kanapki - 13123 przepisów (strona:369/875)

Schab pieczony w miodzie 187

ustach oraz z delikatną nutą słodyczy, którą zyskuje dzięki zastosowaniu miodu podczas pieczenia. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jako danie obiadowe, jak i na zimno - jako wędlina na kanapki. Schab dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Nożem z długim, cienkim ostrzem, zrobić w środku mięsa dwa nacięcia. Następnie nacięcia należy poszerzyć za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Do środka jednego

Świat Domowej Kuchni
Filmowe menu Andre Rea 158

rynku wydawniczym ukazała się książka Filmowe menu Andre Rea nakładem wydawnictwa Laurum (..)Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Hary poznał Sally...? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia? Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad

Kulinarne pyszności Molki
Pasta z suszonych pomidorów i sera białego 157

Pasta z suszonych pomidorów i sera białego to idealny pomysł na kanapkę jak i przekąskę na imprezę. Podana na chrupkim pieczywie to zdrowa i lekka opcja. Dodatkowo możemy dodać na wierzch świeże warzywa lub wędzonego łososia.  Pastę najlepiej nakładać na chrupkie pieczywo tuż przed podaniem.  Możemy użyć suszonych pomidorów z żurawiną, które będą do tej pasty jeszcze lepsze

Czarnawisienka
Tortilla z serem i z szynką 150

serkiem, to przekąska po którą sięga każdy gość.  - proste roladki gotowe w kilka minut - do podania na zimno na przyjęcia - w formie pełnej tortilli, połówek lub roladek - zamiast kanapek do pracy lub do szkoły

AniaGotuje.pl
Roladki z tortilli z łososiem i sałatami 547

Roladki z tortilli z wędzonym łososiem, mixem sałat i serkiem chrzanowym również mogą posłużyć nam jako drugie śniadanie do pracy, czy do szkoły. Jest to super alternatywa dla zwykłych kanapek. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 7-8 roladek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z tortilli z łososiem i sałatami – Składniki: 1 pszenny placek tortilli o średnicy

Kulinarne Przeboje
Pierś z indyka z wolnowaru, prosty przepis na domową wędlinę. 222

potem po kilku godzinach możemy delektować się jej smakiem. Możesz ją podać wprost z wolnowaru na gorąco jako część obiadu. Możesz też schłodzić i delikatnie pokroić jako wędlinę do kanapek. W każdym z tych przypadków zniknie od razu ! Mięso jest soczyste i naprawdę pyszne w tym wykonaniu. Pierś z indyka z wolnowaru 1,5 kg pierś z indyka 2 łyżeczki

Kuchnia na wzgórzu
Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą na cieście francuskim 101

Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą   Tartę przygotowuje się bardzo szybko, trochę więcej czasu potrzebujemy na przygotowanie karmelizowanej cebuli. Karmelizowaną cebulę możemy wykorzystać również jako dodatek do wędlin, kanapek czy jako dodatek na ciepło do pieczonego mięsa. Przygotowuje się ją szybko i prosto, to zaczynamy. Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą 1 ciasto francuskie 10 dkg fety 5 cebul

Kuchnia na wzgórzu
Rzym w grudniu czy to dobry pomysł ? – cz.1 140

faktycznie bingo – znalazłyśmy i tu można poczuć się jak w raju. Na niektórych stoiskach surowe mięsa, ryby ale inne stoiska to już gotowe do kupienia pizze, kanapki, zupy, wegetariańsko i wegańsko też można się najeść. Ja kupiłam moją ukochaną gorgozolę dolce, pizzę z ziemniakami i foccacię. I ruszyłyśmy w drogę zwiedzać Rzym, patrzeć co i gdzie sie dzieje. Kilometrów

Kuchnia na wzgórzu
Ciasto chałwowe bez pieczenia – szybki i prosty przepis 226

zachwyceni. Dlatego polecam i Wam. Dzisiejszy chałwowiec bez pieczenia powstał na bazie sera Wieluń Mój Ulubiony . Szczerze polecam Wam ten ser. Idealny do serników, najróżniejszych mas, deserów i… kanapek Składniki: 100 g chałwy (u mnie 50 g waniliowej i 50 g z bakaliami) 450 g dobrej jakości sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony 200 ml mleka

Słodkie okruszki
Przekąski imprezowe-dużo pomysłów 1039

znajdziecie   tutaj Niemiecka przekąska-pasta serowa Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja  idealnie sprawdzi się  na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną bagietką ,pięknie będzie się prezentować na każdym stole przepis znajdziecie  tutaj Carpaccio z buraka

Swojskie jedzonko
Rzym w grudniu czy to dobry pomysł ? – cz.1 133

faktycznie bingo – znalazłyśmy i tu można poczuć się jak w raju. Na niektórych stoiskach surowe mięsa, ryby ale inne stoiska to już gotowe do kupienia pizze, kanapki, zupy, wegetariańsko i wegańsko też można się najeść. Ja kupiłam moją ukochaną gorgozolę dolce, pizzę z ziemniakami i foccacię. I ruszyłyśmy w drogę zwiedzać Rzym, patrzeć co i gdzie sie dzieje. Kilometrów

Kuchnia na wzgórzu
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 89

użyć blendera. Po przygotowaniu naszego pasztetu wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy łyżką. Gdyby okazał się zbyt suchy wystarczy dodać odrobinę oliwy z oliwek. A tak prezentuje się pasztet na kanapce

Programista w kuchni
Tosty z masłem orzechowym i bananami 113

Masło orzechowe Przygotowanie Obie kromki smarujemy masłem orzechowym. Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na posmarowaną kromkę układamy plastry banana i przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane “kanapki” wkładamy do rozgrzanego tostera i trzymamy póki będą wypieczone tak jak lubimy

Programista w kuchni
Konfitura z czerwonej cebuli 146

Idealny dodatek do mięs, serów, pasztetów. Konfitura z czerwonej cebuli. Świetna na kanapkę, do burgerów i pieczeni. Konfiturę można pasteryzować przez 10 minut, dzięki temu możemy przygotować większą ilość i przechowywać w spiżarce. Polecam! Konfitura z czerwonej cebuli Składniki: 400g czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej w półtalarki 3 łyżki brązowego cukru 80ml octu balsamicznego 100ml czerwonego, wytrawnego wina 3 łyżki

Smak mojej kuchni
NAJLEPSZE ŚLEDZIE ZAKWASZANE ZE ŚMIETANĄ: wyjątkowy przepis 130

śledzia polać gęstą śmietaną. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki albo udekorować koperkiem. Albo układać porcje śledzi z cebulką na kromkach chleba z masłem i sałatą. Na każdą kanapkę nałożyć kleks gęstej śmietany i udekorować posiekaną zieleniną. Smacznego :) Śledzie ze śmietaną fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania