kanapki - 13123 przepisów (strona:359/875)

Mleczna kanapka bez pieczenia 483

Mleczna kanapka tym razem bez pieczenia, na herbatnikach. Masę zobiłam taką samą jak do wersji z biszkoptem tyle, że dałam nieco mniej cukru.  składniki: herbatniki kakaowe ok 400 g masa 300 g miękkiego masła 1/2 szkanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku polewa 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru

Monia miesza i gotuje
Labneh 100

miodem i domową konfiturą oraz świeże owoce to najlepszy wiosenno – letni deser. Do sosów – jest świetny do zabielania sosów, do gotowania. Zobaczcie TEN przepis. Jako samodzielny serek do kanapek – TEN chlebek z labnehem jest genialny, proponuję polać miodem. Jako dodatek do sałatek – mocno odsączony labneh bardzo fajnie się kruszy. Posypcie nim sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych

ladykitchen
Puszyste placki na kaszy mannie 120

jednym plusem przygotowania takich placków jest to, że śmiało można zapakować je Naszym pociechom (oraz sobie do pracy) do śniadaniówki, mając pewność, że śniadaniówka wróci pusta, co przy zwykłej kanapce bywa różnie ;) Plus sok Hortex do kieszonki i dobrze zbilansowany posiłek, który dostarczy energii Naszym pociechom gotowy! 500 ml mleka 200 g kaszy manny 90 g cukru pudru trzcinowego

Kraina Miodem Płynąca
Sos tatarski 130

Jeden z lepszych sosów na zimno do jajek, szynki, kanapek czy też ryby. Super przepis na sos tatarski z kaparami i musztardą. Zrobisz zapewne w niecałe 20 minut. Spróbuj, bo naprawdę warto poznać ten smak.  - uniwersalny sos do jajek na twardo - można go trzymać w lodówce do 7 dni - szybki i prosty w przygotowaniu

AniaGotuje.pl
Bułeczki razowe nadziewane, wędliną, groszkiem i serem 124

Bułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną, serem i zielonym groszkiem (używam marki Hortex). Jeśli chcecie coś do picia do bułeczek to polecam  najlepsze smaczne i zdrowe soki  Hortex   SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej 150 g mąki razowej

zielonacukinka
Pesto ze szpinaku i awokado 91

dodatkiem orzechów włoskich jest zdrowe i pyszne. Warto je przygotować, bo jest uniwersalne, a zrobisz je migiem. Samo lub w połączeniu z białym serkiem to super smarowidło na kanapki, a z makaronem błyskawiczny obiad. Polecam! Składniki: 250 g mrożonego szpinaku 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny sól, pieprz parmezan Przygotowanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pikantny pasztet marchewkowy 148

Pasztety warzywne często pojawiają się w mojej kuchni, bo są fajną i zdrową alternatywą dla kawałka sera i szynki w kanapce. Dziś proponuję Wam obłędny pasztet z marchewką, soczewicą i masłem orzechowym. Marchewka tak samo jak dynia lubią masło orzechowe. Oj tak. I to bardzo. Nie pomijajcie tego składnika, bo dodaje fajnego twista. W przepisie jest harissa. Jeśli nie chcecie

wiecejwarzyw.pl
SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ 115

Lubicie wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła na kanapki? Są one świetnym urozmaiceniem do pieczywa od tradycyjnych wędlin, Na bułeczce, na chlebie, na grzance, na krakersach- na czymkolwiek nie podamy zawsze będzie bardzo smacznie Składniki: 1 tuszka makreli wędzonej 2 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy z ości

Z Majeczką w kuchni
Terrina z jajkiem i wędzonym łososiem 155

roku 60-lecie istnienia – marka zrobiła konsumentom świetny urodzinowy prezent, ponieważ całkiem zrezygnowała z używania jajek od kur hodowanych klatkowo – oby to wyznaczyło kierunek także innym. Kanapki z plastrami takiej terriny rozpuszczają się w ustach. Masa ma delikatną konsystencję i przypomina puszystą galaretkę. Ja użyłam jako dodatków łososia, papryki i groszku, ale nie wahajcie się eksperymentować – świetnie

Poezja smaku
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 315

formować bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem

Ola la LCHF
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 133

bezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i  przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem

Ola la LCHF
PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 190

Pyszny drobiowy lub drobiowo-wieprzowy pasztet. Uwielbiamy takie pasztety, zarówno same, jak i z dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do kanapek. Dzisiejszy pasztet dodatkowo jest w wersji fit, z małą ilością tłuszczu, z przewagą mięs drobiowych, warzywami i rosołem, oczywiście bezglutenowy, jak większość naszych pasztetów. Jest trochę bardziej suchy (ma dużo mniej tłuszczu niż poprzednie

Smaczne Zdrowe
Jajka faszerowane awokado 193

każde białko jajka nałożyć solidną porcję farszu z awokado. Wierzch oprószyć szczypiorkiem lub kiełkami (wedle uznania). Smacznego! Jeśli zostało Wam nieco farszu, to możecie go wykorzystać jako pastę na kanapkę :) Polecam także przepis na jajka faszerowane w wersji wiosennej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Jajka faszerowane awokado appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Koktajl z kiełkami groszku zielonego 119

kozieradki, brokułu, fasolki mung, soczewicy, cieciorki. Tym razem czas na kiełki groszku zielonego, którego delikatne pędy i pierwsze listki mają ciekawy, lekko słodki smak – nadają się do sałatek, kanapek, ale także do koktajli. PRZEPIS NA KOKTAJL Z KIEŁKAMI GROSZKU Składniki na koktajl z kiełkami groszku: garść kiełków groszku zielonego 1 kiwi 1 małe jabłko 1 plaster limonki 1 łyżeczka

Dorota Smakuje
Pasztet z królika 170

Pasztet z królika domowy – delikatny w smaku, lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania