góra/dół, słoiki pasteryzować w piekarniku 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - papryka w zalewie korzennej jest bardzo lubiana w naszym domu jako dodatek do kanapek, sałatek, do zakąski.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku
NiePieprz.plporcje: 12 kromek chleba 6 łyżeczek tahini z kakao 2 jajka pół szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 6 kromek chleba smarujemy tahini z kakao. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy odrobiną miodu. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Chleb w jajku
Mienta blogorzechów włoskich ok 1/2 szklanki erytrytolu 1 budyń waniliowy 2,5 szklanki mleka Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka … Czytaj dalej Kanapka orzechowa
czarrna od kuchniproduktami typu wyrób wędlino podobny. Tyczy się to również mięsa, smalcu, zupy czy innych konserw w słoikach. Domowa wędlina czy smalec ze słoika są idealne jako obkład na kanapki. Nasi czytelnicy wiedzą, że co jakiś czas dodajemy jakiś nowy przepis na wędlinę domową. Wędlina ze słoika jest tania, smaczna, a do jej przygotowania potrzebne są jedynie słoiki, dowolne mięso
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. To pyszna włoska wersja pieczywa, występuje w wersji cienkiej jak i grubszej. Ja tym razem zrobiłam grubszą, aby wykorzystać ją jako podstawę kanapek. Focaccia z ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem 300 g ugotowanych ziemniaków 300-400 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 650 g mąki pszennej 20 g drożdzy świeżych plus 1 łyżeczka cukru
Kuchnia na wzgórzuzanim minie jego data przydatności do spożycia, okaże się, że musisz je wyrzucić. Jeżeli kupiłeś/aś za dużo pieczywa, możesz je zamrozić, wysuszyć, zrobić pyszne śniadanie: Kanapka Monte Cristo / chleb w jajku Tosty francuskie Śniadaniowy tost Powracając, pieczenie chleba to bardzo miła i przyjemna sprawa, mam dla Was kilka prostych przepisów. Nie wiem czy wiecie, nie każdy wychodząc
MamaOskarkaszpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Makaron z pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Artykuł Łatwe obiady z makaronem pochodzi
Kuchnia Bazyliiaromatyczny. Udziec z indyka pieczony na warzywach gorąco polecam na rodzinny obiad. Jeżeli nie zjecie całego mięsa na obiad, to gdy ostygnie świetnie nadaje się jako wędlina na kanapki. Poniższy przepis jest bardzo prosty i świetnie nadaje się do tzw. "czyszczenia lodówki" czy wykorzystania nieco zwiędniętych warzyw. Udziec z indyka pieczony na warzywach Składniki: Podudzie z indyka z kością
Codzienne Gotowaniepyszną pieczeń, tym razem z szynki wieprzowej. Zrobiłam ją w marynacie musztardowo - paprykowo - cebulowej. Szynka jest idealna na ciepło jako pieczeń obiadowa, lub na zimno jako domowa wędlina na kanapki. Wyszła bardzo soczysta i mięciutka. Piekłam ja w rękawie foliowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg ok. 1 łyżka soli 0,5 łyżeczki
Waniliowe Improwizacjerana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo potraw które wykorzystałam, rodem z PRL-u ale całkiem fajnych. Dziś pasta do kanapek, można ją zajadać samą, jak twarożek, można użyć jej jako dip do warzyw. Pasta kanapkowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnkowy, albo chrzanowy. Zobacz przepis na: Jogurtowy sos czosnkowy Składniki placki tortilli 1 pomidor awokado sól pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki kukurydzy z puszki Szybki przepis na: Kanapka z awokado i jajko w koszulce Tortilla z awokado – przepis Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Wkładamy do miseczki i skrapiamy sokiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!coś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu
Kardamonovypieprzem i wymieszałam z majonezem. Użyłam ok. 2-3 łyżki. Gotowa sałatkę schłodziłam przed podaniem w lodówce. Taka sałatka jest treściwa. Może stanowić odrębny posiłek lub dodatek do kanapek. Rzeżucha nadaje fajnego charakteru i pikanterii. Jeśli ktoś nie lubi jej smaku lub akurat nie ma zasianej, można ją oczywiście pominąć lub zastąpić np. natką pietruszki czy szczypiorkiem. Smak będzie trochę
Waniliowe ImprowizacjeŚwiąteczny Pasztet Przepyszny pasztet, którym możemy obłożyć kanapki. Pasztet, który może podać na świąteczne śniadanie. Składniki: · 30 dag szynki wieprzowej · 20 dag boczku surowego · 2 udka z kurczaka · 30 dag wątroby drobiowej
Kulinarna Chwila