Ogórki curry na słodko-kwaśno

Ogórki curry na słodko-kwaśno

Ogórki w ten sposób przygotowane jadłam swego czasu u bratowej i wtedy bardzo mi zasmakowały, że aż musiałam poprosić ją o przepis. Od tego momentu robię je co roku na zimę. Dodatkowo mam te warzywo ze swojego ogrodu, więc przetwory zawsze mi się udają. Ogórki curry mają niepowtarzalny smak, że mogłabym od razu zjeść cały słoik. Wykorzystuję je do kanapek czy jako przystawka do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4kg większych ogórków cebula gorczyca liść laurowy liść selera Z...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.