Ogórki orientalne , marynowane z kolendrą

Ogórki orientalne , marynowane z kolendrą

Ogórki orientalne , marynowane z kolendrą

Ogórki orientalne , marynowane z kolendrą Ogórki marynowane czy jakiekolwiek inne w sierpniu to obowiązkowa pozycja do wykonania . Podobno te sierpniowe najlepiej nadają się na przetwory . Nie wiem skąd ten przesąd ale , jakoś tak już się go trzymam bo zazwyczaj właśnie wtedy pojawiają się w ogródku w sporej ilości i można zacząć czarować , zamykając lato w słoiczku .. Ach , mówcie co chcecie ale ja nie wyobrażam sobie domu bez kilku , kilkudziesięciu słoiczków z własnymi przetworami.. to jak dom bez dzieci i zwie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.