzowej. Zrobiłam ją w marynacie musztardowo - paprykowo - cebulowej. Szynka jest idealna na ciepło jako pieczeń obiadowa, lub na zimno jako domowa wędlina na kanapki. Wyszła bardzo soczysta i mięciutka. Piekłam ja w rękawie foliowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg ok. 1 łyżka soli 0,5 łyżeczki

Waniliowe Improwizacje
Pasta jajeczno - rybna 135

rana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo potraw które wykorzystałam, rodem z PRL-u ale całkiem fajnych. Dziś pasta do kanapek, można ją zajadać samą, jak twarożek, można użyć jej jako dip do warzyw. Pasta kanapkowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowa przekąska – tortilla z awokado 160

czosnkowy, albo chrzanowy. Zobacz przepis na: Jogurtowy sos czosnkowy Składniki placki tortilli 1 pomidor awokado sól pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki kukurydzy z puszki Szybki przepis na: Kanapka z awokado i jajko w koszulce Tortilla z awokado – przepis Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Wkładamy do miseczki i skrapiamy sokiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym 176

coś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także.  Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu

Kardamonovy
Sałatka jarzynowa z mięsem z rosołu i rzeżuchą 170

pieprzem i wymieszałam z majonezem. Użyłam ok. 2-3 łyżki. Gotowa sałatkę schłodziłam przed podaniem w lodówce. Taka sałatka jest treściwa. Może stanowić odrębny posiłek lub dodatek do kanapek. Rzeżucha nadaje fajnego charakteru i pikanterii. Jeśli ktoś nie lubi jej smaku lub akurat nie ma zasianej, można ją oczywiście pominąć lub zastąpić np. natką pietruszki czy szczypiorkiem. Smak będzie trochę

Waniliowe Improwizacje
Świąteczny Pasztet 1081

Świąteczny Pasztet Przepyszny pasztet, którym możemy obłożyć kanapki. Pasztet, który może podać na świąteczne śniadanie. Składniki: ·        30 dag szynki wieprzowej ·        20 dag boczku surowego ·        2 udka z kurczaka ·        30 dag wątroby drobiowej

Kulinarna Chwila