zmniejszamy temp do 160 stopni i dopiekamy ostatnie 30-40 minut. Rolada na ciepło cudnie smakuje z kluseczkami do obiadu, natomiast na zimno wspaniale sprawdza się jako wędlina do kanapek. Smacznego
Gotowanie...to proste !tego co najważniejsze. Głównymi składnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną
HealthyCreationsLubicie sałatki? Ja ostatnio przygotowuję ich coraz więcej, zabieram do pracy na drugie śniadanie. Jak dla mnie takie rozwiązanie to urozmaicenie kanapek, które już się przejadły Składniki: szklanka trzy kolorowego makaronu pół puszki kukurydzy pół ogórka typu wąż 20 dag polędwicy drobiowej 20 dag żółtego sera w kawałku po połowie papryk: czerwonej , żółtej i zielonej sól, pieprz łyżka majonezu Wykonanie
Z Majeczką w kuchniTaki sos na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska
Zasmakuj Kuchniwyciągnięcie ręki, ale możemy w łatwy sposób przygotować pyszne wędlinki w domu. Dziś goloneczka. Od razu po przyrządzeniu może być daniem obiadem, pozostawiona do wystygnięcia świetną wędlina na kanapki. Składniki: 2 przednie golonki bez kości sól- ok 1,5 łyżki pieprz ziarna- 8 sztuk ziele angielskie- 5 sztuk liść laurowy 3-4 sztuki 2 marchwie 1 pietruszka pół selera
Z Majeczką w kuchniMleczna kanapka tym razem bez pieczenia, na herbatnikach. Masę zobiłam taką samą jak do wersji z biszkoptem tyle, że dałam nieco mniej cukru. składniki: herbatniki kakaowe ok 400 g masa 300 g miękkiego masła 1/2 szkanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku polewa 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru
Monia miesza i gotujemiodem i domową konfiturą oraz świeże owoce to najlepszy wiosenno – letni deser. Do sosów – jest świetny do zabielania sosów, do gotowania. Zobaczcie TEN przepis. Jako samodzielny serek do kanapek – TEN chlebek z labnehem jest genialny, proponuję polać miodem. Jako dodatek do sałatek – mocno odsączony labneh bardzo fajnie się kruszy. Posypcie nim sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych
ladykitchenjednym plusem przygotowania takich placków jest to, że śmiało można zapakować je Naszym pociechom (oraz sobie do pracy) do śniadaniówki, mając pewność, że śniadaniówka wróci pusta, co przy zwykłej kanapce bywa różnie ;) Plus sok Hortex do kieszonki i dobrze zbilansowany posiłek, który dostarczy energii Naszym pociechom gotowy! 500 ml mleka 200 g kaszy manny 90 g cukru pudru trzcinowego
Kraina Miodem PłynącaJeden z lepszych sosów na zimno do jajek, szynki, kanapek czy też ryby. Super przepis na sos tatarski z kaparami i musztardą. Zrobisz zapewne w niecałe 20 minut. Spróbuj, bo naprawdę warto poznać ten smak. - uniwersalny sos do jajek na twardo - można go trzymać w lodówce do 7 dni - szybki i prosty w przygotowaniu
AniaGotuje.plBułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną, serem i zielonym groszkiem (używam marki Hortex). Jeśli chcecie coś do picia do bułeczek to polecam najlepsze smaczne i zdrowe soki Hortex SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej 150 g mąki razowej
zielonacukinkadodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne. Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad. Polecam! Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny sól, pieprz parmezan Przygotowanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasztety warzywne często pojawiają się w mojej kuchni, bo są fajną i zdrową alternatywą dla kawałka sera i szynki w kanapce. Dziś proponuję Wam obłędny pasztet z marchewką, soczewicą i masłem orzechowym. Marchewka tak samo jak dynia lubią masło orzechowe. Oj tak. I to bardzo. Nie pomijajcie tego składnika, bo dodaje fajnego twista. W przepisie jest harissa. Jeśli nie chcecie
wiecejwarzyw.plLubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości
Z Majeczką w kuchniroku 60-lecie istnienia – marka zrobiła konsumentom świetny urodzinowy prezent, ponieważ całkiem zrezygnowała z używania jajek od kur hodowanych klatkowo – oby to wyznaczyło kierunek także innym. Kanapki z plastrami takiej terriny rozpuszczają się w ustach. Masa ma delikatną konsystencję i przypomina puszystą galaretkę. Ja użyłam jako dodatków łososia, papryki i groszku, ale nie wahajcie się eksperymentować – świetnie
Poezja smakuformować bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHF