Zapraszam na pyszną kanapkę w włoskim stylu. Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa podobnego do tortilli. Moją piadę podałam ze smaczną pasta serowo-jajeczną oraz warzywami. Polecam na śniadanie w weekend gdy mamy więcej czasu. Składniki: piada: 1,5 szkl mąki pszennej+do podsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani
słodkie i nie tylko historie kulinarneKolorowa i super prosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika
AniaGotuje.plkonfitury których jak już dajemy na ogień to przez 4 godziny nie mieszamy i uwierzcie mi nie przypalą się,a smak ...........mniam.idealne do ciast,naleśników,czy po prostu na kanapkę. Polecam gorąco Składniki :(na 4 słoiki 0,5l) 2,5 kg śliwek 500 g cukru łyżka octu 10% Przygotowanie: Śliwki myjemy,wyciągamy pestki,wrzucamy do garnka,dodajemy cukier i ocet
Swojskie jedzonkoDżem brzoskwiniowy z nutką cynamonu to idealny dodatek do naleśników, kanapek czy ciasta. A zimą będzie nam przypominał o słonecznych dniach i pachniał latem Polecam! Składniki: 3 kg brzoskwiń (około 2 kg po obraniu ze skórki i usunięciu pestek) 1/4 szklanki ksylitolu (lub więcej do smaku) 1/2 – 1 laska cynamonu (w zależności jak mocną nutkę cynamonu preferujecie ) 2 łyżki
Lamarida.plJeśli często podróżujecie lub nosicie obiad ze sobą do pracy i wolicie zjeść coś swojego, pewnego i coś innego niż kanapki ,to polecam moje danie lunchowe. Zabierzecie je niemal wszędzie ze sobą. Nie potrzebuje być podgrzanym. Idealne w temperaturze pokojowej. Podładujecie sobie baterie, zjecie pewniaka- bo przygotujecie to sami. Nawet dzień wcześniej. I do pudełka! Składniki 2 torebki ryżu
Z Kuchni Do Kuchnipotrawom ciekawy posmak i aromat. Dla odrobiny słodyczy dodałam jabłko i marchewkę. Odpowiedno pikantnego kopa nadaje całości dodatek ostrej pasty harrisa. Pasta jest świetna zarówno jako dodatek do kanapek, placków, naleśników czy warzyw. Sprawdzi się także jako sos do makaronu. PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI 8-10 czerwonych papryk Marchewka Pół słodkiego jabłka 4-5 suszonych pomidorów Pół czerwonej cebuli
HealthyCreationsoraz na grilla. Paluchy chrzanowe można jeść same lub jako dodatek do wszelkich dań na powietrzu. Takie domowe paluchy są niezwykle uniwersalne. Czasem przekrajmy je nawet wzdłuż i robimy kanapki. Można je moczyć w różnych dipach i zagryzać z wielką przyjemnością. Paluchy są świetne do mięs i warzyw z grilla. Są niezwykle poręczne. Dzieci są bardzo ruchliwe i dla nich
AniaGotuje.plsklepach dostać możemy ogromną gamę przeróżnych rodzajów pomidorów. Mają one cudowny smak, na który wpływ ma słońce oraz różną wielkość i kształt, a te zależą od ich rodzaju. Na kanapkę niezastąpione jak dla mnie są pomidory malinówki. Jeśli chodzi o sałatki to zazwyczaj sięgam po pomidorki koktajlowe. Pomidory koktajlowe użyłam też ostatnio do przygotowania mojego makaronu. Tak się złożyło
mecooksTakie tortille przygotujemy równie szybko co kanapki:). W środku znajdziemy wędzonego kurczaka i hummus - u mnie paprykowy, ale możemy użyć klasycznego. 3 tortille 200g hummusu, u mnie paprykowy 300g wędzonego fileta z kurczaka 1 opakowanie mixu sałat kilka pomidorków koktajlowych 2 ogórki 1. Filet wędzony kroimy na kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, ogórki kroimy w połplastry
Szefowa kuchniPyszne bułki na zakwasie, to idealne śniadanie, idealna kanapka do pracy czy szkoły. Polecam te pachnące bułki bo pracy z nimi mało a smak i aromat obłędny. Korzystajcie z przepisu, zachęcam. Jeśli chcecie aby bułki szybciej urosły dodajcie 1/4 łyżeczki drożdży instant i wtedy nie wkładamy do lodówki tylko wyrasta 3 - 4 godziny w cieple. Bułki na zakwasie z curry
Moje Małe Czarowaniewmawia, że we Włoszech lub Hiszpanii to dopiero pomidory. Oni tam w tych swoich słonecznych krajach po prostu nie wiedzą co dobre, kupując na wpół zielone pomidory do kanapek lub sałatek. Wiem, bo byłam i widziałam. I kupowałam również. Z tym że kupowalam te czerwone, które są przeznaczone na sos, sok lub gazpacho, a pani w warzywniaku pod domem
Obiad gotowysoczyste. Najbardziej lubie mięsiste, wielkie "bycze serca" i pomidory malinowe. Czasami udaje mi się kupić takie smaczne pomidory także tutaj w Szkocji i wtedy najchętniej jem je na kanapce posmarowanej tylko masłem, a pomidora sole i pieprzem i jem z majonezem lub zielonym pesto, lub drobno posiekana cebulka ;) Uwielbiam to! Dziś jednak z pomidorów przygotowałam fantastyczna przystawkę - wieże z pomidorów
Codzienne GotowanieUwielbiam kotlety z kurczaka , przygotowuję je nie tylko do obiadu ale również do kanapek czy do boxa dla meża do pracy. Tym razem zapraszam na kotlet z kurczaka w marynowane musztardą i majonezem,w panierce z bułki tartej. Polecam i życzę smacznego :) apraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie
Gotowanie Patkidomowy kontra lancz z cateringu Skoro już spędzamy w pracy tyle czasu to przynajmniej jedzmy coś zdrowego i treściwego. Ale nie w zakładowej stołówce, albo w cateringu u pana kanapki. Niczego nie ujmując punktom masowego żywienia są one nastawione właśnie na masówkę. Niestety wiemy jakie stosują tricki, żeby obniżyć koszt wytworzenia obiadu, bo wiemy jak te firmy wyglądają od kuchni
Niedzielny kucharzsandwicha , czy hamburgera , bez porządnego pikla z ogórka . Obecnie jestem w letnim amoku robienia przetworów , więc trochę Was nimi podręczę Ogórki smakują doskonale , są chrupiące , dzięki czemu nadają zwykłym kanapkom , trzeci wymiar Dodatkowo ich zaletą jest to że ogórki , użyte do ich zrobienia nie muszą być idealne , mogą być krzywe i tak są przecież krojone . Zachęcam , zawsze to jakaś odmiana
Ogrodnik w podróży