Masełko cukiniowe

Masełko cukiniowe

Masełko cukiniowe

Nazwa masełko cukiniowe może być nieco myląca – smarowidło z cukinii masełkiem nie jest, ale świetnie się sprawdza “zamiast” do kanapki. W smaku nieco przypomina wegański smalec. Usmażona z czosnkiem i cebulą cukinia jest mazista, może stąd to skojrzenie. Jeśli w waszych ogródkach cukinia obrodziła, to musicie koniecznie wypróbować taką warzywną pastę – jest bardzo prosta do przygotowania, zdrowa, pyszna i można ją długo przechowywać. Ja uwielbiam ją na śniadanie – chleb wsadzam do t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.