cieszy nas fakt, że sporo składników zostało nam w lodówce, gdyż nie wszystko wykorzystaliśmy do sałatek. Mamy komplet warzyw na cały tydzień i dużo upieczonego mięsa na kolacje i kanapki. POBIERZ LISTĘ ZAKUPÓW Artykuł Menu na tydzień: Zdrowa dieta słoikowa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzusuwamy wszystkie ości. Ja po obraniu dokładnie sprawdziłam każdy kawałek, po czym rozdrobniłam rybę. Dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, musztardę, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kanapki z pastą obowiązkowo podałam z ogórkiem kiszonym, który idealnie dopełnia smak
Kuchnia moimi oczamijednej stronie masłem orzechowym. Banana obieramy, kroimy na pół a te kawałki jeszcze na pół wzdłuż. Kawałki banana układamy na dwóch kromkach i lekko ugniatamy widelcem. Przykrywamy drugimi kanapkami posmarowanym do bananów. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, a gdy zacznie się pienić, wkładamy tosty. Opiekamy z obu stron na złocisto. Upieczone przekładamy na chwilę na ręcznik papierowy
Smaczna Stronaświetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach, ponieważ idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin, a także do "wódeczki" ;) Sałatka selerowa z sosem remoulade może także stanowić świetny dodatek do kanapek, pieczonych mięs, a nawet owoców morza! Polecam! Remoulade z selerem Składniki: 2 większe szalotki bananowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy Djion 1 łyżka kaparów 3 ogórki
Codzienne GotowanieSałatka z resztek…Pyszna, pożywna i kolorowa! Znudziły mi się kanapki na kolację. Zaczęłam więc przyrządzać sałatki na kolację . Sałatka z kurczaka i labneh to resztki jakie znalazłam w lodówce. Nie od dzisiaj przyrządzam posiłki z resztek . Prowadzę ekonomiczny styl życia, a przy tym staram się żyć ekologicznie i nie marnować jedzenia. Sałatki zawsze można zrobić z resztek. Jestem
codojedzeniamnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko
w mojej kuchnioliwkami, mozzarellą i pomidorami z domowym ziołowym winegretem musztardowo-miodowym to kolejna propozycja (po świętach;) na coś lekkiego na śniadanie, do pracy, podwieczorek. Podaję ją samą lub z grzankami, kanapkami. Możecie dodać do niej posiekaną drobno cukinię i marchew. A te szczególnie dodane znikają z sałatki w rękach mojej Córeczki;) O ile sałat jeszcze nie jada to wszelakie warzywa
Zasmakuj KuchniDzisiaj przedstawiam przepis na pyszny domowy pieczony schab. Schab doskonale nadaje się kanapki, można go również podać na ciepło. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 1,5 kg schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka majeranku. 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżka suszonej natki pietruszki, 1 łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 50 ml oleju, PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasidzięki kilku prostym zasadom: świadome jedzenie, ruch , higiena snu, eliminacja stresu. Na dziś przygotowałam bardzo proste danie, a może raczej przekąskę /sałatkę. Pieczone kolorowe marchewki. Genialna sprawa na kanapkę, jako dodatek do dań głównych lub samodzielna przekąska ! Nie muszę dodawać ,że przepis jest banalnie prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Tak przygotowana marchewka ułatwia trawienie, chroni serce, obniża stężenie
Z Kuchni Do Kuchniobojętnie obok niego. Nasz bohater posiada wiele zalet: jest prosty i szybki w przygotowaniu, pasuje do naleśników , gofrów , ale dobrze sprawdzi się także jako krem do ciasta, krem na kanapkę (podobno sama królowa Nutella chyli przed nim czoła). Osobiście bardzo lubię go w formie dodatku do porannej jaglanki. Doskonale komponuje się z delikatną kasza jaglaną i malinami (nawet tymi mrożonymi
365 dni dookoła kuchniZazwyczaj trzymam poolish w lodówce przez noc, aby rano zdążyć upiec chrupiące bułeczki. Bułki na zaczynie poolish upiekłam w dwóch rozmiarach. Małe bułki podaję do zupy lub przygotowuję kanapki na imprezę. Bułki można zamrozić. Kiedy rozmrażam pieczywo to zawijam je w folię aluminiową i wstawiam do mocno nagrzanego piekarnika. Kiedy bułki już są prawie rozmrożone, odkrywam je i za pomocą
codojedzeniajeść rano - nie ma wymówek! Zawsze można przygotować sobie błyskawiczny koktajl lub owsiankę. Ważne jest również to, aby nasze śniadanie składało się z węglowodanów złożonych czyli np. kolorowych kanapek z żytniego pieczywa. Pomysłów na śniadanie jest mnóstwo - zaglądajcie na moim blogu w inne posty np. zielone koktajle - to również doskonała propozycja na szybkie śniadanie, pod warunkiem, że posiadamy blender
MintTastejakimi są namaczanie, gotowanie i pieczenie, zapewniają jej soczystość i pełnię smaków i aromatów. Będzie nie tylko wspaniała do obiadu ale sprawdzi się także jako pyszna domowa wędlina na kanapki :) To właśnie tu wytrawność mięsa przeplata się ze słodyczą miodu, owocowością cydru, charakterem musztardy i ciepłym aromatem goździków. I chociaż po świątecznych i sylwestrowych szaleństwach nasze brzuchy zostały wypełnione wszelkim
Kuchnia w Słońcu Skąpanapożywne i smakowicie doprawione połączenie buraków i słodkich ziemniaków, które pozytywnie zaskoczy największych sceptyków buraków Polecam! Ciekawe pomysły na wykorzystanie buraków czerwonych to kiszonka , sałatka do obiadu , pasta do kanapek , sałatka z pieczonych buraków i batatów . Składniki: 500 g batatów (jedna duża sztuka) 800 g buraków czerwonych (około dwie większe sztuki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 cm korzenia
Lamarida.pl