Niestety śniadaniom nie poświęcam należytej uwagi – ot, zwykła kanapka lub płatki owsiane z jogurtem i to przygotowywane dopiero w pracy… i to też nie zawsze. Weekendowe śniadania to jedyny czas, gdy można na śniadania przeznaczyć troszkę więcej czasu. Na blogu jest kilka takich smacznych, lecz pracochłonnych przepisów np Croque madame , śniadanie angielskie , jajka po benedyktyńsku czy śniadaniowe tosty
Smaki Na TalerzuZapraszam na smaczną domową wędlinę z karkówki. Karkówka w formie rolady z pieczarkami i szpinakiem super smakuje i ładnie wygląda. Świetna na zimno na kanapki i na ciepło jako danie obiadowe. Polecam Składniki: ok. 1 kg karkówki 2 garście szpinaku świeżego 2 duże pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju/oliwy sól pieprz 2 łyżki tartego żółtego sera papryka
słodkie i nie tylko historie kulinarnejeszcze chwilę na podrośnięcie. Piec ok. 20-30 minut, aż zrobią się złociste. Bułeczki można podawać jako przekąska do wina lub piwa, ale mogą też stanowić bazę na kanapki. Dzięki ziemniakom dosyć długo pozostają świeże
Weekendy w domu i ogrodzieŚniadanie nie musi być nudne. Kanapki są dobre,ale takie placuszki wcale nie są gorsze. Lubię urozmaicone śniadania więc różnego typu placuszki czy naleśniki pojawiają się u nas często. Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń
Kolorowa kuchnia Elkikażdej strony, na dość dużym ogniu, do zrumienienia. Gotowe smarujemy masełkiem. Chlebki możecie podać jako dodatek do sałatki lub jako składnik półmiska antipasti. Świetnie sprawdzą się jako baza domowych kanapek. Wypróbujcie koniecznie;) SKŁADNIKI / 8 SZT. CHLEBKI 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli MASEŁKO ZIOŁOWE 25 g masła
cool and mintyzrobić z wędzonej ryby? Spróbujcie tej pysznej sałatki z cieciorką. PRZEPIS Ta pasta z makreli was zaskoczy. Nietypowe składniki, super smak. PRZEPIS Artykuł Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskazmuszał do jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki pachnącej trawą. Uwielbiam szpinak w każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe
Karo in the KitchenZapraszam na pyszny twarożek z miodem i rodzynkami oraz nutą wanilii. Twarożek idealny jest do naleśników lub na kanapkę. Polecam Składniki: 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki rodzynek Przygotowanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, miód, pastę waniliową oraz jogurt naturalny i blendujemy razem
słodkie i nie tylko historie kulinarneolej wraz z masłem klarowanym, każdą roladkę smażymy na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy ja do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Najlepiej smakują na ciepło. Ale na kanapce też są smaczne. Roladki zamiast do piekarnika możemy także przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Przepyszna pasta na kanapki, która idealnie sprawdzi się na chrupiącym pieczywie podana na śniadanie albo jako przekąska na imprezie. Kremowa pasta kanapkowa z łososia Wędzony łosoś połączony z serekiem kremowym, odrobiną soku z cytryny, rzodkiewką i zieloną cebulką to podstawowe składniki pasty kanapkowej, którą przygotowałam w ostatnią sobotę. Pastę zaserwowałam mężowi na śniadanie i nie krył on swojego nią zachwycenia
mecooksMożna je pić dodając do wody, albo dosypywać do potraw. Między innymi do białych serów, jogurtów, kanapek, panierek, farszów, sałatek, sosów, chleba i wielu innych dań. Są nasionami żelującymi, podobnie jak siemię lniane, które ma zbliżone właściwości do chia. Robiąc oddzielnie dwa farsze, odkryłam ich właściwości żelujące nawet w serze. Ser po dosypaniu nasion po kilku minutach stawał się bardziej
Leśny Zakątektych sałatek, które robi się w ekspresowym tempie, więc polecam ją szczególnie wtedy, gdy wpadają do nas niespodziewani gości, a chcemy ich ugościć na kolację czymś więcej niż zwykłymi kanapkami :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z selerem konserwowym i szynką jest przepyszna! Lekko słodko-kwaśna dzięki ananasowi i ogórkom kiszonym. Dla nas jest idealna! W naszym domu uwielbiamy ją jeść
Kulinarne PrzebojeNajbardziej lubię pulled pork (szarpaną wieprzowinę) prosto z pieca – jest wtedy mięciutka i soczysta. Ale co zrobić w sytuacji, gdy chcemy wykorzystać ją do kanapek dopiero na następny dzień? Rzućcie okiem na ten przepis, by uzyskać odpowiedź na to pytanie. Składniki: łopatka wieprzowa ze skórą, bez kości (ok 600g) 2 duże cebule 1 łyżka posiekanej cebuli 3 ząbki czosnku
SandraFrej.comformować bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHFworkiem mąki. Dziś ani mąka ta sama, ani chleb nie ten. Ale miłość do chleba mi została. Najbardziej lubię na śniadanie, jeszcze w domu. Nie przepadam za to za kanapkami do pracy, a wieczorem jem chleb bardzo rzadko. Z mięsa też nie zrezygnowałam. Jemy na pewno rzadziej niż kiedyś, ale przynajmniej dwa razy w tygodniu jest na stole. Być
bistro mama