Sos paprykowy, nie tylko do spaghetti

Sos paprykowy, nie tylko do spaghetti

Sos paprykowy, nie tylko do spaghetti

Plony lata można zamykać w słoiku pod różną postacią. Jedną z nich jest domowy sos paprykowy, który może przydać nam się przy wielu kulinarnych okazjach. Ja używam go nie tylko do spaghetti, ale również do kotletów, burgerów, nuggetsów, klopsików i nawet kanapek. Gorąco polecam! Przepis ten jest bardzo prosty i celowo nie ma w nim przypraw. Nam taki sos sam w sobie bardzo smakuje, ale w zależności do czego go używamy możemy modyfikować jego smak dodając później ulubione świeże czy suszone zioła. Jak wspomn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.