bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHFPyszny drobiowy lub drobiowo-wieprzowy pasztet. Uwielbiamy takie pasztety, zarówno same, jak i z dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do kanapek. Dzisiejszy pasztet dodatkowo jest w wersji fit, z małą ilością tłuszczu, z przewagą mięs drobiowych, warzywami i rosołem, oczywiście bezglutenowy, jak większość naszych pasztetów. Jest trochę bardziej suchy (ma dużo mniej tłuszczu niż poprzednie
Smaczne Zdrowekażde białko jajka nałożyć solidną porcję farszu z awokado. Wierzch oprószyć szczypiorkiem lub kiełkami (wedle uznania). Smacznego! Jeśli zostało Wam nieco farszu, to możecie go wykorzystać jako pastę na kanapkę :) Polecam także przepis na jajka faszerowane w wersji wiosennej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Jajka faszerowane awokado appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekozieradki, brokułu, fasolki mung, soczewicy, cieciorki. Tym razem czas na kiełki groszku zielonego, którego delikatne pędy i pierwsze listki mają ciekawy, lekko słodki smak – nadają się do sałatek, kanapek, ale także do koktajli. PRZEPIS NA KOKTAJL Z KIEŁKAMI GROSZKU Składniki na koktajl z kiełkami groszku: garść kiełków groszku zielonego 1 kiwi 1 małe jabłko 1 plaster limonki 1 łyżeczka
Dorota SmakujePasztet z królika domowy – delikatny w smaku, lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe
Dorota SmakujeDawno nie było u mnie żadnych mięs, więc dziś nadrabiam zaległości :) Ten schab, dzięki nafaszerowaniu jest mega soczysty i spokojnie można podawać go do obiadu lub kroić na kanapki. Składniki: - 1 kg schabu - 800 g boczku surowego przyprawy do smaku - pieprz - sól - majeranek - słodka papryka mielona wędzona - oregano Przygotowanie: Schab i boczek myjemy i osuszamy. W schabie na całej
Zainspirowana w kuchnisię zrodził w głowie projekt na kilka kolejnych postów na blogu. Dlaczego? Bo doskonale wiem, że nie ma nic gorszego, jak nudne jedzenie w pracy, albo buła od "Pana Kanapki" ;-). Jednym z najlepiej klikających się postów na moim blogu jest post, w którym prezentowałam Wam zestawienie super sałatek do pracy na cały tydzień. Teraz chciałabym przygotować dla Was lunch boxy
SMYKWKUCHNIPieczeń rzymska to doskonały pomysł zarówno na ciepło na obiad jak i na zimno, pokrojona w cienkie plasterki na kanapki. Robi się ją z mięsa mielonego i gotowanego na twardo jajka. Przygotowanie zajmuje kilka chwil a cała reszta czasu to pieczenie w piekarniku. Pieczeń rzymska to idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki na jedną keksówkę: * 600 g mięsa mielonego
Zrób to smacznieProsta do przygotowania, smaczna, zdrowa, wiosenna pasta kanapkowa awokado z jajkiem. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jajka można ugotować na twardo już dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. To również świetne danie w stylu Zero Waste, jeśli po świętach zostaną nam ugotowane jajka. PRZEPIS NA PASTĘ KANAPKOWĄ AWOKADO Z JAJKIEM Składniki na pastę kanapkową
Dorota SmakujeBiałka jajek poukładać na talerzyku, a w każde wgłobienie nałożyć czubatą łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu wiosennego. Mi została jedna czubata łyżeczka farszu, którą po prostu wykorzystałam jako pastę na kanapkę :) Przed podaniem posypać jajka posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Do naszych ulubionych jajek faszerowanych, które koniecznie muszą pojawić się na Wielkanocnym stole, zaliczamy szczególnie jajka faszerowane suszonymi pomidorami . Jeśli szukacie więcej inspiracji
Kulinarne Przebojefast food jest najlepszy! Moja rada co do burgerów: podczas doprawiania należy uważać aby nie przesadzić z ilością ostrej papryczki , lepiej podać ją oddzielnie aby każdy doprawił sobie kanapkę tak jak lubi, już sam sos jest w sobie wystarczająco pikantny. Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 4 bułki z sezamem do hamburgerów 50 dag mięsa mielonego mieszanego( wołowina
Wanilia i KardamonBłyskawiczny obiad nie musi oznaczać na szybko zrobionej kanapki czy mrożonki ze sklepu. Można przygotować coś ekspresowo, ale pysznie i zdrowo. Takie własnie jest moje dzisiejsze danie: pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i uduszona w maślano-orzechowym sosie. Do przygotowania tego sosu użyłam masła orzechowego, które bardzo lubię. Od dawna przymierzałam się do zrobienia mięsa z jego dodatkiem. Kiedy
Codzienna kuchnia niecodziennapasty rybne darzę sentymentem, ponieważ pojawiały się często w moim domu rodzinnym. Jestem tez wielką fanką past do pieczywa warzywnych, hummusów, dipów. Takie pasty wykorzystuję nie tylko do kanapek, ale faszeruję nimi naleśniki i tortille. Po więcej przepisów zajrzyjcie do działu Przepisy na pasty do chleba Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ Z JAJEK I MAKRELI WĘDZONEJ Składniki na pastę z jajek
Dorota Smakujewyhodowa ć w domu – zobacz wpis Jak wyhodowa ć kiełki , metoda w słoiku. Kiełki delikatnych ro ś lin jak lucerna, brokuł, rzodkiewka najczęściej dodajemy do sałatek i kanapek. Kiełki roślin strączkowych np cieciorki, soczewicy, fasolki mung idealn ie nadają się do krótkiego gotowania (np Kiełki na patelnię i kasza bulgur czy Kiełki na patelnię z kaszanką ). Zapraszam do wypróbowania
Dorota Smakuje